Nieuwsberichten

Leo Pleysierbibliotheek - wijziging vanaf maandag 13 juli

Vanaf maandag 13 juli zijn er aangepaste openingsuren en wijzigingen van toepassing in de Leo Pleysierbibliotheek.

Lees meer

Werken aan Brug 8 uitgesteld

Na spoedoverleg is beslist dat de werken aan Brug 8 met een jaar worden uitgesteld. Deze zijn nu ingepland voor de zomer van 2021.

Lees meer

Fotozoektochten zomer 2020

In juli en augustus organiseert het lokaal bestuur twee fotozoektochten langs de trage wegen en de Rijkevorselse speelpleintjes. Ben je nog op zoek naar een activiteit samen met de (klein)kinderen, dan zijn deze fotozoektochten zeker een aanrader. 

Lees meer

Sluitingsdagen zomer 2020

Wil je weten wanneer je bij de diensten van het lokaal bestuur terechtkunt in de zomer? Klik dan verder voor een uitgebreid overzicht van de sluitingsdagen van het lokaal bestuur in juli en augustus. Hou er rekening mee dat de administratieve diensten nog steeds op afspraak werken en dat er voor andere diensten een aangepaste dienstverlening is.

Lees meer

Werken aan Brug 8 van 6 juli tot 30 augustus - uitgesteld

Vanaf maandag 6 juli voert een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg grondige renovatiewerken uit aan brug 8 op de Oostmalsesteenweg. De ophaalbrug zal tot en met 30 augustus voor alle wegverkeer afgesloten worden, ook voor fietsers en voetgangers.

Lees meer

Maatregelen coronavirus COVID-19

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel neemt de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in te dijken. Rijkevorsel volgt hierbij de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. Klik verder voor een overzicht van de genomen maatregelen.

Lees meer

Fotowedstrijd '2310 om te zien!'

Doe mee aan onze zomerse fotowedstrijd '2310 om te zien' en maak kans op een geschenkbox Veusselse Verwennerij of cadeaubonnen ter waarde van € 20. Bezorg jouw mooiste foto's van Rijkevorsel voor 1 september aan de dienst communicatie.

Lees meer

Droogte in de Kempen

In de reeks 'Droogte in de Kempen' geven we je aan de hand van artikels en interviews een stand van zaken van de droogte in onze regio. Maar je krijgt ook duurzame tips aangereikt: hoe kun je jouw tuin klimaatrobuust inrichten? Of hoe kun je klimaatbestendig (ver)bouwen? ...

Lees meer

Bescherm je tegen hitte en ozon

Nu het zomer is, kunnen we genieten van de zon, maar het is ook opletten geblazen. Hoge temperaturen met daarbij hoge ozon- en fijn stof-concentraties zorgen voor heel wat gezondheidsklachten. Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen extra waakzaam blijven tijdens warme dagen, zowel voor onszelf als voor onze buren.

Lees meer

Definitieve voorrangsregeling voor brug Sluis 1

Na een uitgebreide proefperiode heeft het lokaal bestuur van Rijkevorsel een definitieve voorrangsregeling voor de brug Sluis 1 in Sint-Jozef Rijkevorsel vastgelegd. Vanaf 1 juli 2020 heeft het verkeer komende van Rijkevorsel voorrang op het verkeer komende van Vlimmeren.

Lees meer

Rijkevorsel viert 100 jaar Aster Berkhof

​Onze ereburger Aster Berkhof is op 18 juni honderd jaar oud geworden. Dit laten we uiteraard niet zomaar aan ons voorbijgaan. Zo organiseren we de unieke openluchttentoonstelling '100 jaar Aster Berkhof, zijn leven en zijn werk' en is er voor de kinderen een toffe kleurwedstrijd.

Lees meer

Vakantie in eigen dorp op La Terrazza 2310

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel en de uitbaters van de horecazaken slaan de handen in elkaar en nodigen je deze zomer uit op La Terrazza 2310. Op het dorpsplein, maar ook langs de vaart en langs de invalswegen vind je deze zomer terrassen waar je gezellig kunt borrelen. De terrassen zullen tussen 2 juli en 23 augustus open zijn van donderdagmiddag tot zondagavond.

Lees meer

Mondmaskers in Rijkevorsel: hoe, wat en wanneer?

Begin juni ontvingen alle inwoners ouder dan 2,5 jaar een herbruikbaar mondmasker van het lokaal bestuur Rijkevorsel. Ook de federale overheid stelt mondmaskers ter beschikking aan de inwoners. Je kunt ze vanaf 15 juni in dagelijkse golven per leeftijd afhalen bij je apotheek. Één persoon kan de maskers ophalen voor het hele gezin.

Lees meer

Heropening Leo Pleysierbibliotheek

Vanaf 8 juni is iedereen weer welkom in de Leo Pleysierbibliotheek. Er zijn aangepaste openingsuren van toepassing. Daarnaast worden ook een aantal maatregelen getroffen naar aanleiding van het coronavirus.

Lees meer

Uitstel betaling gemeentebelasting mogelijk in coronatijd

Sommige bedrijven en burgers hebben als gevolg van de coronacrisis minder inkomsten. De geeente voorziet daarom de mogelijkheid voor het verlenen van uitstel van de betaling van de gemeentebelastingen, mits een gemotiveerd verzoek.

Lees meer

Rustige studeeromgeving voor studenten

De examens van juni staan weer voor de deur. Om de studenten in deze periode een rustige studeeromgeving te bieden, is zaal Forsela, op de eerste verdieping van de Leo Pleysierbibliotheek, 'corona-veilig' gemaakt

Lees meer

Tijdelijk oppompverbod voor alle onbevaarbare waterlopen in Rijkevorsel

Wegens de aanhoudende droogte stelt de Antwerpse gouverneur via politiebesluit een captatieverbod voor  verschillende stroomgebieden in omdat het waterpeil er kritisch laag is. In Rijkevorsel geldt het verbod voor alle onbevaarbare waterlopen op ons grondgebied.

Lees meer

Rijkevorsel in de kleuren van de regenboog

In aanloop naar de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie op zondag 17 mei wappert de regenboogvlag in Rijkevorsel. Daarnaast krijgen de regenboogzebrapaden opnieuw een likje verf. Met deze acties wil het bestuur benadrukken dat onze gemeente begaan is met alle inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Lees meer

Werken omgeving Emiel Van Roeystraat en Borgerhoutstraat

Vanaf maandag 25 mei start fase twee en drie van het bouwproject De Lommert in de omgeving van de Sint-Lenaartsesteenweg, de Emiel Van Roeystraat en de Borgerhoutstraat. Om de veiligheid te garanderen, komt er een tijdelijke wijziging aan de verkeerssituatie in de omgeving.

Lees meer

Dienstverlening lokaal bestuur op afspraak

Heropening recyclageparkHet lokaal bestuur start stapsgewijs de dienstverlening opnieuw op. Vanaf maandag 11 mei kun je - op afspraak - terecht bij de diensten burgerzaken, omgeving, vrije tijd, mobiliteit, de technische dienst en de sociale dienst. Een afspraak maken doe je telefonisch tijdens de openingsuren.

Lees meer

Archiefbank Rijkevorsel

Het lokaal bestuur Rijkevorsel beschikt sinds kort over een eigen online archiefbank. Je kunt er kosteloos 24 uur op 24 uur gegevens van (ex-) inwoners van Rijkevorsel opzoeken, opslaan of afdrukken.

Lees meer

Ontdek hoe goed jouw dak geïsoleerd is

Fluvius nam in 2018 een warmtefoto van het hele grondgebied van Rijkevorsel. Op deze foto kun je voor jouw huis zien of er door het dak veel warmte naar buiten ontsnapt of niet. Zo weet je meteen of je je dak best (extra) isoleert. Je kunt een afspraak maken met een medewerker van het lokaal bestuur om jouw resultaat te bespreken.

Lees meer

Heropening recyclagepark

Het gemeentelijk recyclagepark is open voor bezoekers, dit evenwel met een aangepaste dienstverlening. De openingsuren blijven ongewijzigd.

Lees meer

Hulp bij het invullen van de aangifte personenbelasting

De voorbije jaren kon je voor het invullen van jouw belastingsaangifte terecht op de zitdag in het gemeentehuis. Omwille van het coronavirus COVID-19 gaat de zitdag dit jaar niet door. Je kunt wel telefonisch een afspraak maken, zodat je je kunt laten helpen door de medewerkers van de FOD Financiën. Ook dit zal telefonisch verlopen.

Lees meer

Steunmaatregelen corona voor ondernemers

Om de zelfstandigen en ondernemers te ondersteunen voorzien zowel de Federale als de Vlaamse overheid een aantal steunmaatregelen alsook een versoepeling van verschillende bestaande subsidies. Klik verder voor  een overzicht van de verschillende maatregelen.

Lees meer