Nieuwsberichten

Senioren, laat van jullie horen!

Heb je interesse om mee na te denken over het seniorenbeleid in onze gemeente? Het lokaal bestuur start in het voorjaar met de samenstelling van een overlegcomité voor senioren. Een eerste bijeenkomst gaat door op maandag 6 februari 2023.

Lees meer

Woon- en energieloket in het gemeentehuis

Wil je je energiefactuur verlagen? Wil je een premie aanvragen voor renovatiewerken aan je woning, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kun je voortaan ook fysiek terecht bij het woon- en energieloket in onze gemeente.

Lees meer

Winterdienst 2022-2023

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel maakt elk jaar een strooiplan op voor de winter. Omdat het niet mogelijk is om alle gemeentewegen te strooien, heeft de technische dienst een lijst met hoofdwegen opgemaakt die bij sneeuwval of ijzel zeker geruimd en gestrooid moeten worden.

Lees meer

Overzicht wegenwerken in januari

Vanaf maandag 9 januari voeren een aantal nutsmaatschappijen werken uit in Rijkevorsel. Deze kunnen eventueel verkeershinder met zich meebrengen. Klik verder voor een overzicht van de geplande werken. 

Lees meer

Werken bij het lokaal bestuur Rijkevorsel

Het lokaal bestuur Rijkevorsel is op zoek naar een (m/v) vakverantwoordelijke elektriciteit en een ploegbaas groenbeheer. Solliciteren kan tot en met 28 februari 2023.

Lees meer

George Kooymans gehuldigd als ereburger van Rijkevorsel

Op zaterdag 14 januari is componist, gitarist, zanger, tekstdichter en producer George Kooymans gehuldigd als ereburger van Rijkevorsel voor zijn bijdrage aan de bekendheid en de uitstraling van de gemeente Rijkevorsel.

Lees meer

Infosessie plattelandssubsidies LEADER

In 2023 begint LEADER aan een nieuwe subsidieperiode van vier jaar met een vers gevulde portemonnee. Wil jij mee nadenken over de vastgelegde thema's en de kansen op het Antwerpse platteland? Je verneemt er alles over op de infosessie op 24 januari in Malle.

Lees meer

Het verplicht conformiteitsattest als kwaliteitslabel voor huurwoningen

Het lokaal bestuur Rijkevorsel wenst in te zetten op een verbeterde woonkwaliteit. Om huurders te beschermen en de woonkwaliteitsnormen te kunnen bewaken, is het conformiteitsattest voor huurwoningen vanaf dit jaar verplicht voor nieuwe verhuringen van huurwoningen van het bouwjaar 1970 of ouder.

Lees meer

Nieuwjaarke Zoete zingen met oudjaar

Op zaterdag 31 december gaan de nieuwjaarszangertjes weer op pad. Ze zingen uit volle borst en hopen op een goedgevuld zakje. Wees voorzichtig als je die dag de baan op gaat. Gulle gevers kunnen de kinderen opnieuw welkom heten door een raamaffiche op te hangen.

Lees meer

Kerst in Rijkevorsel

Ben je benieuwd wat er allemaal te beleven valt tijdens de kerstperiode? Er staan weer tal van activiteiten op het programma om van onze gemeente een warme gemeente te maken tijdens de laatste weken van het jaar. Geniet van de kerstsfeer, het extra licht en de gezelligheid!

Lees meer

Rijkevorsel voert strijd tegen zwerfvuil op met extra controles van OVAM-handhavers

Het lokaal bestuur krijgt regelmatig meldingen van zwerfvuil en sluikstorten. Door beroep te doen op de zwerfvuilhandhavers van OVAM wil het bestuur de strijd tegen zwerfvuil opvoeren.

Lees meer

Openbaar onderzoek Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen

Naast grondstoffen en energie wordt ruimte ook een schaars goed. De provincie Antwerpen wil het ruimtegebruik op haar grondgebied herdefiniëren en maakt daarom het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen op.

Lees meer

Infonamiddag over invulling site Sas

Benieuwd naar de toekomstige invulling van de voormalige steenbakkerijsite Sas? Kom dan op zaterdag 3 december om 14.00 uur naar het infomoment in GC Sint-Jozef. Het infomoment is vrij toegankelijk: inschrijven is niet nodig.

Lees meer

Gratis knipbeurt voor kwetsbare gezinnen uit Rijkevorsel

Met de eindejaarsperiode in zicht, hebben kwetsbare gezinnen het vaak extra moeilijk. Hierdoor wordt een bezoek aan de kapper wel eens uitgesteld. Daarom organiseren vier kapperszaken uit Rijkevorsel, met de steun van het lokaal bestuur, op maandag 12 december een knipdag.

Lees meer

Munitie gevonden: Merksplassesteenweg terug opengesteld (update)

Er is maandagnamiddag munitie gevonden in de omgeving van de Merksplassesteenweg. Hierdoor was de Merksplassesteenweg tijdelijk afgesloten. Ondertussen is de rijbaan terug opengesteld voor het verkeer.

Lees meer

Wensen hangen op in Feeënbomen

Op 7 november zijn de Feeënbomen geplaatst in de Leo Pleysierbibliotheek en in enkele Rijkevorselse winkelketens. Met de actie wil het lokaal bestuur ervoor zorgen dat kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuk cadeau mogen ontvangen tijdens de eindejaarsperiode.

Lees meer

Contactgroep verslaving Rijkevorsel organiseert bijeenkomsten

Het lokaal bestuur Rijkevorsel wil voor verslavingen de nodige hulp aanbieden en werkt hiervoor samen met de Verslavingskoepel vzw. Elke tweede en vierde dinsdag van de maand organiseert de contactgroep verslaving Rijkevorsel een bijeenkomst.

Lees meer

Vergemakkelijk je zoektocht naar kinderopvang via Opvang.Vlaanderen

Het lokaal bestuur Rijkevorsel heeft, in samenwerking met de Interlokale Vereniging Noorderkempen Werkt, het digitaal loket kinderopvang gelanceerd. Ouders kunnen vanaf nu op één platform terecht om hun opvangvraag te doen.

Lees meer

Vogelgriep in Minderhout heeft gevolgen voor pluimveehouders in Rijkevorsel

Op twee pluimveebedrijven in Minderhout (Hoogstraten) werd vogelgriep vastgesteld. Een gedeelte van Rijkevorsel valt in de bewakingszone van 10 km. Binnen deze zone gelden een aantal maatregelen m.b.t. pluimvee en hobbypluimvee.

Lees meer

2310-dag wordt 2310-weekend!

Dit jaar maken we van onze 2310-feestdag een heus feestweekend! Op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober kun je allerlei toffe activiteiten beleven op verschillende locaties in 2310 Rijkevorsel.

Lees meer

Win een frietkot voor jou en je buren!

Erger jij je ook aan al het zwerfvuil in je buurt? Trommel dan zoveel mogelijk buren op om de affiche 'Zonder Zwerfvuil Straat' op te hangen, wie weet komt het frietkot volgend jaar wel naar jullie straat!

Lees meer

Groepsaankoop thuislaadpalen

Als je een elektrische wagen hebt of wil kopen, denk je best ook na over hoe je deze wil opladen. Ga je voor een thuislaadpaal, dan kun je je inschrijven voor de groepsaankoop van het lokaal bestuur en IOK.

Lees meer

Twee nieuwe noodwoningen ingehuldigd door Vlaams minister Diependaele

Op woensdag 5 oktober heeft Vlaams minister Matthias Diependaele samen met het lokaal bestuur twee noodwoningen op de Helhoekweg ingehuldigd. Het project, gerealiseerd met subsidies van de Vlaamse overheid, toont aan dat het lokaal bestuur inspanningen wil (blijven) leveren om gezinnen in nood te helpen.

Lees meer

Tips om te besparen op energie

Door de stijgende energieprijzen en de hoge inflatie gaan veel inwoners op zoek naar manieren om energie te besparen. Het lokaal bestuur helpt je bij deze zoektocht graag op weg. Klik verder voor een overzicht van premies, workshops, webinars en andere initiatieven om te besparen op je energiefactuur.

Lees meer

Maatregelen lokaal bestuur om energieverbruik te beperken

De huidige energiecrisis noopt het bestuur ertoe energiebesparende maatregelen te treffen. Met dit initiatief wil de gemeente het goede voorbeeld geven en de energiefactuur beheersbaar houden.

Lees meer

Pagina's