Nieuwsberichten

Onderwijscheques voor gezinnen die het financieel niet breed hebben

Het lokaal bestuur hecht veel belang aan de onderwijskansen van de Rijkevorselse kinderen. Daarom voorzien we opnieuw onderwijscheques voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Op die manier kunnen we een handje helpen bij de betaling van de facturen van de lagere school.

Lees meer

Rijkevorsel informeert op 19 en 21 oktober

Ben je benieuwd welke plannen het lokaal bestuur voor Rijkevorsel in petto heeft? Wil je samen met het bestuur nadenken over de toekomst van Rijkevorsel? Kom dan naar de bewonersvergaderingen ‘Rijkevorsel Informeert’!

Lees meer

Alle diensten lokaal bestuur gesloten op 30 september

Door de organisatie van een interne activiteit zijn alle diensten van het lokaal bestuur gesloten op donderdag 30 september 2021.

Lees meer

Werken omgeving Emiel Van Roeystraat en Borgerhoutstraat - update 24/9

Tussen maandag 27 september en vrijdag 15 oktober zullen er verschillende nutsvoorzieningen worden aangelegd bij de nieuwe appartementencomplexen in de Emiel Van Roeystraat en de Borgerhoutstraat.

Lees meer

Leo Pleysierbibliotheek gesloten van 6 tot en met 17 oktober

Omdat de bibliotheken van de provincie Antwerpen overstappen naar een eengemaakt bibliotheeksysteem met nieuwe software zal de Leo Pleysierbibliotheek gesloten zijn van 6 tot en met 17 oktober, dit op vraag van organisator Cultuurconnect.

Lees meer

Rijkevorsel viert opnieuw 2310-dag!

Op zaterdag 23 oktober vieren we opnieuw onze eigen Rijkevorselse feestdag: de 2310-dag! Op het programma staat o.a. een urban trail in het centrum van Rijkevorsel, een interactieve erfgoedwandeling in Sint-Jozef Rijkevorsel en een heus 2310-feest!

Lees meer

WZC Prinsenhof geselecteerd voor dementieproject 'Samen Mens'

Woonzorgcentrum Prinsenhof is door het Agentschap Zorg en Gezondheid geselecteerd voor het project ‘Samen Mens’. Met dit begeleidingsproject wil men zorginstellingen uitdagen om na te denken over kwaliteitsvolle en persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie.

Lees meer

Veiligheidsmonitor 2021

Mogelijks ontvang je binnenkort in jouw brievenbus de 'Veiligheidsmonitor 2021', een enquête over verschillende veiligheidsthema's. Krijg je een exemplaar? Vul deze zeker grondig in. Het is waardevolle info voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid van onze gemeente.

Lees meer

Winnaars fotowedstrijd '2310 om te zien!'

De fotowedstrijd ‘2310 om te zien!' is afgelopen: de winnaars zijn bekend. Dankjewel aan iedereen om deel te nemen aan de fotowedstrijd. Voor ons was het heel fijn om te vernemen hoe jullie de afgelopen zomer hebben beleefd.

Lees meer

Vrije inloopmomenten en mobiele vaccinatieposten

Eerstelijnszone (ELZ) Kempenland organiseert opnieuw enkele vrije inloopmomenten in het vaccinatiecentrum van Weelde. Je kunt ook terecht bij de mobiele vaccinatieposten. In Rijkevorsel kan dit op vrijdag 10 september tussen 18 en 20 uur aan de conciërgewoning tegenover Sportcentrum De Valk.

Lees meer

Rijkevorsel doet mee met de nationale test van BE-Alert op 7 oktober

Op donderdag 7 oktober doet onze gemeente mee met de nationale test van BE-Alert, het alarmeringssysteem waarmee de overheid je kan verwittigen in een noodsituatie. Schrijf je vandaag nog in en test mee!

Lees meer

Rijkevorsel gaat op stickerjacht!

Het lokaal bestuur Rijkevorsel brengt een uniek stickerboek van en over Rijkevorsel uit boordevol leuke foto's en interessante weetjes! Alle inwoners kunnen een gratis stickerboek ontvangen. Stickers kun je vanaf 1 september bekomen bij de deelnemende handelaars en ondernemers van Rijkevorsel.

Lees meer

Renovatiewerken Brug 8 in juli en augustus - UPDATE

De aannemer en De Vlaamse Waterweg laten weten dat brug 8 vanaf donderdag 2 september terug opengesteld wordt voor het verkeer. Dit was normaal gepland op 1 september.

Lees meer

Asfalteringswerken Oostmalsesteenweg

Van woensdag 25 tot en met dinsdag 31 augustus voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer asfalteringswerken uit op de Oostmalsesteenweg. Tijdens de werken is de werfzone afgesloten voor het doorgaand verkeer. 

Lees meer

Piepeloeren in Veussel

Op zondag 5 september kun je komen ‘piepeloeren’ op enkele unieke plekjes in onze gemeente. De flyer met route is verkrijgbaar op zondag 5 september aan de molen of op elke stopplaats.

Lees meer

Nederland verscherpt grenscontroles

Onze noorderburen kondigen aan dat ze vanaf zondag 8 augustus verscherpte controles uitvoeren aan de grensovergangen met België. Wie vanaf dan de grens over wil, moet een coronabewijs kunnen voorleggen aan de Koninklijke Marechaussee als daarom gevraagd wordt.

Lees meer

Lokaal bestuur Rijkevorsel steunt de solidariteitsactie van het Rode Kruis

Het Rode Kruis en talloze vrijwilligers slaan de handen in elkaar om de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen te coördineren. Het lokaal bestuur steunt deze actie.

Lees meer

Een nieuw dienstgebouw voor het kerkhof in het centrum

Vandaag is het nieuwe dienstgebouw van het kerkhof in het centrum van Rijkevorsel officieel ingehuldigd. Ook is er een gedenkmonument geplaatst ter nagedachtenis van alle inwoners uit Rijkevorsel die ons hebben moeten verlaten omwille van de corona-epidemie. 

Lees meer

Nieuwe natuurloop in De Pomp, Blakheide en Kolonie

Sinds woensdagavond is onze regio een 100 % natuurloop rijker! De nieuwe loop - en wandellussen zijn samen 16 km lang en doorkruisen de mooiste natuurgebieden van de gemeenten Rijkevorsel, Beerse en Merksplas.

Lees meer

Informatie over PFOS en PFAS?

Informatie over PFOS en PFAS kun je terugvinden op www.vlaanderen.be/pfas-vervuiling.

Lees meer

Een masterplan voor de OCMW-campus

Het komende 1,5 jaar zet het lokaal bestuur Rijkevorsel sterk in op het uitwerken van een masterplan voor de OCMW-campus. Met de opmaak van het masterplan willen we nagaan hoe Rijkevorsel in de toekomst kan inspelen op de veranderende noden met betrekking tot ouderenzorg.

Lees meer

Maatregelen coronavirus COVID-19

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel neemt de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in te dijken. Rijkevorsel volgt hierbij de richtlijnen van de overheid op. Klik verder voor een overzicht van de genomen maatregelen.

Lees meer

Jongvolwassen en hulp nodig? Trajectgezellen staan voor je klaar!

Jongvolwassenen onder 30 jaar die ondersteuning willen in hun zoektocht naar werk of hulp zoeken rond thema's zoals wonen, hun sociaal netwerk, hun mentaal welbevinden, … kunnen sinds kort een trajectgezel krijgen in de Noorderkempen. 

Lees meer

Gratis internet op openbare plaatsen in Rijkevorsel

Sinds kort kun je op een aantal publieke plaatsen in Rijkevorsel gratis gebruik maken van wifi. Dit project wordt mee mogelijk gemaakt door het Europese initiatief WiFi4EU.

Lees meer

Kruispad wordt een fietsstraat

In de sport- en recreatiezone Sonsheide wordt het Kruispad omgetoverd tot een fietsstraat. De verkeerssituatie wijzigt hier zodat er een veiligere verkeersomgeving voor de weggebruikers is en de vlotte doorstroming van het verkeer behouden blijft.

Lees meer

Pagina's