Nieuwsberichten

Rijkevorsel zet land- en tuinbouwers in de kijker met opvallende banners

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel zet dit weekend haar land- en tuinbouwers op een positieve manier in de kijker. Het bestuur heeft banners laten maken met daarop verschillende spreuken, die dit weekend bij tal van land- en tuinbouwbedrijven in Rijkevorsel te zien zullen zijn.

Lees meer

Werken omgeving Emiel Van Roeystraat en Borgerhoutstraat - update 15/9

Sinds mei wordt fase twee en drie van het bouwproject De Lommert in de omgeving van de Emiel Van Roeystraat en de Borgerhoutstraat gerealiseerd. De verkeerssituatie in de omgeving is aangepast om de veiligheid te garanderen. 

Lees meer

Werken kerkhof centrum: kerkhof gesloten op vrijdag 18 september

In september is een aannemer gestart met de aanleg van betonverharding op het kerkhof in het centrum. Deze werkzaamheden kunnen op bepaalde momenten geluids- en stofhinder veroorzaken. Op vrijdag 18 september stort de aannemer beton en zal het kerkhof de hele dag gesloten zijn.

Lees meer

Dien je kandidatuur in voor de milieuprijs 2020

De GECORO van Rijkevorsel engageert zich voor het project Kempen2030, en zal daarom in 2020 een milieuprijs uitreiken. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot en met 1 november. De winnaar ontvangt een geldprijs ter waarde van € 250.

Lees meer

Doe met je vereniging mee aan de zwerfvuilactie!

In Rijkevorsel krijgen verenigingen een subsidie voor het ophalen van zwerfvuil langsheen de gemeente- en de gewestwegen. Verenigingen die willen deelnemen kunnen inschrijven tot 15 september.

Lees meer

Onderwijscheques voor gezinnen die het financieel niet breed hebben

Het lokaal bestuur hecht veel belang aan de onderwijskansen van de Rijkevorselse kinderen. Daarom voorzien we opnieuw onderwijscheques voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Op die manier kunnen we een handje helpen bij de betaling van de facturen van de lagere school.

Lees meer

Leo Pleysierbibliotheek - wijziging vanaf 31 augustus

Vanaf maandag 31 augustus gelden terug de 'normale' openingsuren in de Leo Pleysierbibliotheek.

Lees meer

Bevraging 'Rijkevorsel blikt vooruit'

Met 'Rijkevorsel blikt vooruit' wil het lokaal bestuur via een bevraging te weten komen wat er leeft in Rijkevorsel.

Lees meer

1.001 bomen om onze gemeente groener te maken

Rijkevorsel neemt, in samenwerking met IOK, dit najaar deel aan de actie '1.001 bomen'. Met dit project wil het lokaal bestuur zorgen voor meer bomen. Dit komt het klimaat en onze luchtkwaliteit ten goede!

Lees meer

Maatregelen coronavirus COVID-19

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel neemt de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in te dijken. Rijkevorsel volgt hierbij de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. Klik verder voor een overzicht van de genomen maatregelen.

Lees meer

Sluitingsdagen zomer 2020

Wil je weten wanneer je bij de diensten van het lokaal bestuur terechtkunt in de zomer? Klik dan verder voor een uitgebreid overzicht van de sluitingsdagen van het lokaal bestuur in juli en augustus. Hou er rekening mee dat de administratieve diensten nog steeds op afspraak werken en dat er voor andere diensten een aangepaste dienstverlening is.

Lees meer

Gemeentebos Kievitsheide gesloten voor niet-inwoners

Burgemeester Dorien Cuylaerts heeft een onmiddellijk verbod uitgevaardigd om het Gemeentebos Kievitsheide in Sint-Jozef Rijkevorsel te betreden. Deze maatregel geldt voor alle personen die niet in Rijkevorsel wonen. Daarnaast is er ook een uitdrukkelijk zwem- en vuurverbod van kracht.

Lees meer

Lokaal bestuur laat wensen van kinderen uit armere gezinnen uitkomen met Feeënbomen-project

Met het Feeënboom-project wil het lokaal bestuur van Rijkevorsel kinderen uit kwetsbare gezinnen een leuk cadeau laten ontvangen tijdens de eindejaarsperiode. Via de Feeënbomen, die dit najaar op verschillende locaties in Rijkevorsel verschijnen, kunnen inwoners van Rijkevorsel de wensen van deze kinderen in vervulling laten gaan.

Lees meer

Tijdelijk oppompverbod op onbevaarbare waterlopen

Op 13 augustus 2020 werd het captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen binnen de provincie Antwerpen uitgebreid. Als gevolg van het verbod is het verboden om water op te pompen uit alle onbevaarbare waterlopen in Rijkevorsel.

Lees meer

Bescherm je tegen hitte en ozon

Vanaf woensdag 5 augustus wordt het enkele dagen heel warm in ons land. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen extra waakzaam blijven tijdens warme dagen, zowel voor onszelf als voor onze buren.

Lees meer

Recyclagepark - Asbest aanleveren vanaf 1 augustus

Het gemeentelijk recyclagepark is open voor bezoekers, dit evenwel met een aangepaste dienstverlening. De openingsuren blijven ongewijzigd. Vanaf 1 augustus is het terug mogelijk om asbest aan te leveren, echter wel verplicht verpakt in transparante, plastic (bouw)folie.

Lees meer

Geen kermis in augustus

Na lang overleg heeft het college van burgemeester en schepenen besloten dat de kermis in het centrum, tijdens het laatste weekend van augustus, dit jaar niet kan doorgaan.

Lees meer

Werken aan Brug 8 van 6 juli tot 30 augustus - uitgesteld

Na spoedoverleg is beslist dat de werken aan Brug 8 met een jaar worden uitgesteld. Deze zijn nu ingepland voor de zomer van 2021. Dit doordat de bouwheer/aannemer niet tijdig alle signalisatievergunningen kon bekomen.

Lees meer

Fotozoektochten zomer 2020

In juli en augustus organiseert het lokaal bestuur twee fotozoektochten langs de trage wegen en de Rijkevorselse speelpleintjes. Ben je nog op zoek naar een activiteit samen met de (klein)kinderen, dan zijn deze fotozoektochten zeker een aanrader. 

Lees meer

Fotowedstrijd '2310 om te zien!'

Doe mee aan onze zomerse fotowedstrijd '2310 om te zien' en maak kans op een geschenkbox Veusselse Verwennerij of cadeaubonnen ter waarde van € 20. Bezorg jouw mooiste foto's van Rijkevorsel voor 1 september aan de dienst communicatie.

Lees meer

Droogte in de Kempen

In de reeks 'Droogte in de Kempen' geven we je aan de hand van artikels en interviews een stand van zaken van de droogte in onze regio. Maar je krijgt ook duurzame tips aangereikt: hoe kun je jouw tuin klimaatrobuust inrichten? Of hoe kun je klimaatbestendig (ver)bouwen? ...

Lees meer

Definitieve voorrangsregeling voor brug Sluis 1

Na een uitgebreide proefperiode heeft het lokaal bestuur van Rijkevorsel een definitieve voorrangsregeling voor de brug Sluis 1 in Sint-Jozef Rijkevorsel vastgelegd. Vanaf 1 juli 2020 heeft het verkeer komende van Rijkevorsel voorrang op het verkeer komende van Vlimmeren.

Lees meer

Rijkevorsel viert 100 jaar Aster Berkhof

​Onze ereburger Aster Berkhof is op 18 juni honderd jaar oud geworden. Dit laten we uiteraard niet zomaar aan ons voorbijgaan. Zo organiseren we de unieke openluchttentoonstelling '100 jaar Aster Berkhof, zijn leven en zijn werk' en is er voor de kinderen een toffe kleurwedstrijd.

Lees meer

Vakantie in eigen dorp op La Terrazza 2310

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel en de uitbaters van de horecazaken slaan de handen in elkaar en nodigen je deze zomer uit op La Terrazza 2310. Op het dorpsplein, maar ook langs de vaart en langs de invalswegen vind je deze zomer terrassen waar je gezellig kunt borrelen. De terrassen zullen tussen 2 juli en 23 augustus open zijn van donderdagmiddag tot zondagavond.

Lees meer

Mondneusmaskers

Begin juni ontvingen alle inwoners ouder dan 2,5 jaar een herbruikbaar mondmasker van het lokaal bestuur Rijkevorsel. Ook de federale overheid stelt mondmaskers ter beschikking aan de inwoners. Je kunt ze vanaf 15 juni in dagelijkse golven per leeftijd afhalen bij je apotheek. Één persoon kan de maskers ophalen voor het hele gezin.

Lees meer