Nieuwsberichten

Ambachtsweg twee dagen dicht voor rioleringswerken

Op donderdag 27 januari en vrijdag 28 januari vinden er in opdracht van Aquafin rioleringswerken plaats in de Ambachtsweg. Het recyclagepark kun je op deze dagen enkel bereiken via de Beersebaan.

Lees meer

Werken bij het lokaal bestuur Rijkevorsel

Het lokaal bestuur is op zoek naar een bibliothecaris-cultuurfunctionaris, een dienstencentrumleider en een medewerker omgeving. Solliciteren kan tot en met 20 februari 2022.

Lees meer

Rijkevorsel erkent de European Disability Card

De European Disability Card (EDC) is een Europees erkende kaart waarmee je makkelijk kenbaar kunt maken dat je een beperking hebt en eventueel extra ondersteuning nodig hebt. Om de kwetsbare doelgroepen hierin te ondersteunen, erkent het lokaal bestuur Rijkevorsel deze kaart.

Lees meer

Herbestemming voormalige steenbakkerijsite Sas

Eindelijk is het zover: de projectontwikkelaar voor de site Sas is gekend! Proland, Vanhout.pro en awg architecten zullen samen instaan voor de realisatie van een divers woonproject met nevenfuncties op de voormalige steenbakkerijsite in de kern van Sint-Jozef Rijkevorsel.

Lees meer

Werken Gammel

Op donderdag 13, vrijdag 14 en - onder voorbehoud - maandag 17 januari voert Fluvius werken uit op Gammel (N14), ter hoogte van het kruispunt met de Houtelweg. 

Lees meer

Ophaling kerstbomen op 13 en 14 januari

De technische dienst haalt op 13 en 14 januari kerstbomen op in Rijkevorsel. Wil je dat jouw kerstboom ook wordt opgehaald, breng deze dan naar één van de aangegeven ophaalpunten. Alleen echte naaldbomen (geen plastic bomen) worden meegenomen en dit zonder mand of pot en zonder versiering.

Lees meer

Test- en quarantaineregels vanaf maandag 10 januari

Vanaf maandag 10 januari is het test- en quarantainebeleid in ons land aangepast. Klik verder voor een overzicht van de nieuwe regels en bekijk de stappen die je moet ondernemen als je een hoogrisicocontact hebt gehad, als je symptomen vertoont van Covid-19, als je op reis gaat of terugreist naar ons land.

Lees meer

Nutswerken Vaart, Langstraat, Vrouwkensblok en Berkenrijs

Vanaf dinsdag 11 januari voert een aannemer in opdracht van Fluvius kabel- en sleufwerken uit in Vaart, Langstraat, Vrouwkensblok en Berkenrijs. Er wordt gewerkt in twee fases. Het verkeer wordt omgeleid via een plaatselijke omleiding.

Lees meer

Een vermoeden van asbest in jouw woning? Maak gebruik van de subsidies!

Via IOK en OVAM kunnen particuliere eigenaars van woningen of appartementen subsidies krijgen voor een asbestonderzoek en het verwijderen van niet-hechtgebonden asbest bij vloerbedekking en leidingisolatie.

Lees meer

Nieuwjaarke Zoete zingen met oudjaar

Nieuwjaarke Zoete kan dit jaar opnieuw doorgaan in Rijkevorsel! Inwoners kunnen met oudjaar een affiche ophangen om aan te geven dat kinderen welkom zijn aan hun deur. Deze affiche vind je binnenkort terug in de volgende editie van het informatieblad 2310.

Lees meer

Wolf gespot? Dit is wat je kunt doen!

Eind december werd er in Rijkevorsel een wolf waargenomen. Veel mensen hebben schrik van wolven. Dat is echter nergens voor nodig: wolven zijn mensenschuw en mijden dus liefst plaatsen waar de mens komt. Als houder van (klein)vee raden we wel aan om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.

Lees meer

Aangepaste openingsuren tijdens de feestdagen

Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode gelden er voor een aantal diensten aangepaste openingsuren. Klik verder voor een overzicht van de openingsuren en sluitingsdagen.
Het lokaal bestuur wenst alle inwoners bijzonder fijne feestdagen!

Lees meer

Warme actie 'Word jij mijn sneeuwheld?'

Bij sneeuwval of ijzel is elke inwoner verplicht om het voetpad voor de eigen woning sneeuw- of ijsvrij te houden. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om zelf sneeuw te ruimen. Met de campagne 'Word jij mijn sneeuwheld?' zoeken we vrijwilligers om deze mensen te helpen.

Lees meer

Permanente onttrekkingsverboden in de provincie Antwerpen vanaf 1 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 worden er permanente onttrekkingsverboden ingevoerd voor kwetsbare waterlopen in de provincie Antwerpen. Met deze maatregel worden waterlopen beschermd tegen een toekomstige periode van droogte.

Lees meer

Bijencentrum De Raam ontvangt € 10 000 subsidie via projectoproep Be Planet

Eerder dit jaar lanceerde het lokaal bestuur samen met Elia en Be Planet een projectoproep naar de Rijkevorselse verenigingen. De focus lag op projecten rond duurzaamheid. Het dossier van imkersgilde Sint-Ambrosius De Raam werd positief geëvalueerd, waardoor aan de vereniging het maximumbedrag van € 10 000 werd toegekend. 

Lees meer

Een covid-test zonder dokter? Zo doe je dat …

Om te voorkomen dat de dringende medische zorg in gevaar komt, meld je bij coronasymptomen NIET aan bij de huisarts of bij de huisartsenwachtpost, maar vraag zelf een testcode aan voor een coronatest. Contacteer enkel de huisartsenwachtpost of je huisarts bij ernstige klachten of als de symptomen langer dan vijf dagen duren.

Lees meer

Kerst in Rijkevorsel

Het centrum van Rijkevorsel zou in december omgetoverd worden tot een gezellig verlicht kerstdorp. Helaas gooit het coronavirus roet in het eten. Staan wel nog op het programma: de ontsteking van de kerstverlichting op 7 december, de kerstmarkt op 18 en 19 december en de kerstwandelingen van Toerisme Rijkevorsel vzw.

Lees meer

Wensen van kwetsbare kinderen hangen in Feeënbomen

Er zijn opnieuw Feeënbomen verschenen in de Leo Pleysierbibliotheek en in enkele Rijkevorselse winkelketens. Met de actie wil het lokaal bestuur ervoor zorgen dat kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuk cadeau mogen ontvangen tijdens de eindejaarsperiode.

Lees meer

Een nieuwe locatie voor Chiro Rijkevorsel

Chiro Rijkevorsel zal binnenkort, na aanvraag en goedkeuring van de nodige vergunningen, kunnen bouwen op een nieuwe locatie in het Kruispad, schuin tegenover het jeugdlokaal. Na vele onderhandelingen werd hierover dinsdag een akkoord bereikt. Het is de start van een nieuwe en mooie toekomst voor Chiro Rijkevorsel!

Lees meer

Rijkevorsel neemt deel aan coachingtraject Mooimakers

Ons dorp is toegetreden tot het coachingtraject van Mooimakers. Samen met dertien andere gemeenten zal Rijkevorsel zich inzetten op een effectief en efficiënt zwerfvuilbeleid met als doel een vermindering van het zwerfvuil en sluikstort in onze gemeente.

Lees meer

Vogelgriep: ophokplicht voor pluimvee

Na een geval van vogelgriep in Schilde zijn alle professionele houders en hobbyhouders vanaf maandag 15 november verplicht om hun pluimvee of gehouden vogels op te hokken of af te schermen.

Lees meer

Winkelbus voor Rijkevorselse senioren

Op donderdag 14 oktober 2021 rijdt de winkelbus voor de eerste keer uit in Rijkevorsel. Met dit initiatief wil het lokaal bestuur oudere bewoners die ver van de winkels wonen de kans geven om toch vlot tot aan de winkels in het centrum en het winkelcentrum Breebos te geraken.

Lees meer

Rijkevorsel viert opnieuw 2310-dag!

Op zaterdag 23 oktober vieren we opnieuw onze eigen Rijkevorselse feestdag: de 2310-dag! Op het programma staat o.a. een urban trail in het centrum van Rijkevorsel, een interactieve erfgoedwandeling in Sint-Jozef Rijkevorsel en een heus 2310-feest!

Lees meer

Onderwijscheques voor gezinnen die het financieel niet breed hebben

Het lokaal bestuur hecht veel belang aan de onderwijskansen van de Rijkevorselse kinderen. Daarom voorzien we opnieuw onderwijscheques voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Op die manier kunnen we een handje helpen bij de betaling van de facturen van de lagere school.

Lees meer

Werken omgeving Emiel Van Roeystraat en Borgerhoutstraat - update 24/9

Tussen maandag 27 september en vrijdag 15 oktober zullen er verschillende nutsvoorzieningen worden aangelegd bij de nieuwe appartementencomplexen in de Emiel Van Roeystraat en de Borgerhoutstraat.

Lees meer

Pagina's