Nieuwsberichten

Site Sas: restauratie erfgoedelementen en start verkoop woonproject

Na de aanleg van het park op de voormalige steenbakkerijsite Sas is het bouwproject zelf nu ook van start gegaan. De restauratie van de behouden erfgoedelementen is in uitvoering en ook voor de verkoop van de woningen is het startschot intussen gegeven.

Lees meer

Diensten op 25 en 26 april gesloten n.a.v. verhuis

Op donderdag 25 en vrijdag 26 april zijn de administratieve diensten van het gemeentehuis gesloten. De diensten verhuizen dan naar aanleiding van de geplande renovatie van het gemeentehuis. Het onthaal is op deze dagen wel telefonisch bereikbaar tijdens de openingsuren. Vanaf maandag 29 april vind je de diensten op de nieuwe tijdelijke locaties.

Lees meer

Zin om voorzitter of bijzitter te zijn met de verkiezingen?

Voor de verkiezingen van 2024 zoeken we nog gemotiveerde voorzitters en bijzitters om op de verkiezingsdag te helpen in de tien Rijkevorselse stembureaus.

Lees meer

Online openbare verkoop

Het lokaal bestuur organiseert tot en met 22 april een openbare verkoop van voertuigen, fietsen, meubilair, werkmaterialen, decoratieve stukken, brandhout en andere materialen. De verkoop gebeurt via een online veilinghuis. Op donderdag 18 april is er een kijkmoment.

Lees meer

April is Maand van de markt

April is de Maand van de markt. Het perfecte moment voor een bezoekje aan de gezellige wekelijkse markt op het dorpsplein van Rijkevorsel. Kom je in april naar de markt, dan maak je bovendien kans op een mooie prijs!

Lees meer

Werken bij het lokaal bestuur Rijkevorsel

Het lokaal bestuur is op zoek naar een nachtverpleegkundige / verpleegkundige en een zorgkundige voor onmiddellijke indiensttreding bij WZC Prinsenhof. 

Lees meer

Rijkevorsel doet mee met het VK tegelwippen

Ook dit jaar zet het lokaal bestuur in op ontharding! Daarom kozen we opnieuw voor een deelname aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan zeker verder.

Lees meer

Tijdelijke maatregelen om parkeerdruk rondom OCMW-campus op te vangen

Eind april verhuizen een aantal diensten van het gemeentehuis naar het OCMW-gebouw. Hierdoor verwachten we extra verkeer rondom de OCMW-campus. Het lokaal bestuur neemt maatregelen om de parkeerdruk hier op te vangen. 

Lees meer

Halfvastenstoet 10 maart 2024

Op zondag 10 maart trekt de Halfvastenstoet weer door de straten van Rijkevorsel. De stoet start om 13.30 uur. Klik verder voor de exacte omloop, de verkeersregeling en andere maatregelen die genomen worden naar aanleiding van de optocht.

Lees meer

Rijkevorsel zet in op veiligheid met 24 bewakingscamera’s

Het lokaal bestuur versterkt de veiligheid en openbare orde door de installatie van een nieuw vast cameranetwerk. De maatregel is bedoeld om overlast te verminderen, preventie te bevorderen en snel op te treden tijdens evenementen met politietoezicht.

Lees meer

Dankjewel vrijwilliger!

In Rijkevorsel zijn vele vrijwilligers actief. Onbezoldigd en uit vrije wil zetten zij zich in. We kunnen ze daarvoor niet genoeg bedanken! Van 2 tot en met 10 maart zetten we alle vrijwilligers extra in de kijker tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’. Wil jij je ook als vrijwilliger inzetten? Surf dan naar onze vrijwilligersdatabank!

Lees meer

Rijkevorsel neemt stappen voor een helder en bindend omgevingsbeleid

De gemeenteraad van Rijkevorsel heeft op maandag 26 februari 2024 het RUP Woonomgevingen voorlopig vastgesteld en het schepencollege heeft die dag een ontwerp stedenbouwkundige verordening goedgekeurd. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees dan zeker verder!

Lees meer

Op 1 maart start de jeugdboekenmaand!

In maart is het weer tijd voor de jeugdboekenmaand. Dit jaar staat alles in het teken van het thema 'Sport & Spel'. Want spelen en bewegen zijn niet alleen leuk, maar ook goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart? Daarom belooft maart een avontuurlijke maand te worden in de bibliotheek!

Lees meer

Laureaten Sportgala 2023

Op vrijdag 23 februari werden de Rijkevorselse sporthelden gehuldigd op het 'Sportgala 2023'. Benieuwd wie de laureaten zijn in de categorieën sportvrouw, -man, -jongere, -ploeg en -vrijwilliger van het jaar 2023? Klik dan snel verder!

Lees meer

Stem mee op het 'Schoonste Veusselse Woord'!

Dit jaar gaan we opnieuw op zoek naar het 'Schoonste Veusselse Woord'. De genomineerde woorden zijn ondertussen bekend: kies jouw drie favorieten en maak kans op een Veusselse prijs. Stemmen kan tot 1 april.

Lees meer

Gemeentehuis wordt ontruimd voor renovatiewerken

Begin mei starten de renovatiewerken aan het gemeentehuis. Het doel is om het gebouw te verduurzamen en de inrichting te optimaliseren in functie van een verbeterde dienstverlening voor de inwoners. De diensten die er nu gehuisvest zijn, verhuizen binnenkort naar het OCMW-gebouw en het Klooster.

Lees meer

Paddenoverzet Koekhoven-Dijkbeemd

Net zoals de voorbije jaren organiseren vrijwilligers een paddenoverzetactie langs de weg in Koekhoven, ter hoogte van Dijkbeemd. Rij je erlangs, wees dan voorzichtig en pas je snelheid aan.

Lees meer

Wat is volgens jou het 'Schoonste Veusselse Woord'?

Negen jaar geleden gingen we samen met jou op zoek naar het mooiste, leukste, tofste dialectwoord van Rijkevorsel. 'Halfsegat' kreeg toen de titel van 'Schoonste Veusselse Woord'. Erfgoeddag 2024 gaat dit jaar door met het thema 'Thuis'. Ideaal dus om een nieuwe editie van het 'Schoonste Veusselse Woord' te lanceren! Doe jij ook mee?

Lees meer

Gezocht: vrijwilligers om kinderen te helpen oversteken

Elke schooldag zorgen een aantal gemachtigde opzichters voor veilige oversteekplaatsen voor onze leerlingen op weg van en naar school. We zijn op zoek naar enkele extra vrijwilligers (tegen vrijwilligersvergoeding) om hieraan mee te helpen.

Lees meer

Cursus reanimeren en defibrilleren

Rode Kruis Rijkevorsel organiseert dit jaar opnieuw cursussen om te leren reanimeren en om de AED-toestellen te leren gebruiken. Zowel Rijkevorselse verenigingen als inwoners kunnen zich gratis inschrijven voor deze cursussen.

Lees meer

Hoe inschrijven in de Rijkevorselse scholen?

Scholen kunnen sinds enkele jaren kiezen of ze al dan niet werken met een aanmeldingssysteem. Klik verder om te weten wat de afspraken van de scholen in Rijkevorsel zijn, wanneer de infoavonden plaatsvinden en vanaf wanneer je kunt inschrijven.

Lees meer

Overzicht gemeentelijke premies en subsidies

Als inwoner van Rijkevorsel kun je heel wat premies aanvragen. Maar welke bestaan er juist? Waar vind je alle info? En aan welke voorwaarden moet je voldoen? Via de nieuwe premiepagina op onze website maken we je wegwijs in het aanbod van de premies en subsidies van het lokaal bestuur. 

Lees meer

Energiefitsessies in het voorjaar

Heb jij nood aan tips en tricks om jouw woning te renoveren? Wil jij je woning energiezuiniger en comfortabeler maken? Of wil je eerder snel energie besparen zonder zware investeringen? Schrijf je dan zeker in voor onze online energiefitsessies of voor de Bouwfit-dagen!

Lees meer

Verplicht rechts afslaan in centrum blijft van kracht

Kom je met je wagen uit de Bochtenstraat en wil je afslaan richting Malle, dan dien je sinds het najaar via de rotonde te rijden. Op aanbeveling van de politie blijft die omleiding nog minstens tot het einde van de werken aan de Vlimmersebaan behouden. 

Lees meer

Zin om je handen uit de mouwen te steken voor een duurzaam Rijkevorsel?

Zit je boordevol ideeën voor Rijkevorsel? Lees dan zeker verder, want Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen lanceren LEADER, een oproep voor plattelandsprojecten.

Lees meer

Pagina's