Print

Lezing 'Het is hier geen hotel!' - Eva Brumagne en Riet Ory

Eva Brumagne en Riet Ory schreven het boek Het is hier geen hotel! om de onevenwichtige taakverdeling in het huishouden aan te pakken. Femma leidde verschillende sprekers op om deze boodschap verder te verspreiden. Tijdens deze lezing neemt Annie Nuyts het woord.

Achterflap:
Je hebt het gevoel dat er wat hapert aan de taakverdeling thuis. Dat jij het meeste werk verzet. Dat jij de boel draaiende houdt. Dat je weinig tijd hebt voor jezelf. Maar als je dat aankaart bij je partner, kinderen of huisgenoten mondt zo’n gesprek steeds weer uit in ruzie. Dus je zwijgt maar, en ploetert dapper verder.

Herken je jezelf in deze situatie? Je bent zeker niet alleen. De verdeling van de huishoudelijke taken is een discussiepunt in veel gezinnen, omdat die vaak niet in evenwicht is. En dat is niet toevallig: onze samenleving houdt genderpatronen stevig in stand, legt de lat voor moeders doorgaans een pak hoger dan voor vaders en vindt het betaalde werk zoveel belangrijker dan het onbetaalde. Die ongelijkheid aanpakken is moeilijk, want hoe bespreek je zoiets zonder een conflict te creëren? We hebben er weinig taal en handvatten voor.

TOT NU.

Dit boek helpt je om de taakverdeling aan het thuisfront in balans te brengen. Om de lusten en de lasten van het huishouden te delen met alle gezinsleden. Je zet stapjes naar meer momenten voor jezelf, voor wat jij belangrijk vindt, maar waar je nu niet toe komt. En de sleutel om die vrije tijd te vinden, ligt op het pad naar gedeeld eigenaarschap van het huishoudelijk en zorgwerk. De auteurs dagen ook de samenleving uit om meer aandacht en waardering te geven aan al dat onbetaalde werk achter de gevels. En om ervoor te zorgen dat vrouwen en mannen hun job, gezin en vrije tijd evenwichtig en prettig kunnen combineren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Zaal Forsela - Leo Pleysierbibliotheek
Hoogstraatsesteenweg 19
2310 Rijkevorsel
Datum
25/04/2023
Uren
-
Georganiseerd door

Lokaal Bestuur Rijkevorsel en Femma

Prijs
gratis
Prijs beschrijving

Basistarief: 0 euro

Leeftijd
-
Contactpersoon
Locatie
Lokaal Bestuur Rijkevorsel en Femma
Molenstraat 5
2310 Rijkevorsel
BE