Vrijwilligersdatabank

Wil je je als vrijwilliger inzetten? Wil je weten waar je vrijwilligerswerk kan doen? Ontdek hieronder welke vacatures er allemaal beschikbaar zijn voor vrijwilligers in Rijkevorsel. Misschien staat er wel iets tussen waar je al jaren naar op zoek bent!
Verenigingen of organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen hun oproep bekendmaken via www.rijkevorsel.be/vrijwilligersdatabank.
Heb je problemen met het ingeven van een vacature of heb je andere vragen over de vrijwilligersdatabank, neem dan contact op met de dienst communicatie.

@VEUSSEL VZW

ARMEN TE KORT KEMPEN

CONSULTATIEBUREAU KIND EN GEZIN

DE SCHAKEL VZW

DAVIDSFONDS RIJKEVORSEL

FC SINT-JOZEF SK

GEZINSBOND RIJKEVORSEL

HEEMKUNDIGE KRING RIJKEVORSEL vzw

IMKERSGILDE SINT-AMBROSIUS DE RAAM

JEUGDTHEATER GLOBE

JH DE WAUWEL

KFC ZWARTE LEEUW

KVG RIJKEVORSEL (Katholieke Vereniging Gehandicapten)

KWB RIJKEVORSEL CENTRUM

KWB SINT-JOZEF RIJKEVORSEL

LOKAAL BESTUUR RIJKEVORSEL

NATUURPUNT MARKVALLEI

OUDERRAAD HET (KLEINE) MOLEKE EN SINT-LUCIASCHOOL

PAROCHIE RIJKEVORSEL

RIJKEVORSEL SWINGT

RIJKO KORFBALCLUB

RODE KRUIS RIJKEVORSEL

SAMANA RIJKEVORSEL-CENTRUM

SINT-LUCIASCHOOL

TOERISME RIJKEVORSEL

VERENIGDE RIJKEVORSELSE VRIJWILLIGE MOLENAARS

WOONZORGCENTRUM DEN BREM

Vrijwilliger zwerfkattenproject

Het lokaal bestuur is op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met het zwerfkattenproject.

Lees meer

Versterking van onze tuinwerkploeg

Imkersgilde Sint-Ambrosius De Raam is op zoek naar vrijwilligers met groene vingers, die op dinsdagvoormiddag mee tuinwerkzaamheden willen verrichten op het domein van Bijencentrum De Raam.

Lees meer

Scheidsrechter voor volleybal (recreatief)

De damesploeg van KWB Sint-Jozef Rijkevorsel is op zoek naar een vrijwillige scheidsrechter die hun thuiswedstrijden zou willen fluiten.

Lees meer

Brugfiguur Rode Kruis

Het Rode Kruis is op zoek naar brugfiguren, die mee helpen bruggen te bouwen tussen de school en thuis voor kinderen in de kleuter- of lagere school die het moeilijk hebben op school.

Lees meer

Proper Veussel

Natuurpunt Markvallei is op zoek naar vrijwilligers om samen de Rijkevorselse wegen en bermen zwerfvuilvrij te maken.

Lees meer

Vrijwilliger Nederlandse les / Nederlands oefenen

De sociale dienst is op zoek naar iemand die Nederlandse les aan huis kan geven of Nederlands wil aanleren.

Lees meer

Muzikale talenten

Mensen jong van hart die durven voorzingen in de vieringen waarbij kinderen/jongeren betrokken zijn (voorbereidende vieringen eerste communie en vormsel, gezinsvieringen). Mensen jong van hart die muzikaal kunnen begeleiden in deze vieringen.

Lees meer

Vrijwilliger Consultatiebureau Kind & Gezin

Kind en Gezin is op zoek naar vrijwilligers, voornamelijk voor het bewaken van de social distancing en de hygiënische maatregelen naar aanleiding van de genomen coronamaatregelen.

Lees meer

ArmenTeKort Kempen zoekt buddy's

Maak jij mee de klik naar een samenleving zonder kansarmoede? Wil je er zijn voor één dorpsgenoot in moeilijkheden? Haal je graag voldoening uit een maatschappelijk project en een gratis opleiding die je doet groeien? Kom dan zeker eens langs op één van de infosessies en wie weet word jij ook een buddy!

Lees meer

Enthousiaste ouderraad-helpers

Je helpt de ouderraad van het Moleke en de Sint-Luciaschool bij de organisatie van activiteiten (vb wandeling), verkoopsacties en/of activiteiten op school (vb schoolfeest, wafelenbak,...). Dit doe je uiteraard geheel vrijblijvend en wanneer het jou uit komt. Alle hulp is altijd meer dan welkom! Zie je een iets groter engagement ook zitten, dan ben je ook zeker welkom om deel uit te maken van onze ouderraad.

Lees meer

Teamlid Davidsfonds Rijkevorsel

Wij zoeken iemand die cultuur in het algemeen naar Rijkevorsel wil brengen. Je brengt ideeën aan en helpt het team bij de organisatie van boeiende activiteiten.

Lees meer

Samana (ziekenzorg) zoekt vrijwilligers

Samana is de organisatie vanuit CM die zich inzet voor chronische zieken. Als plaatselijke kernwerking bieden we de zieken vorming en ontspanning aan. De thuisgebonden zieken worden maandelijks bezocht.

Lees meer

Decormedewerker

Jeugdtheater Globe is op zoek naar enkele handige Harry's of Harriëttes die ons met hun technische kennis en vaardigheden kunnen helpen bij het maken en opstellen van onvergetelijke decors.

Lees meer

Huiswerkbegeleiding Sint-Luciaschool

Wil je op vrijwillige basis kinderen begeleiden en hen leren om gestructureerd met huiswerk om te gaan? Dan ben jij de persoon die we zoeken.

Lees meer

Word molenaar (m/v) in Rijkevorsels mooiste monument

Onze vrijwillige molenaars zijn binnen enkele jaren aan opvolging toe. Misschien heb jij wel zin om je tegen dan te bekwamen in een eeuwenoud ambacht en wil je molenaar worden. En kom jij het team van meester-molenaars versterken.

Lees meer

Vrijwilliger bibliotheek Rijkevorsel

Heb je een passie voor boeken en mensen? Word dan vrijwilliger bij de bibliotheek.

Lees meer

Wijkmeesters KWB centrum

Rondbrengen Raak (maandelijks tijdschrift kwb) + organiseren van activiteiten in groepsverband.

Lees meer

Cafetariamedewerker Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske (De Klapekster)

Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske (De Klapekster) in Wortel-Kolonie ontvangt jaarlijks vijftigduizend bezoekers. Het zijn vooral wandelaars en natuurliefhebbers. In het bezoekerscentrum van Natuurpunt kunnen de mensen terecht voor een drankje en informatie. Als cafetariamedewerker sta je mee in voor het onthaal.

Lees meer

Vrijwilliger @Veussel vzw

@Veussel vzw is steeds op zoek naar helpende handen bij het organiseren, bedenken en uitvoeren van onze activiteiten

Lees meer

Vrijwilliger Peuterspeelpunt

Ontvangst van de peuters en hun (groot)ouders, koffie en thee voorzien, spelen met de peutertjes. Gaat afwisselend door in de Kinderclub centrum en Kinderclub Sint-Jozef op woensdagvoormiddag tussen 9.30 uur en 11.30 uur. 

Lees meer

Vrijwilliger Grabbelpas Rijkevorsel

Begeleiding van vrijetijdsactiviteiten voor kinderen (2,5 tot 12 jaar) die in Rijkevorsel wonen of hier naar school gaan tijdens de korte schoolvakanties (krokusvakantie, paasvakantie, herfstvakantie). 

Lees meer

Korfbalvereniging Rijko is steeds op zoek naar helpende handen

Als sportvereniging met bijna 300 leden kunnen we elke helpende hand meer dan gebruiken. We hebben een uitgebreide takenlijst waar je je ding wel in kan vinden. Aarzel niet om contact op te nemen, je komt terecht in een bruisende verenging met zeer veel geëngageerde mensen. Een vriendenkring is bij deze direct opgebouwd of uitgebreid!

Lees meer

Medewerkers FC Sint-Jozef SK

Voor de dagelijkse werking van onze club zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Die kunnen zowel tijdens de week (wassen en opvouwen sportkledij, onderhoud installaties), als in het weekend (kantine, begeleiding teams) worden ingezet.

Lees meer

vrijwilliger KVG Rijkevorsel

Bestuurslid of losse medewerkers.

Lees meer

Vrijwilliger Gezinsbond Rijkevorsel

Wij zijn steeds op zoek naar helpende handen bij de organisatie van onze activiteiten: ontbijt, tweedehandsbeurs, garageverkoop, attractiedag, sinterklaasfeest, ... 

Lees meer

Werken in de natuur

Natuurpunt Markvallei organiseert elke maandagmorgen (als het weer het toelaat) en ook om de drie maanden op een zaterdag beheerswerken in haar natuurgebieden. Er wordt telkens gewerkt van 9 tot 12 uur. Het werkaanbod is gevarieerd en de klemtoon ligt op het beheer van natuurgebieden: hout, hooi, plagsel, ...

Lees meer

Bestuurslid Rijkevorsel Swingt

het mede organiseren van onze jaarlijkse optredens alsook het opstellen en afbreken van het hele gebeuren op de dagen van de optredens.

Lees meer

JH De Wauwel-crew

Heb jij goesting om ons jeugdhuis om te vormen tot net dat ietsje meer, zelf eens een toffe fuif of thema-avond te organiseren, of gewoon pinten te tappen achter de graafste toog van heel Veussel? Meld je dan aan en maak deel uit van de grootste vriendenhoop der Lage Landen, de Wauwelcrew!

Lees meer

Gids in het gemeentelijk Heemkundig Museum van Rijkevorsel

Groepen rondleiden in het museum. Dit kunnen zowel volwassenen als kinderen zijn (scholen). ​Bestuderen van de verschillende voorwerpen, weten voor wat ze dienen en dit kunnen doorgeven.

Lees meer

Onderhoud accommodatie KFC Zwarte Leeuw

Dagelijks onderhoud van kantine, tribunes, loges, parking, ... 

Lees meer

Pagina's