Nieuwsberichten

Halfvastenstoet 26 maart 2017

Op zondag 26 maart 2016 trekt de Halfvastenstoet, een organisatie van de Rijkevorselse Rederijkers, weer door de straten van Rijkevorsel. De stoet vertrekt dit jaar een uurtje vroeger, om 13.30 uur. Ontdek hier de route, de verkeersregeling en andere maatregelen die genomen worden naar aanleiding van de optocht.

Lees meer

Invoering enkelrichting Kerkdreef en Uitbreidingsstraat

Vanaf maandag 3 april 2017 worden de Uitbreidingsstraat en de Kerkdreef omgevormd tot straten met enkelrichting. Voor deze ingrijpende verkeerswijziging in de bebouwde kom van Sint-Jozef organiseerde de gemeente een bevolkingsbevraging. Van de stemgerechtigde bewoners van de betrokken en omliggende straten kon 69,7 % zich vinden in het voorstel.

Lees meer

Een nieuw logo voor OCMW Rijkevorsel

Vanaf 21 maart 2017 communiceert het OCMW Rijkevorsel met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Het nieuwe logo illustreert de verbondenheid met de gemeente Rijkevorsel, maar het benadrukt ook de eigenheid van OCMW Rijkevorsel.

Lees meer

Vogelgriep: afschermplicht bij hobbyhouders opgeheven

De meeste maatregelen naar aanleiding van de vogelgriep werden opgeheven. Zo is er geen afschermplicht meer van kracht voor hobbyhouders van pluimvee, vogels, duiven en struisvogels. Voor professionele pluimveehouders blijven de voorzorgsmaatregelen gelden.

Lees meer

Historische foto’s verschijnen binnenkort op nutskasten in Rijkevorsel

Dit jaar worden een twintigtal nutskasten in Rijkevorsel verfraaid met foto’s van oude dorpsgezichten van Rijkevorsel. Met het opsmukken van de meestal grijze en sombere voetpadkasten wil het gemeentebestuur wat meer kleur brengen in het straatbeeld en aandacht schenken aan het verleden van Rijkevorsel.

Lees meer

30 dagen minder afval… wie doet mee?

29 Kempense burgemeesters gaan de uitdaging aan om 30 dagen lang 30 % minder restafval te hebben. Maar ze doen dit niet alleen. Elke burgemeester is op zoek naar een team van 30 gezinnen, om mee de uitdaging aan te gaan.

Lees meer

Succesvolle verkoop van bouwgronden in de verkaveling Koekhoven te Rijkevorsel

Onlangs is IOK in samenwerking met de gemeente Rijkevorsel van start gegaan met de verkoop van de verkaveling Koekhoven 6. De toewijzing van de bouwgronden was een groot succes. 15 van de 19 bouwgronden werden verkocht waardoor een verkoop van bijna 80 % werd gerealiseerd. Voor de verkoop van de overige 4 kavels organiseert IOK midden juni opnieuw een toewijzing. 

Lees meer

Parking Van Roey blijft voorlopig open

De parking op de hoek van de Sint-Lenaartsesteenweg en de Emiel Van Roeystraat zal voor onbepaalde duur toegankelijk blijven voor de inwoners van Rijkevorsel.

Lees meer

Week van de vrijwilliger

In Rijkevorsel zijn vele vrijwilligers actief. Onbezoldigd en uit vrije wil zetten zij zich in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in een organisatie. We kunnen ze daarvoor niet genoeg bedanken! Van 4 tot en met 12 maart 2017 zetten we daarom alle vrijwilligers in de kijker tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’. Wil jij je ook als vrijwilliger inzetten? Surf dan naar onze vrijwilligersdatabank!

Lees meer

LEADER zoekt vernieuwende ideeën voor het platteland

LEADER is een Europees subsidieprogramma dat speciaal is opgericht voor projecten op het platteland.  Ben jij een rurale ondernemer of ben je lid van een vereniging en heb jij voor onze gemeente of onze regio een goed idee voor het platteland?  Dien dan een aanvraag in. Wie weet kom jouw project in aanmerking voor een LEADER-subsidie!

Lees meer

Rijkevorselse ondernemers & handelaars: registreer je nu!

Het gemeentebestuur van Rijkevorsel is volop bezig met de verdere uitbouw van de dienst lokale economie. Hierbij is het belangrijk dat we beschikken over de juiste en meest recente contactgegevens van onze ondernemers. Dit kan eenvoudig via het digitale webformulier.

Lees meer

Winnaars Sportgala Rijkevorsel

Op vrijdag 17 februari 2017 vond de huldiging van de sportlaureaten, kampioenen en sporters met uitzonderlijke sportieve prestaties van 2016 plaats tijdens het Sportgala Rijkevorsel. Een welgemeende proficiat aan alle genomineerde sportlaureaten!

Lees meer

Gasgeur in Rijkevorsel

Twee weken geleden maakten enkele inwoners melding van een gasgeur ter hoogte van de Pastoor Lambrechtsstraat in Sint-Jozef Rijkevorsel. De brandweer kwam ter plaatse en voerde metingen uit. Er werden hierbij geen abnormale waarden vastgesteld.

Lees meer

Persbericht 'De Schuur' van Mie Tracteur

In zitting van 1 februari 2017 besprak het college van burgemeester en schepenen de situatie van ‘De Schuur’, een plattelandsmuseum aan de Oude Baan in Rijkevorsel.

Lees meer

Fotocabine in het gemeentehuis

Moet je in het gemeentehuis zijn voor een identiteitskaart, reispas of rijbewijs en heb je nog pasfoto’s nodig? Dan kun je voortaan terecht in de fotocabine in de inkomhal van het gemeentehuis. Voor € 8 krijg je een set van 6 pasfoto’s.

Lees meer

Implementatie van omgevingsvergunning wordt uitgesteld

De omgevingsvergunning verenigt en vervangt de stedenbouwkundige vergunning, de verkavelingsvergunning en de milieuvergunning. De hervorming leidt tot een vereenvoudiging van de aanvraagprocedures en zou aanvankelijk ingaan op 23 februari 2017. De invoering van de omgevingsvergunning wordt nu uitgesteld en de bestaande regels blijven van toepassing tot en met 1 juni 2017.

Lees meer

Bezoekers gemeentehuis worden begeleid naar juiste loket

Vanaf maandag 30 januari wordt er voor verschillende gemeentelijke diensten gewerkt worden met een klantgeleidingssysteem. Via een infokiosk met touchscreen in de inkomhal van het gemeentehuis kun je aanduiden voor welke dienst en welk product je komt.

Lees meer

Capaciteitsbepaling GLS De Wegwijzer schooljaar 2017-2018

Tijdens de zitting van de gemeenteraad van 30 januari 2017 werd de capaciteit voor GLS De Wegwijzer bepaald op 322 leerlingen voor het schooljaar 2017-2018. De inschrijvingsperiode start op zaterdag 22 april. Broers en zussen van kinderen die in De Wegwijzer zitten en kinderen van personeelsleden kunnen eerder ingeschreven worden.

Lees meer

Gemeente Rijkevorsel ontvangt SAVE-label voor verkeersveiligheid

De gemeente Rijkevorsel ontving op maandag 30 januari het SAVE-label uit handen van de vzw OVK (Ouders van Verongelukte kinderen) voor het succesvol afronden van het SAVE-actieplan. Rijkevorsel is de 31ste Belgische gemeente die het SAVE-label in ontvangst mag nemen. Het betreft de 5de labeluitreiking in de provincie Antwerpen.

Lees meer

Overzicht energiepremies 2017

De laatste maanden was er veel te doen omtrent het terugschroeven en al dan niet afschaffen van energiepremies. Voorlopig werd echter nog maar een beperkt aantal tegemoetkomingen geschrapt. Wel zijn een aantal premies verlaagd en werden sommige premies gekoppeld aan strengere eisen.

Lees meer

Winterdienst 2016-2017

De gemeente heeft opnieuw een strooiplan opgemaakt voor de winter. Omdat het niet mogelijk is om alle gemeentewegen te strooien, heeft de technische dienst een lijst met hoofdwegen opgemaakt, die zeker bij sneeuwval of ijzel geruimd en gestrooid moeten worden.

Lees meer

Schilderwerken inkomhal gemeentehuis

De inkomhal van het gemeentehuis krijgt een fikse opknapbeurt. Vanaf woensdag 14 december worden er schilderwerken uitgevoerd zodat de inkomhal een frisse uitstraling krijgt. Tijdelijk zal het gemeentehuis te bereiken zijn via de zij-ingang aan het klooster.

Lees meer

Graveren van fietsen voortaan op afspraak

Het loont de moeite om je fiets te laten graveren of labelen met je rijksregisternummer. Door de unieke code die op je fiets wordt aangebracht, worden teruggevonden fietsen snel terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar. Voor het graveren van fietsen kun je elke eerste woensdag van de maand terecht bij het gemeentemagazijn. Hiervoor dien je voortaan een afspraak te maken.

Lees meer

Schrijf je nu in voor de samenaankoop condensatieketels

Samen met 27 gemeenten organiseert IOK deze winter een samenaankoop condensatieketels. Zowel condensatieketels op aardgas als mazout worden aangeboden via de actie. Experts zorgen voor deskundige begeleiding bij beoordeling van de offertes.

Lees meer

Kerkdreef en Uitbreidingsstraat worden enkelrichting

In het voorjaar van 2017 wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Kerkdreef en de Uitbreidingsstraat. Voor deze ingrijpende verkeerswijziging in de bebouwde kom van Sint-Jozef organiseerde de gemeente een bevolkingsbevraging. Van de stemgerechtigde bewoners van de betrokken en omliggende straten kon 69,7 % zich vinden in het voorstel.

Lees meer