Nieuwsberichten

Multidisciplinaire brandweeroefening omgeving Breebos

Op vrijdagavond 22 maart organiseert brandweerpost Rijkevorsel in samenwerking met andere posten uit de hulpverleningszone Taxandria een grootschalige multidisciplinaire brandweeroefening. De oefening vindt plaats in de omgeving van Breebos, aan de Merksplassesteenweg 104 in Rijkevorsel. 

Lees meer

Schrijf je in op BE-Alert en word verwittigd bij een noodsituatie!

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Rijkevorsel willen we jou graag snel verwittigen. Schrijf je daarom in op BE-Alert, een alarmeringssysteem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Lees meer

€ 54 205 subsidie voor renovatie en uitbreiding assistentiewoningen Prinsenhof

Het ministerie van Omgeving, Natuur en Landbouw kent een subsidie van € 54 205 toe voor de renovatie van de assistentiewoningen Prinsenhof met bijkomend een uitbreiding van een nieuw gedeelte bovenop de bestaande assistentiewoningen.

Lees meer

De cultuurraad van Rijkevorsel is op zoek naar cultuurliefhebbers

Sta jij op en ga jij slapen met muziek? Is jouw living een verzamelplaats van boeken en kun je niet slapen zonder avondliteratuur? Heb jij grote culturele dromen voor Rijkevorsel? Of bezit je als inwoner van Rijkevorsel vanuit je werkervaring en/of je inzet in de kunst en culturele sector een bepaalde deskundigheid? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Lees meer

Halfvastenstoet 31 maart 2019

Op zondag 31 maart 2019 trekt de Halfvastenstoet, een organisatie van de Rijkevorselse Rederijkers, weer door de straten van Rijkevorsel. De 45ste editie start om 13.30 uur. Ontdek hier de route, de verkeersregeling en andere maatregelen die genomen worden naar aanleiding van de optocht.

Lees meer

Start werken aanleg hoogspanningskabel 150kV tussen Rijkevorsel en Beerse

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, zal in april 2019 starten met de aanleg van een ondergrondse elektriciteitskabel tussen Rijkevorsel en Beerse. Indien alles volgens de planning verloopt, duren de werken tot eind 2019.

Lees meer

Juridische dienst OCMW tijdelijk gesloten

De juridische dienst van het OCMW is tijdelijk gesloten omwille van de afwezigheid van onze juriste. Onder voorbehoud zal ze terug te bereiken zijn op de OCMW-campus vanaf donderdag 4 april 2019.

Lees meer

Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

Tegen 2020 moeten alle daken geïsoleerd zijn. Bovendien voorziet Fluvius dit jaar nog een premie voor dakisolatie. Daarom wil het lokaal bestuur samen met IOK via een groepsaankoop de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.

Lees meer

Vraag vandaag nog jouw plattelandssubsidie aan

Kan jouw organisatie (socio-culturele vereniging, landbouw- of natuurvereniging, toeristisch initiatief, …) extra financiële steun gebruiken? Bekijk dan vandaag nog of je een project kan indienen voor plattelandssubsidies. Nieuwe projecten indienen kan nog tot en met 5 april 2019.

Lees meer

Reflecterende huisnummers: iedereen zichtbaar in Rijkevorsel

Na een succesvolle oproep in het najaar van 2018 biedt het lokaal bestuur van Rijkevorsel aan de inwoners opnieuw de mogelijkheid om reflecterende huisnummers aan te kopen voor een democratische prijs. Bestellen kan bij de financiële dienst.

Lees meer

Dankjewel, vrijwilliger!

In Rijkevorsel zijn vele vrijwilligers actief. Onbezoldigd en uit vrije wil zetten zij zich in. We kunnen ze daarvoor niet genoeg bedanken! Van 23 februari tot en met 3 maart 2019 zetten we daarom alle vrijwilligers in de kijker tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’. Wil jij je ook als vrijwilliger inzetten? Surf dan naar onze vrijwilligersdatabank!

Lees meer

Autodelen, iets voor jou? Geef jouw mening!

Het lokaal bestuur wil onderzoeken of het interessant is om autodeelwagens te voorzien in Rijkevorsel. Om een beeld te krijgen van de interesse in autodelen houden we een enquête bij de inwoners. In twee minuten kun je via de webpagina www.rijkevorsel.be/autodelen tot en met 22 maart jouw mening geven over autodelen in Rijkevorsel.

Lees meer

Hondenlosloopzone en speelbos in natuurdomein de Kievitsheide

In november 2018 werd het natuur- en bosbeheerplan voor het domein de Kievitsheide in Sint-Jozef Rijkevorsel goedgekeurd. De voorbije maanden zijn er al een aantal recreatieve inrichtingswerken uitgevoerd. Zo is er een volledige omrasterde hondenlosloopzone in de noordoostelijke hoek, twee schapenrasters ter hoogte van de aardgasleiding en de aanduiding van een speelbos.

Lees meer

Nieuwe locatie en nieuw telefoonnummer voor politiewijkpost Rijkevorsel

Op dinsdag 26 februari opent de nieuwe politiewijkpost aan het Doelenpad (onder voorbehoud van eventuele technische vertragingen). Omwille van de verhuis is de huidige wijkpost gesloten op vrijdag 22 februari en maandag 25 februari. Vanaf dinsdag kun je de wijkagenten bereiken op het nieuwe telefoonnummer 03 340 88 50.

Lees meer

Asbest verwijderen, nu of nooit!

De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. De Kempense gemeenten, IOK Afvalbeheer en OVAM maken werk van een versnelde afbouw van asbest. Het is mogelijk om hechtgebonden asbest bij je thuis te laten ophalen en dit aan sterk verminderde tarieven!

Lees meer

Ereburger Dick Henry overleden

Vandaag vernamen we het droevige nieuws dat de Britse oorlogsveteraan Dick Henry, ereburger van de gemeente Rijkevorsel, deze week op 94-jarige leeftijd overleden is. Dick Henry hielp als jonge twintiger mee om Rijkevorsel te bevrijden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2011 werd hij gehuldigd als ereburger van de gemeente Rijkevorsel.

Lees meer

Parochiesecretariaat verhuist terug naar Doelenpad

Het parochiesecretariaat Sint-Willibrordus zal vanaf woensdag 13 februari opnieuw gehuisvest zijn op het oude adres in het Doelenpad. De medewerkers van de parochie nemen er hun intrek in het nieuwe onderkomen dat ze zullen delen met de politiewijkpost. Omwille van de verhuis is het secretariaat gesloten op maandag 11 en dinsdag 12 februari.

Lees meer

Uitlenen in de bib kan voortaan met jouw identiteitskaart

Zit jouw portemonnee ook altijd zo overvol? Vanaf nu kun je in de bib ook uitlenen met je identiteitskaart. Alweer een kaartje minder dus! Kom even langs aan de balie en de medewerkers van de bibliotheek maken het voor jou met plezier in orde.

Lees meer

Inschrijvingsperiode De Wegwijzer schooljaar 2019-2020

Tijdens de zitting van de gemeenteraad van 28 januari 2019 werd de capaciteit voor GLS De Wegwijzer bepaald op 322 leerlingen voor het schooljaar 2019-2020. De inschrijvingsperiode start op zaterdag 27 april. Broers en zussen van kinderen die in De Wegwijzer zitten en kinderen van personeelsleden kunnen eerder ingeschreven worden.

Lees meer

Winterdienst 2018-2019: technische dienst klaar voor de winter

De gemeente heeft opnieuw een strooiplan opgemaakt voor de winter. Omdat het niet mogelijk is om alle gemeentewegen te strooien, heeft de technische dienst een lijst met hoofdwegen opgemaakt, die zeker bij sneeuwval of ijzel geruimd en gestrooid moeten worden.

Lees meer

Affichecampagne ‘Word jij mijn sneeuwheld?’

Het lokaal bestuur voorziet affiches met het opschrift ‘Word jij mijn sneeuwheld?’ om inwoners te helpen die hun voetpad of oprit niet zelf ijs- of sneeuwvrij kunnen maken. Door de affiche op te hangen kunnen deze personen kenbaar maken dat ze geholpen willen worden.
Wil je inwoners helpen met het sneeuw- of ijsvrij maken van hun voetpad of oprit? Neem dan contact op met de sociale dienst van het OCMW. Een warm gebaar tijdens deze koude winterdagen!

Lees meer

Vraag een speelstraat aan voor jouw buurt

Wil jij jouw straat omtoveren tot een speelstraat, een tijdelijk speelparadijs voor de kinderen in jouw buurt? Vul dan de nodige formulieren in en bezorg ze voor 22 april 2019 aan de jeugddienst of het evenementenloket.

Lees meer

Eerste ondergrondse glascontainers in Rijkevorsel

Binnenkort wordt op twee locaties (Stevennekens en Wilgenstraat) gestart met voorbereidende werken voor de installatie van twee ondergrondse glascontainers. Deze ondergrondse containers voor de kleurgescheiden inzameling van glas passen beter in het straatbeeld en veroorzaken minder geluidsoverlast.

Lees meer

Stroomschaarste: afschakelplan Rijkevorsel 2018-2019

Net zoals de vorige jaren heeft de federale regering in geval van stroomtekort een afschakelplan klaar. Indien de elektriciteitsbevoorrading niet verzekerd kan worden, zal - om een totale black-out te voorkomen - het afschakelplan in werking treden. In Rijkevorsel zijn er zeven straten opgenomen in het afschakelplan.

Lees meer

Rijkevorsel is een twee sterren bijenvriendelijke gemeente!

Rijkevorsel heeft bij de eerste deelname aan de wedstrijd van 'Bijenvriendelijkste gemeente in Vlaanderen' meteen een label met twee bijtjes ontvangen. Onze gemeente mag zich dus een jaar lang de titel aanmeten van 'twee sterren bijenvriendelijke gemeente'. Een mooie bekroning voor alle initiatieven om de bijenpopulatie in Rijkevorsel te versterken!

Lees meer