UiT in Rijkevorsel

75 resultaten gevonden

Minicursus olieverf: fijnschilderen op een paneeltje voor beginners in 2 dagen

maandag 03 oktober 2022
dinsdag 04 oktober 2022
maandag 07 november 2022
dinsdag 08 november 2022

Deze korte cursus bestaat uit 2 dagen: de eerste dag wordt de onderschildering aangebracht, en 4 weken later krijgt het schilderijtje kleur met behulp van dunne transparante kleurlagen.
De prijs voor een reeks van 2 dagen is 60 euro, incl olieverf en paneeltje.

atelier aan de vaart - alternatief voor beginners © lve
Lees meer

Leo Timmers-tentoonstelling

maandag 03 oktober 2022 tot maandag 31 oktober 2022

In oktober kun je in de Leo Pleysierbibliotheek de Leo Timmers-tentoonsteling bezoeken. De scholen werden al uitgenodigd, maar iedereen, jong en oud, is welkom om te komen genieten van de prachtige illustraties uit verschillende prentenboeken zoals Een huis voor Harry, Garage Gust, Meneer René, Aap op straat, Diepzeedokter Diederik … De tentoonstelling wordt officieel geopend op zaterdag 8 oktober, tijdens de Verwendag van de bibliotheek.

Lees meer

Orchestra Nazionale Della Luna

woensdag 05 oktober 2022

In 2020 verscheen ‘There Still Life on Earth’ van Orchestra Nazionale Della Luna. Het album kreeg internationaal lovende recensies. Zo gaf de Britse jazzcriticus Stuart Nicholson (Jazzwise) het vier sterren.

Orchestra Nazionale Della Luna © Kristzina Csendes
Lees meer

Infomoment voor nieuwe kleuters

donderdag 06 oktober 2022

Op ons infomoment willen wij je de nodige informatie geven omtrent inschrijving en schoolwerking.

Jouw kleuter wordt binnen dit en enkele maanden 2,5 jaar en daarom nodigen wij je graag uit op ons infomoment. Op deze avond willen wij je de nodige informatie geven omtrent inschrijving en schoolwerking.

Instapdagen: 7 november 2022 - 9 januari 2023 - 1 februari 2023.

Infomoment voor nieuwe kleuters © Infomoment nieuwe kleuters
Lees meer

Initiatielessen 'een sjaal weven'

donderdag 06 oktober 2022
donderdag 13 oktober 2022

Zin om een mooie sjaal te weven? Wij starten met gratis initiatielessen elke donderdagvoormiddag (eventueel in de avond) in ons weeflokaal. Zo leer je een oud ambacht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees meer

Maak jij de klik om kansarmoede in Rijkevorsel te doorbreken?

donderdag 06 oktober 2022

Op zoek naar een bijzondere en leerrijke uitdaging? Leer je graag nieuwe mensen kennen en help je tegelijk ook graag anderen?

Bij ArmenTekort Kempen verbinden we veerkrachtige vrijwilligers met mensen die het moeilijk hebben. Samen gaan ze op stap en worden ze vrienden, buddy's.

Ontdek tijdens een infosessie hoe jij het verschil kan maken voor iemand die het moeilijk heeft in de Kempen.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! © armentekort
Lees meer

Joris J. Peeters - Ik ben Spiegelbol

vrijdag 07 oktober 2022

Ken je dat? De stemmetjes in je hoofd die je zeggen dat je niet goed bezig bent, die je bang en onzeker maken? Tijdens de muzikale theatersolo 'Ik ben Spiegelbol' deelt auteur en muzikant Joris J. Peeters met jou het geheim om met die saboteurs om te gaan.

De vraag is: zijn het wel saboteurs? Wat is hun intentie eigenlijk? Je zal er versteld van staan. De wereld is zo gek nog niet hoor. Tussen de verhalen door brengt Joris J. Peeters op gitaar eigen Nederlandstalige nummers.

Ik ben Spiegelbol © Ik ben Spiegelbol
Lees meer

Jeugdfuif

vrijdag 07 oktober 2022

Op vrijdag 7 oktober 2022 organiseert de jeugdraad van Rijkevorsel zijn mega spetterende Jeugdfuif voor alle tieners tussen 10 en 16 jaar! Inkom is gratis, drank kost € 1. Tot dan!

Bron: UiTinVlaanderen.be

jeugdfuif © bennvo
Lees meer

Nieuw Magic Circus

vrijdag 07 oktober 2022
zaterdag 08 oktober 2022
zondag 09 oktober 2022

Het Nieuw magic circus van wijlen de heer Bill Kartoum brengt onder bewind van een nieuwe directie een fijn, intiem programma, waarin humor en de kunst van oude circustechnieken centraal staan. Ontdek hoe Bill Kartoum zijn circus uit handen geeft aan de nieuwe generatie. Een voorstelling vol humor voor alle leeftijden waarin circus gebracht word puur, en dichtbij. Geen grootse toestanden, maar circus zoals circus hoort te zijn.

flyer © magic circus
Lees meer

Verwendag

zaterdag 08 oktober 2022

Tijdens de jaarlijkse verwendag vieren we zoals altijd onze leners. Deze dag willen we de bibliotheekbezoeker eens extra in de bloemetjes zetten. U kan in de bib terecht voor een hapje en een drankje en natuurlijk wordt ook dit jaar weer een boekenverkoop georganiseerd.

Ook voor de kleinste lezers wordt er animatie voorzien. En dat is niet alles! Zowel jong en oud zullen ook kunnen genieten van de Leo Timmers-tentoonstelling die om 10.00 uur geopend wordt.

Verwendag © Lokaal Bestuur Rijkevorsel
Lees meer

Pagina's