Nieuwsberichten

Vacature zorgkundigen (C1-C2)

Het lokaal bestuur zoekt twee gemotiveerde zorgkundigen (C1-C2) voor woonzorgcentrum Prinsenhof.

Lees meer

Een wespennest in je tuin? Contacteer de brandweer via het e-formulier.

Wespennesten zijn een jaarlijks terugkerende plaag. Ontdek je een wespennest in jouw tuin of op straat, dan kun je dit melden via het online meldingsformulier op de website van Hulpverleningszone Taxandria. De brandweer zal dan één van de volgende dagen langskomen om het nest te verwijderen.

Lees meer

Sluitingsdagen zomer 2018

Bekijk hier het overzicht van de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten, de diensten van het OCMW en van de wijkpost van de politie tijdens de maanden juli en augustus 2018.

Lees meer

Brandfase rood in provincie Antwerpen

Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de natuurgebieden in de provincie Antwerpen. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daarom de brandfase rood in werking gesteld. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot enkele gebieden afgeraden. Er is een algemeen verbod afgekondigd op kampvuren en een rook- en vuurverbod in natuurgebieden.

Lees meer

Financiële schuld daalt voor zesde jaar op rij

Tijdens de gemeenteraadszitting op 18 juni 2018 heeft de gemeenteraad van Rijkevorsel de jaarrekening van 2017 vastgesteld. De jaarrekening geeft een inzicht in de financiële toestand van de gemeente. En deze oogt mooi: er is een dalende evolutie in de schuldenlasten sinds 2012, een vermindering van bijna 4 miljoen euro.

Lees meer

Groepsaankoop groene stroom en gas

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Tot en met 25 september kun je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven.

Lees meer

Test BE-Alert op donderdag 5 juli

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen wij jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente sinds januari 2017 over BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 5 juli zullen we dit systeem testen.

Lees meer

WZC Prinsenhof zoekt jongeren voor Joka-kamp

Sinds enkele jaren organiseert WZC Prinsenhof, in samenwerking met Joka, een jongerenkamp tijdens de zomervakantie. Dit jaar vindt het kamp plaats van 15 tot en met 20 juli 2018. Jongeren die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk in de zomer, kunnen zich nog steeds aanmelden.

Lees meer

Gezocht: Rijkevorselse zwerfvuilruimers

Vanaf nu kunnen ook individuele bewoners zich inzetten voor de netheid in Rijkevorsel. Word een Rijkevorselse zwerfvuilruimer in je eigen straat en overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen.
Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt!

Lees meer

Vergeet niet om je Kids-ID aan te vragen

Ga je op vakantie met de kinderen?
Vraag dan tijdig de Kids-ID aan op het gemeentehuis.

Lees meer

Stenen Bergmolen is 'Hét erfgoed van Rijkevorsel'

Tot over de gemeentegrenzen werd er gestemd voor 'Hét erfgoed van Rijkevorsel'. Als grote winnaar kwam de Stenen Bergmolen uit de bus. Met dit monument zal Rijkevorsel begin volgend jaar naar het 'Parlement der dingen' trekken.

Lees meer

Fotozoektocht Rijkevorselse speelpleintjes

Onze speelhelden Aapje Rijk en Kikje Vors nemen de Rijkevorselse kinderen ook deze zomer weer mee op een speelavontuur langsheen de speelpleintjes. Dit jaar kan de jeugd zich bovendien extra uitleven, want in augustus komen er in Rijkevorsel twee nieuwe speelpleinen bij!

Lees meer

Nieuwe namen voor veertien wijkpaadjes in Sint-Jozef

Veertien paadjes in Sint-Jozef Rijkevorsel hebben een nieuwe benaming gekregen. Inwoners konden uit een lijst van ludieke benamingen, gebaseerd op oude kinderspelen, aftelrijmpjes en liedjes hun favorieten kiezen. De nieuwe namen worden ingehuldigd met een wandeling op zaterdag 16 juni. Afspraak om 14.00 uur aan de Sint-Jozefkerk! 

Lees meer

Openbaar onderzoek vaststelling inventaris van het bouwkundig erfgoed

Op vrijdag 1 juni 2018 opende het Agentschap Onroerend Erfgoed het openbaar onderzoek voor de vaststelling van de inventaris van het bouwkundig Erfgoed in de provincie Antwerpen. Het openbaar onderzoek ligt ter inzage bij de dienst omgeving tot en met maandag 30 juli 2018.

Lees meer

Feestelijke opening voor Kinderclub Sint-Jozef en De Schakel

Op zaterdag 9 juni 2018 werd het splinternieuwe gebouw van de Kinderclub Sint-Jozef en De Schakel officieel geopend met een heus tuinfeest. Alle inwoners waren welkom om de prachtige nieuwbouw – met een hapje en een drankje - te ontdekken. Ondertussen konden de kinderen zich uitleven op de Vlaamse kermis.

Lees meer

De gele papiercontainer is en blijft gratis

Op recent uitgestuurde betalingsuitnodigingen van IOK Afvalbeheer staat aangegeven dat je een bedrag moet betalen voor restafval en voor papier en karton. Uiteraard heeft dit bedrag enkel betrekking op het ingezamelde restafval. Het inzamelen van papier en karton is en blijft gratis.

Lees meer

Elia organiseert twee infomarkten over het project Rijkevorsel-Beerse

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, bereidt de aanleg van twee nieuwe ondergrondse 150kV-kabels voor tussen Rijkevorsel en Beerse. Elia organiseert hierover twee infomarkten: op 4 juni in Rijkevorsel en een week later in Beerse.

Lees meer

Openbaar onderzoek ruilverkaveling Rijkevorsel-Wortel

Het ruilverkavelingsplan Rijkevorsel-Wortel heeft als doel een verbetering van de agrarische structuur te bekomen door landbouwgronden te ruilen en te herverkavelen, de waterhuishouding te verbeteren en de landbouwpercelen te ontsluiten, in combinatie met maatregelen voor een duurzame ontwikkeling van het gebied. Het openbaar onderzoek loopt van 19 juni 2018 tot en met 17 augustus 2018.

Lees meer

Sterretjesweide om doodgeboren kindjes niet te vergeten

Op de begraafplaats in het centrum van Rijkevorsel is de gemeente bezig met het inrichten van een sterretjesweide. Het moet een serene gedenkplek worden voor ouders die hun kindje al vroeg in de zwangerschap verloren hebben, zodat ze het verlies van hun kind een plaats kunnen geven.

Lees meer

RTV op bezoek 'Bij Ons' in Rijkevorsel

Heb jij in mei de cameraploegen van televisiezender RTV ook gespot in Rijkevorsel? Dan heb je goed gekeken, want RTV heeft opnames gemaakt voor het programma ‘Bij Ons’ waarbij elke week een andere gemeente of stad wordt voorgesteld. Rijkevorsel komt aan bod in de week van 28 mei tot en met 1 juni.

Lees meer

Leo Pleysierbibliotheek feestelijk ingehuldigd

Op donderdag 24 mei 2018 is het gloednieuwe gebouw waar de bibliotheek, de gemeentelijke vrijetijdsdiensten en het consultatiebureau Kind & Gezin hun intrek nemen officieel ingehuldigd. Het gebouw heeft de naam gekregen van de bekende schrijver en ereburger van Rijkevorsel Leo Pleysier. Op zaterdag 26 mei 2018 zijn alle inwoners welkom om een bezoekje te brengen aan de Leo Pleysierbibliotheek.

Lees meer

Een bijenplan voor Rijkevorsel

Het gaat allesbehalve goed met de bij. En dat merken we ook in Rijkevorsel. Daarom lanceert de gemeente een gemeentelijk bijenplan. Met concrete acties wil de gemeente de biodiversiteit en de bijenpopulatie versterken. Wil je jouw tuin veranderen in een bijenparadijs? Bestel dan jouw gratis zakje bloemenzaad!

Lees meer

Regenboogproject voor Rijkevorsel

Op de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie werd in Rijkevorsel de regenboogvlag gehesen door Raf Van Puymbroeck, Mister Gay Belgium 2016. Daarnaast verschijnt in Rijkevorsel voor het eerst een regenboogzebrapad. Beide initiatieven betekenen het startschot van het nieuwe regenboogproject van de gemeente Rijkevorsel.

Lees meer

2/3de gemeentelijke gebouwen krijgt zonnepanelen

De gemeente Rijkevorsel investeert fors in zonne-energie. Vanaf 14 mei 2018 zullen maar liefst negen gemeentelijke gebouwen voorzien worden van zonnepanelen. Samen met GLS De Wegwijzer, waar al heel wat jaren zonnepanelen op het dak liggen, zullen dan in totaal tien van de vijftien gemeentelijke gebouwen over zonnepanelen beschikken.

Lees meer

Opgelet: gewijzigde telefoonnummers vanaf 2-3 mei

Door de nakende verhuis van de vrijetijdsdiensten naar het nieuwe gebouw aan de Hoogstraatsesteenweg veranderen ook de telefoonnummers van een aantal diensten. Op woensdag 2 mei en donderdag 3 mei wordt er aan de telefooncentrale van de gemeente gewerkt. Mogelijks zijn de diensten op deze dagen tijdelijk telefonisch niet bereikbaar. Gelieve hier rekening mee te houden.

Lees meer