Print

Cambio autodelen in Rijkevorsel

Op de Cambio-standplaatsen op parking Pastorij in het centrum van Rijkevorsel naast de Oude Pastorij vind je sinds enkele jaren twee deelwagens terug. Als inwoner van Rijkevorsel kun je gebruikmaken van deze deelwagens via het systeem van Cambio.

Cambio is een eenvoudig autodeelsysteem waarbij op vaste standplaatsen auto’s ter beschikking staan die je na reservatie en tegen een vergoeding vrij kan gebruiken. Ideaal voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben.

Hoe werkt Cambio precies?

Als Cambio-gebruiker kun je makkelijk deze elektrische wagen reserveren via de cambioApp, via de website of telefonisch. Wij zorgen dat je e-wagen op de standplaats voor je klaarstaat met voldoende geladen batterij voor jouw rit. Je opent de auto via de app of met de Cambio-kaart, ontkoppelt de laadkabel en je kunt vertrekken.

In drie eenvoudige stappen krijg je toegang tot het Cambio-autodeelsysteem:

  1. Inschrijven: doe je eenmalig via www.cambio.be of per post. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een Cambio-kaart met pincode.
  2. Reserveren: doe je telefonisch, via de CambioApp of via www.cambio.be. Je kunt een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor je vertrekt.
  3. Rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. De wagen beschikt over een tankkaart. Op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats: klaar voor de volgende gebruiker.

Geen vaste kosten, geen kopzorgen

Met Cambio heb je een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. En dus betaal je ook enkel als je de wagen gebruikt. Er zijn, op het bescheiden maandelijks abonnement na, geen vaste kosten. Dit maakt het financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Bovendien verlost Cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, verzekeringen, herstellingen, autokeuring … Cambio neemt alles voor haar rekening.

Wist je trouwens dat elektrisch rijden heel leuk is? Het is milieuvriendelijk (geen uitstoot), stil en ontspannen (automatische versnelling). Ideaal om je wekelijkse boodschappen te doen, voor een familiebezoekje of een avondje uit. Samen gaan we graag voor nog duurzamer onderweg.

Je hoeft dus geen auto meer te hebben om er ééntje te gebruiken. Is Cambio voor jou het ideale alternatief voor een eigen wagen of tweede wagen? Registreer je dan vandaag nog op cambio.be.

Milieuvriendelijker

In Rijkevorsel staan een elektrische Nissan Leaf en een Citroën C3 op benzine ter beschikking. Bij de keuze van haar auto’s houdt Cambio rekening met de ecoscore van de wagens. En elke Cambio-wagen vervangt 8 tot 12 privé-wagens. De milieuvriendelijke auto’s van Cambio verkleinen dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.

Premie autodelen via Cambio

Voor de aansluiting bij Cambio autodelen kan een subsidie verkregen worden voor natuurlijke personen.

Meer info vind je op de pagina 'Premie autodelen via Cambio'.