Print

Cambio autodelen in Rijkevorsel

Vanaf maandag 16 september kun je ook in Rijkevorsel een cambio-deelauto uitlenen. Cambio is een eenvoudig autodeelsysteem waarbij op vaste standplaatsen auto’s ter beschikking staan die je na reservatie en tegen een vergoeding vrij kan gebruiken. Ideaal voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben. We starten in Rijkevorsel met twee deelwagens op parking Pastorij in het centrum van Rijkevorsel naast de Oude Pastorij.

Geen vaste kosten, geen kopzorgen

Met Cambio heb je een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. En dus betaal je ook enkel als je de wagen gebruikt. Er zijn, op het bescheiden maandelijks abonnement na, geen vaste kosten. Dit maakt het financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Bovendien verlost Cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, verzekeringen, herstellingen, brandstofkosten, autokeuring … Cambio neemt alles voor haar rekening.

Ideaal voor wie weinig rijdt met zijn (tweede) wagen

Wie jaarlijks minder dan 10 000 km aflegt en de auto niet dagelijks gebruikt voor bv. woon-werkverkeer, komt met Cambio goedkoper uit. Ook gezinnen met een tweede (of derde) auto die niet vaak gebruikt wordt, kunnen hier voordeel uit halen. Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst. Zo kan wie slechts 7 000 km per jaar aflegt met de auto ca € 1 100 op jaarbasis uitsparen. Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3 500 km per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst € 2100 per jaar.

Verspreid over België maken al meer dan 35 000 mensen gebruik van Cambio. Benieuwd hoeveel geld jij kunt uitsparen door over te schakelen? Maak op www.cambio.be de vergelijking tussen wat jouw eigen wagen kost en welke de kost zou zijn bij Cambio.

Simpel als 1 2 3

In drie eenvoudige stappen krijg je toegang tot het Cambio-autodeelsysteem:

  1. Inschrijven: doe je eenmalig via www.cambio.be of per post. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een Cambio-kaart met pincode.
  2. Reserveren: doe je telefonisch, via de CambioApp of via www.cambio.be. Je kunt een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor je vertrekt.
  3. Rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van Cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats: klaar voor de volgende gebruiker.

Milieuvriendelijker

In Rijkevorsel staan een elektrische Nissan Leaf en een Citroën C3 op benzine ter beschikking. Bij de keuze van haar auto’s houdt Cambio rekening met de ecoscore van de wagens. En elke Cambio-wagen vervangt 8 tot 12 privé-wagens. De milieuvriendelijke auto’s van Cambio verkleinen dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.

Infoavond dinsdag 17 september 2019

Heb je interesse om in het autodeelsysteem te stappen? Kom dan zeker naar de gratis en vrijblijvende infoavond op dinsdag 17 september om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis (Molenstraat 5), waar men Cambio van naaldje tot draadje uitlegt en waar je met je vragen terecht kunt.

Geen instapkosten voor eerste 25 aanvragers

Snelle beslissers kunnen profiteren van het startaanbod: de eerste 25 aanvragers van een Cambio-kaart in Rijkevorsel, betalen geen instapkosten (€ 35) en ontvangen hun Cambio-kaart volledig gratis.