Nieuwsberichten

Verkiezingen 26 mei 2019

Op zondag 26 mei trekken we weer met z'n allen naar de stemhokjes. Wie zijn kiesbrief niet ontvangen heeft, kan een duplicaat afhalen bij de dienst burgerzaken (ook op zondag van 8.00 tot 12.00 uur). Volmachten voor verblijf in het buitenland kunnen nog tot en met 24 mei afgehaald worden. Heb je vragen over de verkiezingen of wens je meer info, dan kun je terecht op de pagina www.rijkevorsel.be/verkiezingen. 

Lees meer

Sluitingsdagen diensten lokaal bestuur rond Hemelvaartsdag

Alle diensten van het lokaal bestuur zullen gesloten zijn op donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei 2019 naar aanleiding van O.L.H. Hemelvaart. Het recyclagepark zal aansluitend ook gesloten zijn op zaterdag 1 juni 2019.

Lees meer

Studenten Thomas More bouwen originele speeltuigen voor de Kinderclub

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel heeft op maandag 20 mei twee nieuwe speeltuigen in de Kinderclub in het centrum van Rijkevorsel op speelse wijze ingehuldigd. De originele speeltoestellen werden ontworpen en geplaatst door studenten van Thomas More in Geel.

Lees meer

Hulp bij het invullen van de aangifte personenbelasting

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Hiervoor kun je in de maanden mei en juni terecht in het kantoor van de FOD Financiën in Brasschaat. Op maandag 20 mei kun je je ook op het gemeentehuis laten helpen door enkele medewerkers van de FOD Financiën. 

Lees meer

Openbare verkoop via online veiling

Tot en met 20 mei organiseert het lokaal bestuur een openbare verkoop via een veiling op het intenet. In de aanbieding staan zoals gewoonlijk fietsen, meubilair, loten hout, voertuigen en nog veel meer. Tijdens de kijkdag op 14 mei kun je de aangeboden goederen bekijken.

Lees meer

Rijkevorsel in de kleuren van de regenboog

In aanloop naar de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie op vrijdag 17 mei heeft de gemeente Rijkevorsel vier zebrapaden in de kleuren van de regenboog getooid. Daarnaast zet de bibliotheek boeken rond het thema in de kijker en wordt de regenboogvlag opnieuw gehesen. Het bestuur wil hiermee aantonen dat onze gemeente begaan is met alle inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Lees meer

Gemeente bouwt Lokaal Opvanginitiatief voor vluchtelingen af

Doordat er een globale evolutie is naar een opvang van asielzoekers in bestaande collectieve opvangcentra heeft het lokaal bestuur van Rijkevorsel besloten om het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) in de gemeente af te bouwen.

Lees meer

Bijen kunnen inchecken in vijf gloednieuwe bijenhotels

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel heeft op woensdag 15 mei vijf bijenhotels geplaatst op verschillende locaties in Rijkevorsel. De bijenhotels werden door kinderen gemaakt tijdens een activiteit van de Grabbelpas.

Lees meer

Feestelijke opening 100 % natuurloop Eksterheide-Kievitsheide

Op zondag 28 april wordt de nieuwe natuurloop Eksterheide-Kievitsheide officieel ingelopen en ingewandeld. Trek je loop- of wandelschoenen aan en kom deze eerste volledige natuurloop in de Noorderkempen mee ontdekken!

Lees meer

Oostmalsesteenweg gedeeltelijk onderbroken door werken Elia

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, is bezig met de aanleg van een ondergrondse elektriciteitskabel tussen Rijkevorsel en Beerse. Vanaf 29 april wordt er gewerkt op de Oostmalsesteenweg tussen de Vaart en de Langstraat. De Oostmalsesteenweg zal dan tijdelijk voor een deel enkelrichting gemaakt worden. 

Lees meer

Poortje Pik: hou het ludiek!

Alle spullen die na Poortje Pik op de rotonde zijn blijven staan, zullen door de gemeentelijke technische dienst opgehaald worden. Denk je dat er van jou nog zaken zijn blijven liggen? Dan kun je hiervoor terecht in het recyclagepark aan de Vijversweg op 7 en 8 mei.

Lees meer

Herstellingswerken Merksplassesteenweg

Tussen 29 april en 10 mei 2019 zal het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende twee dagen plaatselijk herstellingen uitvoeren op de Merksplassesteenweg. De werkzone zal gaan vanaf de Beersebaan tot aan nummer 56. Er zal gewerkt worden met verkeerslichten om het verkeer beurtelings door te laten.

Lees meer

Melden van schade storm 10 maart verlengd tot 7 mei

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel vraagt alle inwoners om niet-verzekerde schade van de storm van zondag 10 maart zo snel mogelijk te melden. Na bundeling van deze gegevens kan de gemeente een aanvraag indienen om erkend te worden als rampgebied. Elke inwoner kan tot uiterlijk dinsdag 7 mei eventuele geleden schade overmaken.

Lees meer

Kinderen van Het Kleine Moleke schenken opbrengst vastenactie aan OCMW Rijkevorsel

De gesubsidieerde vrije kleuterschool Het Kleine Moleke organiseert elk jaar tijdens de vasten allerlei acties, waarbij de opbrengst steevast naar een goed doel gaat. Dit jaar koos de school voor het OCMW van Rijkevorsel. De kleuters van Het Kleine Moleke overhandigden zo op vrijdag 5 april een bedrag van € 211 aan het OCMW.

Lees meer

Schrijf je in op BE-Alert en word verwittigd bij een noodsituatie!

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Rijkevorsel willen we jou graag snel verwittigen. Schrijf je daarom in op BE-Alert, een alarmeringssysteem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Lees meer

Heb jij een vurig ❤ voor de brandweer?

Altijd al gedroomd van brandweerman/-vrouw te worden? Nu is je kans! De hulpverleningszone Taxandria gaat op zoek naar 50 vrijwillige brandweermannen en -vrouwen voor de brandweerposten van Rijkevorsel, Arendonk, Ravels, Turnhout, Vosselaar, Kasterlee, Beerse, Merksplas, Hoogstraten, Meerle en Baarle-Hertog

Lees meer

Multidisciplinaire brandweeroefening omgeving Breebos

Op vrijdagavond 22 maart organiseert brandweerpost Rijkevorsel in samenwerking met andere posten uit de hulpverleningszone Taxandria een grootschalige multidisciplinaire brandweeroefening. De oefening vindt plaats in de omgeving van Breebos, aan de Merksplassesteenweg 104 in Rijkevorsel. 

Lees meer

€ 54 205 subsidie voor renovatie en uitbreiding assistentiewoningen Prinsenhof

Het ministerie van Omgeving, Natuur en Landbouw kent een subsidie van € 54 205 toe voor de renovatie van de assistentiewoningen Prinsenhof met bijkomend een uitbreiding van een nieuw gedeelte bovenop de bestaande assistentiewoningen.

Lees meer

Noodweer verwacht: noodnummer 1722 geactiveerd

Het KMI verwacht plaatselijk noodweer en waarschuwt met code geel. Het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen, zoals stormschade en wateroverlast, werd daarom door de FOD Binnenlandse zaken geactiveerd.

Lees meer

De cultuurraad van Rijkevorsel is op zoek naar cultuurliefhebbers

Sta jij op en ga jij slapen met muziek? Is jouw living een verzamelplaats van boeken en kun je niet slapen zonder avondliteratuur? Heb jij grote culturele dromen voor Rijkevorsel? Of bezit je als inwoner van Rijkevorsel vanuit je werkervaring en/of je inzet in de kunst en culturele sector een bepaalde deskundigheid? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Lees meer

Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

Tegen 2020 moeten alle daken geïsoleerd zijn. Bovendien voorziet Fluvius dit jaar nog een premie voor dakisolatie. Daarom wil het lokaal bestuur samen met IOK via een groepsaankoop de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.

Lees meer

Reflecterende huisnummers: iedereen zichtbaar in Rijkevorsel

Na een succesvolle oproep in het najaar van 2018 biedt het lokaal bestuur van Rijkevorsel aan de inwoners opnieuw de mogelijkheid om reflecterende huisnummers aan te kopen voor een democratische prijs. Bestellen kan bij de financiële dienst.

Lees meer

Hondenlosloopzone en speelbos in natuurdomein de Kievitsheide

In november 2018 werd het natuur- en bosbeheerplan voor het domein de Kievitsheide in Sint-Jozef Rijkevorsel goedgekeurd. De voorbije maanden zijn er al een aantal recreatieve inrichtingswerken uitgevoerd. Zo is er een volledige omrasterde hondenlosloopzone in de noordoostelijke hoek, twee schapenrasters ter hoogte van de aardgasleiding en de aanduiding van een speelbos.

Lees meer

Nieuwe locatie en nieuw telefoonnummer voor politiewijkpost Rijkevorsel

Op dinsdag 26 februari opent de nieuwe politiewijkpost aan het Doelenpad (onder voorbehoud van eventuele technische vertragingen). Omwille van de verhuis is de huidige wijkpost gesloten op vrijdag 22 februari en maandag 25 februari. Vanaf dinsdag kun je de wijkagenten bereiken op het nieuwe telefoonnummer 03 340 88 50.

Lees meer

Asbest verwijderen, nu of nooit!

De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. De Kempense gemeenten, IOK Afvalbeheer en OVAM maken werk van een versnelde afbouw van asbest. Het is mogelijk om hechtgebonden asbest bij je thuis te laten ophalen en dit aan sterk verminderde tarieven!

Lees meer