Nieuwsberichten

Sluitingsdagen zomer 2022

Wil je weten wanneer je al dan niet bij de diensten van het lokaal bestuur terechtkunt in de zomer? Klik dan verder voor een overzicht van de sluitingsdagen van het lokaal bestuur in juli en augustus. Houd er rekening mee dat de administratieve diensten van het lokaal bestuur uitsluitend op afspraak werken.

Lees meer

Emiel Van Roeystraat afgesloten vanaf maandag 27 juni

Vanaf maandag 27 juni wordt een gedeelte van de Emiel Van Roeystraat, tussen de Sint-Lenaartsesteenweg en het Prinsenpad, enkele dagen afgesloten voor alle verkeer. Een aannemer zal er dringende herstellingswerken uitvoeren aan de rijweg en de voetpaden.

Lees meer

Fotowedstrijd '2310 om te zien!'

Na het succes van de voorbije jaren lanceert het lokaal bestuur ook dit jaar de fotowedstrijd ‘2310 om te zien!’. We roepen iedereen opnieuw op om deze zomer de mooiste en leukste kiekjes van Rijkevorsel aan ons te bezorgen.

Lees meer

Vind jouw speelkameraad tijdens de zomervakantie!

In de 2310 die deze week bedeeld wordt vind je in het midden de affiche 'Bel hier aan voor een speelkameraad' terug. Met deze affiche kunnen kinderen laten weten dat ze graag buiten spelen en dat speelkameraden steeds mogen aanbellen voor een portie speelplezier.

Lees meer

Opgelet voor phishingmails van incassobureaus

We ontvangen meldingen van inwoners dat ze een e-mail hebben ontvangen van een incassobureau of van een gerechtsdeurwaarder om een achterstallige factuur voor de 'afvalstoffenheffing en rioolbelasting' te betalen. Deze info is vals en er is geen enkele link met het lokaal bestuur. Het betreft phishingmails van oplichters.

Lees meer

Bescherm je tegen hitte en ozon

Deze week wordt het enkele dagen heel warm in ons land. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen extra waakzaam blijven tijdens warme dagen, zowel voor onszelf als voor onze buren.

Lees meer

Kandidaten gezocht voor de Milieuprijs 2022

De GECORO van Rijkevorsel reikt in 2022 opnieuw de Milieuprijs uit. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot en met 1 november. De winnaar ontvangt een geldprijs ter waarde van € 250.

Lees meer

Het verplicht conformiteitsattest als kwaliteitslabel voor huurwoningen

Het lokaal bestuur Rijkevorsel wenst in te zetten op een verbeterde woonkwaliteit. Om huurders te beschermen en de woonkwaliteitsnormen te kunnen bewaken, wordt daarom vanaf 1 januari 2023 het conformiteitsattest voor huurwoningen verplicht. 

Lees meer

Hulp bij het invullen van jouw belastingaangifte

Op woensdag 8 juni komen enkele medewerkers van de FOD Financiën naar het gemeentehuis van Rijkevorsel om te helpen met het invullen van de belastingaangifte. Wil je hiervan gebruikmaken, maak dan een afspraak tot uiterlijk vrijdag 3 juni voor 12.00 uur.

Lees meer

Grondige renovatie voor gemeentehuis

Het gemeentehuis krijgt binnenkort een grondige renovatie. Duurzaamheid en het functioneel gebruik van het gebouw worden twee belangrijke pijlers in het project. Tijdens de werken verhuizen de administratieve diensten naar alternatieve locaties.

Lees meer

Online openbare verkoop

Het lokaal bestuur organiseert tot en met donderdag 9 juni een openbare verkoop van een groot aantal materialen en artikelen die zich momenteel in het gemeentelijk magazijn bevinden. De verkoop gebeurt via een online veilinghuis.

Lees meer

Allereerste Landbouwprijs Rijkevorsel uitgereikt

Het tuinbouwbedrijf Bevlo bvba heeft de allereerste Landbouwprijs Rijkevorsel in de wacht gesleept. De firma zet in op biologisch verantwoord telen dankzij een robot met UV-licht die schimmels bestrijdt en pesticiden vervangt. In de spiegeltent aan de Helhoekweg overhandigde de GECORO van Rijkevorsel een cheque van € 250.

Lees meer

Uitreiking Cultuurprijs Rijkevorsel 2021

De cultuurraad heeft op vrijdag 13 mei de Cultuurprijs Rijkevorsel 2021 uitgereikt. De Koninklijke Sint-Jorisgilde kwam als winnaar uit de bus in de categorie verenigingen. Laureaat bij de individuen is Theo Debeer geworden, medestichter van de Heemkundige Kring en voorzitter van NSB Rijkevorsel.

Lees meer

Een terugblik op het Sportgala 2020-2021

Vorige week ging het Sportgala 2020–2021 door in het gemeenschapscentrum. Deze editie gooide de Sportraad Rijkevorsel het traditionele concept van het Sportgala helemaal om. Kampioenen en unieke personen in het sportlandschap in Rijkevorsel werden op het gala in de kijker gezet.

Lees meer

Onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen

Sinds dit jaar geldt er een permanent onttrekkingsverbod voor stroomgebieden van ecologisch zeer kwetsbare kleine beken. Door het droge weer en de zeer lage waterstand in de waterlopen is dit verbod uitgebreid. Het verbod is in Rijkevorsel van toepassing voor het stroomgebied van de Mark en de Kleine Nete.

Lees meer

Brandfase geel in bossen en natuurgebieden

Het is droog in de natuur. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daarom risicocode geel in werking gesteld in de provincie Antwerpen. Wees voorzichtig in natuur- en bosgebieden. 

Lees meer

Park site Sas krijgt vorm

Het lokaal bestuur is op de site Sas gestart met de aanleg van het park. Het is de bedoeling dat inwoners aangenaam kunnen vertoeven in een groene omgeving waar ook ruimte is voor recreatie. 

Lees meer

Onderzoek naar de draagkracht van de Rijkevorselse woonkernen

Het lokaal bestuur Rijkevorsel heeft een studie over de draagkracht van de woonkernen in Rijkevorsel laten opmaken. Met het onderzoek willen we duidelijk maken waaraan projectvoorstellen voor omvangrijke woonprojecten (appartementen, grote woonrealisaties, ...) moeten voldoen en welke meerwaarde ze moeten betekenen voor de omwonenden of de buurt.

Lees meer

Maak een afspraak met onze diensten

De administratieve diensten van het lokaal bestuur werken uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan eenvoudig via het online afsprakensysteem. Hiervoor surf je naar www.rijkevorsel.be/afspraak of open de 2310-app op jouw smartphone.

Lees meer

Kermisactie 2022

Het lokaal bestuur organiseert samen met de Rijkevorselse scholen opnieuw de kermisactie. Kinderen kunnen kermisjetons verzamelen door te voet of met de fiets naar school te komen en/of deel te nemen aan allerhande acties. Gegarandeerd extra kermisplezier!

Lees meer

De gele doos nu ook beschikbaar voor 65-plussers

Na de 75-plussers krijgen nu ook de 65-plussers van onze gemeente de mogelijkheid om een gele doos te ontvangen. Zij krijgen binnenkort een brief in de bus met uitgebreide info over dit project.

Lees meer

Natuurbuur: een kant-en-klare catalogus vol groene oplossingen

Het lokaal bestuur Rijkevorsel lanceert samen met IOK Afvalbeheer het nieuwe concept Natuurbuur. Met dit initiatief willen we zoveel mogelijk inwoners groene oplossingen laten toepassen in de tuin, aan het balkon, de gevel of het dak.

Lees meer

Onderzoek naar PFAS

OVAM ontdekte verhoogde PFAS-waarden in de bodem en in het grondwater ter hoogte van de brandweerkazerne op de Looiweg. Er volgt een bijkomend onderzoek om de verontreiniging verder in kaart te brengen, zodat we de eventuele risico’s voor de omwonenden en het milieu beter kunnen inschatten.
 

Lees meer

Solidair met Oekraïne

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. De afgelopen weken kwam een golf van solidariteit op gang om Oekraïners op de vlucht te helpen. Ook in onze gemeente is de solidariteit groot.

Lees meer

De winkelbus wordt '2310-toert'

Het project van de winkelbus werd geëvalueerd en enkele aanpassingen zullen doorgevoerd worden. Zo verandert de naam onder meer in '2310-toert'.

Lees meer

Pagina's