Nieuwsberichten

Openingsfeest nieuwe bib in het centrum en Kinderclub Sint-Jozef

Op zaterdag 26 mei is iedereen welkom op de feestelijke opening van het nieuwe gebouw waar de bibliotheek, de sector vrije tijd en consultatiebureau Kind & Gezin een nieuw onderkomen krijgen. De Kinderclub van Sint-Jozef en De Schakel nodigen iedereen op zaterdag 9 juni uit om hun nieuwe gebouw aan de Pioenstraat feestelijk in te huldigen.

Lees meer

Gammel / Hoogstraatsesteenweg onderbroken door wegenwerken

De werken op Gammel (N14) naderen hun einde. Op vrijdag 30 maart 2018 staat het plaatsen van de toplaag en de markering op de planning, zodat de rijbaan op zaterdag 31 maart 2018 opnieuw opengesteld kan worden voor het verkeer.

Lees meer

Rijkevorsel geselecteerd als ‘Verkeersveilige Gemeente’

Rijkevorsel is één van de tien gemeenten uit de provincie Antwerpen die werd geselecteerd om in te stappen in het project ‘Verkeersveilige Gemeente’. In totaal stelden 40 gemeenten zich voor dit project kandidaat. De kandidatuur van Rijkevorsel werd na een grondige analyse van het aantal inschrijvingen en de ongevallencijfers aanvaard.

Lees meer

Zelfoogstboerderij Schoongewas wint Milieuprijs 2017

Op vrijdag 9 maart 2018 werd in de raadzaal van het gemeentehuis voor de tweede keer de Milieuprijs van Rijkevorsel uitgereikt. Schoongewas werd bekroond als laureaat en mocht de prijs van € 250 in ontvangst nemen.

Lees meer

Tijdelijk gaslek aan chirolokalen Sint-Jozef

Vrijdagavond 9 maart is er tijdelijk een gaslek geweest aan de chirolokalen van Sint-Jozef aan de Zuiderdijk. Op dat moment waren er 20 kinderen van KSA Beerse op weekend ter plaatse. In overleg met de hulpdiensten werd beslist het gebouw te ontruimen. Het gaslek werd gedicht en de lokalen zijn ondertussen terug vrijgegeven.

Lees meer

Een gratis, gele papiercontainer voor ieder gezin

Papier en karton buitenzetten kan binnenkort makkelijker. Eind april of begin mei krijgt ieder gezin in onze gemeente een gratis, gele papiercontainer. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen. Of het samenbinden van papier en karton in pakketjes.

Lees meer

Meet mee de luchtkwaliteit in jouw straat

CurieuzeNeuzen Vlaanderen organiseert het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit. Maar liefst 20 000 gezinnen, verenigingen bedrijven en scholen krijgen de kans om de luchtkwaliteit te meten. Inschrijven kan tot 20 maart 2018. Ook de gemeente Rijkevorsel heeft zich opgegeven met als mogelijk meetpunt het gemeentehuis.

Lees meer

N115 tussen Sint-Lenaarts en Hoogstraten tijdens paasvakantie afgesloten

Vanaf het moment dat de N14 tussen Rijkevorsel en Hoogstraten terug opengesteld is voor het verkeer start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) tijdens de paasvakantie met onderhoudswerken aan de Hoogstraatsebaan/Hees (N115) tussen Sint-Lenaarts en Hoogstraten. Tijdens deze periode is de N115 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer en wordt het verkeer omgeleid langs Rijkevorsel.

Lees meer

Rijkevorsel sluit zich aan bij De Statiegeldalliantie

Ondanks alle inspanningen blijft zwerfvuil een hardnekkig probleem. Het gemeentebestuur van Rijkevorsel is ervan overtuigd dat de invoering van statiegeld het zwerfvuil aanzienlijk vermindert en de nefaste invloed ervan op het leefmilieu zal indijken. Daarom sluit de gemeente zich aan bij De Statiegeldalliantie.

Lees meer

Winnaars Sportgala Rijkevorsel

Op vrijdag 23 februari 2018 vond de huldiging van de sportlaureaten, kampioenen en sporters met uitzonderlijke sportieve prestaties van 2017 plaats tijdens het Sportgala Rijkevorsel. Een welgemeende proficiat aan alle genomineerde sportlaureaten!

Lees meer

Beslis mee over de naamgeving van de Sint-Jozefse wijkpaadjes

In 2016 kregen een aantal wijkwegjes in het centrum van Rijkevorsel een speelse naam, denk maar aan het Haasje-over-pad, het 1-2-3-pianopad of het Ollekebollekepad. Dit jaar wordt een vervolg gebreid aan het project met een zoektocht naar nieuwe namen voor de wijkpaadjes van Sint-Jozef Rijkevorsel.

Lees meer

Opening gebouw bibliotheek, vrije tijd en Kind & Preventie uitgesteld

De opening van de nieuwbouw aan de Hoogstraatsesteenweg is uitgesteld. De vloerbekleding van het gebouw kan nog niet gelegd worden, omdat de chape onvoldoende uitgedroogd is. Omdat het gemeentebestuur kwaliteit nastreeft bij de realisatie van het gebouw heeft het de beslissing genomen om de opening van het nieuwe gebouw uit te stellen.

Lees meer

Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan 'Kempische kleiputten'

Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) 'Kempische Kleiputten' ligt ter inzage bij de dienst omgeving van 6 februari tot en met 6 april 2018. Het plangebied omvat (tot natuurcomplexen geëvolueerde voormalige) ontginningsgebieden en agrarische randzones aan weerszijden van het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten.

Lees meer

Winterdienst 2017-2018

De gemeente heeft opnieuw een strooiplan opgemaakt voor de winter. Omdat het niet mogelijk is om alle gemeentewegen te strooien, heeft de technische dienst een lijst met hoofdwegen opgemaakt, die zeker bij sneeuwval of ijzel geruimd en gestrooid moeten worden.
Bij ijzel en sneeuw zijn inwoners verplicht om op het voetpad een vrije doorgang te voorzien van minstens 1,20 meter voor voetgangers. Sneeuw en ijs dienen op het voetpad langs de boordstenen te worden gelegd en zeker niet op de rijweg te worden gegooid. 

Lees meer

Capaciteitsbepaling GLS De Wegwijzer schooljaar 2018-2019

Tijdens de zitting van de gemeenteraad van 29 januari 2018 werd de capaciteit voor GLS De Wegwijzer bepaald op 322 leerlingen voor het schooljaar 2018-2019. De inschrijvingsperiode start op zaterdag 21 april. Broers en zussen van kinderen die in De Wegwijzer zitten en kinderen van personeelsleden kunnen eerder ingeschreven worden.

Lees meer

Thematische energie-avonden land- en tuinbouw

Rurant organiseert vijf interessante infoavonden over het gebruik van energie in de tuin- en landbouw. Experten gaan dieper in op de verschillende aspecten van de thema’s en staan open voor vragen. Deze thematische energieavonden zijn gratis en exclusief voor alle land- en tuinbouwers uit Rijkevorsel, Essen, Hoogstraten, Merksplas en Wuustwezel.

Lees meer

Vraag attesten online aan en bespaar een rit naar het gemeentehuis

Dankzij de digitale stempel moet je voor bepaalde attesten en uittreksels niet langer naar het gemeentehuis komen. Via het e-loket kun je thuis een aantal documenten opvragen. Deze documenten worden voorzien van IntelliStamp, een digitale stempel die de klassieke stempel en handtekeningen vervangt.

Lees meer

Vacature bij Lokale Politie Noorderkempen

De Lokale politie Noorderkempen gaat over tot de aanwerving van een (m/v) ICT- conulent. Je kunt je kandidaat stellen voor deze functie tot en met 8 februari 2018.

Lees meer

2/3de gemeentelijke gebouwen krijgt zonnepanelen

De gemeente Rijkevorsel investeert fors in zonne-energie. In de loop van 2018 zullen maar liefst negen gemeentelijke gebouwen voorzien worden van zonnepanelen. Samen met GLS De Wegwijzer, waar al heel wat jaren zonnepanelen op het dak liggen, zullen dan in totaal tien van de vijftien gemeentelijke gebouwen over zonnepanelen beschikken.

Lees meer

Historisch moment voor Rijkevorsel: sportcentrum De Valk definitief in handen van de gemeente

Eind augustus 2017 keurde de gemeenteraad de verkoopovereenkomst voor sportcentrum De Valk goed. Op maandag 8 januari 2018 is de notariële verkoopakte in het bijzijn van het gemeentebestuur en de vorige eigenaar voorgelezen en getekend. Vanaf nu is het sportcentrum dus definitief eigendom van de gemeente.

Lees meer

Wegenwerken Gammel: aanpassing dienstregeling De Lijn vanaf 8 januari

Op maandag 8 januari 2018 wijzigt De Lijn de dienstregeling in en rond de wegenwerken tussen Hoogstraten en Rijkevorsel. Tot en met de kerstvakantie volgen de bussen een beperkte plaatselijke omleiding. Vanaf 8 januari worden de omleidingen aangepast om het verkeer in de omgeving vlotter te laten verlopen en de plaatselijke gemeentewegen niet te zwaar te belasten.

Lees meer

Sociale dienst van het OCMW werkt in de namiddag op afspraak

De sociale dienst van het OCMW wil een kwalitatieve dienstverlening aanbieden aan alle inwoners. Zij kunnen terecht op de OCMW-campus in het centrum en in het gemeenschapscentrum in Sint-Jozef. Omdat sommige vragen of problemen wat meer tijd in beslag nemen, wordt er in de namiddag voortaan gewerkt op afspraak.

Lees meer

Parking kinderclub/bibliotheek tijdelijk afgesloten

Deze week is de aannemer gestart met de heraanleg van de parking op de site kinderclub/bibliotheek in het centrum van Rijkevorsel. De parking zal hierdoor tijdelijk afgesloten zijn. Parkeren is mogelijk in de Molenstraat voor het gemeentehuis. Vergeet niet om je parkeerschijf te leggen!

Lees meer

Afbraakwerken op de site Sas voltooid

De sloopwerken op de site Sas werden afgerond. Kortelings wordt een overheidsopdracht opgestart voor de restauratie van de oven, de voorgevel, de muur en de arcadebogen. Daarna volgt de definitieve ontwikkeling van de site. Wil je zien hoe de site er na de sloopwerken bijligt? Bekijk dan zeker de luchtopnames van het Sas!

Lees meer

Oproep: stuur phishingmails naar de overheid

Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) van de Belgische overheid roept alle internetgebruikers op om verdachte e-mails, zogenaamde phishingmails, door te sturen en vervolgens te wissen. Het CCB zal de e-mails automatisch onderzoeken en desnoods maatregelen nemen om andere mensen ertegen te beschermen.

Lees meer