Print

Erfgoed

Rijkevorsel beschikt over heel wat materieel en immaterieel erfgoed. Om hier kennis mee te maken, kan je altijd een bezoek brengen aan het Heemkundig Museum.

 

Erfgoed Noorderkempen

Rijkevorsel behoort tot het werkingsgebied van Erfgoed Noorderkempen. Je kunt bij hen terecht voor allerhande vragen omtrent cultureel en ontroerend erfgoed. Je kunt er ook aanvragen van projectsubsidies indienen.

Wie een cultureel erfgoedcollectie over onze gemeente of regio beheert (bv. bidprentjes, een verenigingsarchief, gebruiksvoorwerpen rond een bepaalde ambacht,...) kan beroep doen op de gratis dienstverlening van Erfgoed Noorderkempen bij het inventariseren, digitaliseren en conserveren van de collectie.

Contactgegevens:
Erfgoed Noorderkempen
Druivenstraat 18 - 2300 Turnhout
014 44 33 62
info@erfgoednoorderkempen.be
www.erfgoednoorderkempen.be

 

Online erfgoeddatabank van Kempens Erfgoed

Het Kempens Erfgoedportaal verzamelt de voormalige erfgoedbanken Kempense Krantenbank, Erfgoedbank Noorderkempen en Kempens Erfgoed op kempenserfgoed.be. Samen goed voor 80 000 beelden en 90 000 kranten.

www.kempenserfgoed.be is er voor iedereen. Wil je grasduinen in de geschiedenis van je dorp, stad of familie? Op het Kempens Erfgoedportaal vind je een schat aan beeld – of archiefmateriaal.  Zoeken via kaart of collectie, maakt het eenvoudig voor de bezoeker. Bovendien zal het erfgoedportaal ook online expo’s tonen die regelmatig veranderen. Erfgoed is zo toegankelijk en dichtbij.