Nieuwsberichten

Derde editie van de FietsTelweek

Doe mee aan de FietsTelweek 2018, van 24 tot en met 30 september. De gemeenten, provincies en de Vlaamse overheid verzamelen een week lang zo veel mogelijk fietsgegevens aan de hand van vaste en mobiele telpunten en via manuele tellingen. In Rijkevorsel word je tijdens de FietsTelweek geteld op de Sint-Lenaartsesteenweg.

Lees meer

Gemeente- en OCMW-bestuur werft aan...

Het lokaal bestuur - gemeente en OCMW Rijkevorsel - is op zoek naar gemotiveerde medewerkers ter versterking van de dienst omgeving, de technische dienst en Woonzorgcentrum Prinsenhof.

Lees meer

Bestuur en inwoners zetten zone 30 in de kijker

De gemeente Rijkevorsel zet de zone 30 in de schoolomgevingen op originele wijze in de kijker. Op de diftar-containers van de inwoners in de buurt van een school verschijnen er op vrijdag 21 september stickers met daarop de maximumsnelheid van 30 km per uur. Met deze actie, een primeur voor België, wil het bestuur de verkeersveiligheid in en rond de scholen blijvend onder de aandacht brengen.

Lees meer

Registreer je als orgaandonor!

Een orgaantransplantatie kan het leven redden van patiënten met een zeer ernstige ziekte. Kom naar de dienst burgerzaken van het gemeentehuis, registreer je als orgaandonor en redt levens. 

Lees meer

Verkiezingen 14 oktober 2018

Op zondag 14 oktober trekken we weer met z'n allen naar de stemhokjes om te beslisssen wie er de komende zes jaar onze gemeente en onze provincie zal besturen. Heb je vragen over de verkiezingen of wens je meer info, dan kun je terecht op de pagina www.rijkevorsel.be/verkiezingen.

Lees meer

Week van de handhaving: gemeente en politie doen mee!

Op 17 september gaat ook in onze gemeente de tweede editie van de Handhavingsweek Zwerfvuil en Sluikstort van start. Zowel de gemeente als de lokale politie ondernemen tijdens deze week acties waarbij we overtreders op zwerfvuil en sluikstorten aanspreken en beboeten. 

Lees meer

Reflecterende huisnummers: iedereen zichtbaar in Rijkevorsel

Heel wat huisnummers zijn vaak niet goed zichtbaar of leesbaar vanaf de rijweg. Hulpdiensten moeten vaak ’s nachts of bij slecht weer zoeken naar het juiste huisnummer. Tijd die van levensbelang kan zijn. De gemeente biedt daarom reflecterende huisnummers aan een democratische prijs aan. Bestellen kan bij de financiële dienst.

Lees meer

Haal jouw gratis huisdiersticker af

We dragen onze huisdieren een warm hart toe. Daarom is het belangrijk dat in nood hulpdiensten snel op de hoogte zijn dat er huisdieren aanwezig zijn in je huis. Haal jouw gratis huisdiersticker af in het gemeentehuis of in onze bibliotheken en kleef hem op een zichtbare plaats!

Lees meer

Tentoonstelling Vluchtoord Uden

Op vrijdag 7 september 2018 wordt de tentoonstelling rond het vluchtoord Uden officieel geopend in de Sint-Jozefkerk in Rijkevorsel. In het vluchtoord van Uden vonden tijdens de Eerste Wereldoorlog vele Kempenaars – waaronder ook heel wat inwoners uit Rijkevorsel - een veilig onderkomen.

Lees meer

Campagne Behaag onze Kempen 2018

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’. De organisatoren van deze grootschalige actie willen inheemse en streekeigen soorten promoten. Bestellen kan tot en met 31 oktober 2018. Rijkevorselse deelnemers krijgen er een gratis pakketje bloembollen bovenop om hun tuin bijenvriendelijker te maken!

Lees meer

Rijkevorsel kermis 2018

De jaarlijkse kermis in Rijkevorsel centrum vindt dit jaar plaats van vrijdag 24 augustus tot en met dinsdag 28 augustus. Tijdens de activiteiten van de kermis geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in Rijkevorsel. Om de veiligheid te waarborgen vragen we om de aangebrachte signalisatie goed op te volgen.

Lees meer

Overal stroomversnellers - Help Rijkevorsel aan een startbudget!

Zin om Rijkevorsel een duurzaam duwtje in de rug te geven? Stem dan voor zondag 7 oktober op je favoriete energieproject. Als voldoende inwoners hetzelfde doen, dan draagt ook de Vlaamse overheid haar steentje bij.

Lees meer

Infomoment Kerkenbeleidsplan

Het kerkenbeleidsplan over de toekomst van onze kerkgebouwen Sint-Willibrorduskerk, Sint-Jozefkerk en de Kapel Onze Lieve Vrouw van Zeven Weeën in Achtel is zo goed als rond. Ben je benieuwd welke voorstellen er zijn voor de bestemming van de kerkgebouwen? Kom dan naar de infoavond op 5 september om 19.30 uur in zaal 't Centrum.

Lees meer

Wegenwerken Oostmalle: Hoogstraatsebaan (N14) tijdelijk onderbroken

Op 20 augustus 2018 starten de gemeente Malle en AWV met de tweede fase van het project 'doortocht Oostmalle'. De Hoogstraatsebaan (N14) zal vanaf dan tijdelijk onderbroken zijn voor het doorgaand verkeer. Het verkeer moet een omleiding volgen via Rijkevorsel en Sint-Lenaarts. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar van 2019.

Lees meer

Land- en tuinbouwers kunnen schade aan teelten melden

De aanhoudende droogte van de afgelopen weken heeft zijn sporen nagelaten op onze land- en tuinbouwbedrijven. Land- en tuinbouwers die als gevolg van de extreme weeromstandigheden schade hebben aan hun teelten kunnen een beroep doen op de gemeentelijke schattingscommissie.

Lees meer

Een wespennest in je tuin? Contacteer de brandweer via het e-formulier.

Wespennesten zijn een jaarlijks terugkerende plaag. Ontdek je een wespennest in jouw tuin of op straat, dan kun je dit melden via het online meldingsformulier op de website van Hulpverleningszone Taxandria. De brandweer zal dan één van de volgende dagen langskomen om het nest te verwijderen.

Lees meer

Financiële schuld daalt voor zesde jaar op rij

Tijdens de gemeenteraadszitting op 18 juni 2018 heeft de gemeenteraad van Rijkevorsel de jaarrekening van 2017 vastgesteld. De jaarrekening geeft een inzicht in de financiële toestand van de gemeente. En deze oogt mooi: er is een dalende evolutie in de schuldenlasten sinds 2012, een vermindering van bijna 4 miljoen euro.

Lees meer

Groepsaankoop groene stroom en gas

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Tot en met 25 september kun je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven.

Lees meer

Gezocht: Rijkevorselse zwerfvuilruimers

Vanaf nu kunnen ook individuele bewoners zich inzetten voor de netheid in Rijkevorsel. Word een Rijkevorselse zwerfvuilruimer in je eigen straat en overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen.
Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt!

Lees meer

Vergeet niet om je Kids-ID aan te vragen

Ga je op vakantie met de kinderen?
Vraag dan tijdig de Kids-ID aan op het gemeentehuis.

Lees meer

Stenen Bergmolen is 'Hét erfgoed van Rijkevorsel'

Tot over de gemeentegrenzen werd er gestemd voor 'Hét erfgoed van Rijkevorsel'. Als grote winnaar kwam de Stenen Bergmolen uit de bus. Met dit monument zal Rijkevorsel begin volgend jaar naar het 'Parlement der dingen' trekken.

Lees meer

Fotozoektocht Rijkevorselse speelpleintjes

Onze speelhelden Aapje Rijk en Kikje Vors nemen de Rijkevorselse kinderen ook deze zomer weer mee op een speelavontuur langsheen de speelpleintjes. Dit jaar kan de jeugd zich bovendien extra uitleven, want in augustus komen er in Rijkevorsel twee nieuwe speelpleinen bij!

Lees meer

Nieuwe namen voor veertien wijkpaadjes in Sint-Jozef

Veertien paadjes in Sint-Jozef Rijkevorsel hebben een nieuwe benaming gekregen. Inwoners konden uit een lijst van ludieke benamingen, gebaseerd op oude kinderspelen, aftelrijmpjes en liedjes hun favorieten kiezen. De nieuwe namen worden ingehuldigd met een wandeling op zaterdag 16 juni. Afspraak om 14.00 uur aan de Sint-Jozefkerk! 

Lees meer

Feestelijke opening voor Kinderclub Sint-Jozef en De Schakel

Op zaterdag 9 juni 2018 werd het splinternieuwe gebouw van de Kinderclub Sint-Jozef en De Schakel officieel geopend met een heus tuinfeest. Alle inwoners waren welkom om de prachtige nieuwbouw – met een hapje en een drankje - te ontdekken. Ondertussen konden de kinderen zich uitleven op de Vlaamse kermis.

Lees meer

De gele papiercontainer is en blijft gratis

Op recent uitgestuurde betalingsuitnodigingen van IOK Afvalbeheer staat aangegeven dat je een bedrag moet betalen voor restafval en voor papier en karton. Uiteraard heeft dit bedrag enkel betrekking op het ingezamelde restafval. Het inzamelen van papier en karton is en blijft gratis.

Lees meer