Nieuwsberichten

Sint- en pietenparcours in het Gemeentebos

Sinterklaas is in het land! Om zijn verjaardag te vieren heeft het lokaal bestuur van Rijkevorsel speciaal voor de kinderen een Sint- en pietenparcours uitgestippeld in het Gemeentebos in Sint-Jozef Rijkevorsel.

Lees meer

Maatregelen coronavirus COVID-19

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel neemt de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in te dijken. Rijkevorsel volgt hierbij de richtlijnen van de overheid op. Klik verder voor een overzicht van de genomen maatregelen.

Lees meer

Werken kruispunt Drijhoek UITGESTELD

Op maandag 30 november zou een aannemer bijkomende asfalteringswerken uitvoeren op Drijhoek in de omgeving van het kruispunt met Stevennekens. Door de slechte weersomstandigheden zijn deze werken echter uitgesteld.

Lees meer

Goed rapport van de inwoners voor de gemeentelijke communicatie

In mei en juni kregen de inwoners van Rijkevorsel de kans om hun mening te geven over de  gemeentelijke communicatie. De resultaten zijn over het algemeen positief tot zeer positief. Met de bevindingen gaat het lokaal bestuur aan de slag om de communicatie waar nodig bij te sturen en te optimaliseren.

Lees meer

Oppompverbod op onbevaarbare waterlopen aangepast

Op 18 november 2020 werd het captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen binnen de provincie Antwerpen aangepast. Voor enkele kleinere, ecologisch kwetsbare beken is het waterpeil nog niet voldoende hersteld van de droge zomerperiode. Het geldende captatieverbod blijft daarom in een beperkt aantal stroomgebieden nog van kracht.

Lees meer

Rijkevorsel kleurt groener door acties 1.001 bomen en Behaag onze Kempen

Elk gezin uit Rijkevorsel kreeg een gratis boom aangeboden via de 1.001-bomencampagne. Maar liefst 592 Rijkevorselse gezinnen gingen in op dit aanbod. Daarnaast bestelden 65 gezinnen ook nog extra plantgoed via de actie Behaag onze Kempen. Dankzij deze acties kleurt Rijkevorsel binnenkort een stuk groener!

Lees meer

Vogelgriep: ophokplicht voor pluimvee

Omwille van enkele gevallen van vogelgriep zijn alle particulieren in ons land verplicht om hun kippen, duiven of andere siervogels op te hokken of af te schermen. Er is geen risico verbonden voor consumenten. Vlees en eieren van pluimvee kunnen in alle veiligheid gegeten worden.

Lees meer

Feeënbomen op vijf locaties in Rijkevorsel

Vandaag werd de eerste feeënboom onthuld in de Leo Pleysierbibliotheek. Je treft ze ook aan in enkele Rijkevorsele winkelketens en -initiatieven. Met de actie wil het lokaal bestuur ervoor zorgen dat kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuk cadeau mogen ontvangen tijdens de eindejaarsperiode.

Lees meer

Private partner voor ontwikkeling site Sas gezocht

De gemeenteraad heeft beslist om een publiek-private samenwerking aan te gaan voor de herontwikkeling van de voormalige steenbakkerijsite Sas in Sint-Jozef. De overheidsopdracht voor de zoektocht naar een gepaste private partner werd gepubliceerd.

Lees meer

Rijkevorsel lanceert eigen 2310-app

Vandaag, op 2310-dag, lanceert het lokaal bestuur de gloednieuwe 2310-app. Met deze gemeentelijke app willen we onze inwoners nog beter informeren en willen we de dienstverlening naar een hoger niveau tillen. De app is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Lees meer

Rijkevorsel en Hoogstraten geven kleur aan de Dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 23 oktober vieren alle jeugdbewegingen de Dag van de jeugdbeweging. De jeugddiensten van Rijkevorsel en Hoogstraten bedachten een coronaveilig alternatief om alle leden en de leiding in de kijker te zetten. Zij lieten kleurrijke ballonnen ontwerpen met het logo van de Dag van de jeugdbeweging. 

Lees meer

2310-kunstwerken van lagere scholen tentoongesteld op de rotonde

Naar aanleiding van 2310-dag daagde het lokaal bestuur de drie Rijkevorselse lagere scholen uit om een kunstwerk te maken over Rijkevorsel of onze postcode 2310. En het resultaat mag er zijn! De drie knappe creaties zijn vanaf vandaag tot en met maandag te bewonderen op de rotonde in het centrum van Rijkevorsel. 

Lees meer

Zet 2310 in de kijker en maak kans op een mooie prijs!

Op 23 oktober vieren we opnieuw onze eigen Rijkevorselse feestdag! In aanloop naar 2310-dag roepen we op om onze postcode 2310 op een toffe manier in de kijker te zetten en dit te delen op sociale media.

Lees meer

Digitaal rouwregister voor Aster Berkhof

Naar aanleiding van het overlijden van ereburger Aster Berkhof heeft het lokaal bestuur van Rijkevorsel een online rouwregister geopend. Inwoners, sympathisanten of liefhebbers van de schrijver kunnen hier een herinnering of een steunbetuiging achterlaten.

Lees meer

E-boeken lenen bij de Leo Pleysierbibliotheek

Vanaf 5 oktober kun je als lid van de Leo Pleysierbibliotheek e-boeken lenen op je eigen e-reader, smartphone of tablet. Een gratis dienstverlening voor onze bibleden!

Lees meer

Openluchtexpo Aster Berkhof terug toegankelijk voor publiek

Naar aanleiding van het overlijden van onze ereburger Aster Berkhof, is de openluchtexpo '100 jaar Aster Berkhof, zijn leven en zijn werk' terug toegankelijk voor het publiek. Je kunt de tentoonstelling bezoeken tot en met 15 november 2020.

Lees meer

Nieuwe premies voor duurzame initiatieven

Op 1 oktober treedt een nieuw subsidiereglement in werking waarmee het lokaal bestuur de biodiversiteit een extra duwtje in de rug wil geven en inwoners wil stimuleren om extra in te zetten op duurzaam bouwen.

Lees meer

Ereburger Aster Berkhof overleden

​Onze ereburger Aster Berkhof is op 100-jarige leeftijd overleden. Vanuit het lokaal bestuur wensen we familie en vrienden van Aster Berkhof veel sterkte.

Lees meer

Fotowedstrijd '2310 om te zien!' - WINNAARS

Uit alle inzendingen werd elke week een selectie getoond op onze Facebook- en Instagrampagina 2310 Rijkevorsel. Vijfentwintig deelnemers werden uiteindelijk beloond met een mooie prijs. Proficiat aan alle winnaars! 

Lees meer

Rijkevorsel zet land- en tuinbouwers in de kijker met opvallende banners

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel zet haar land- en tuinbouwers op een positieve manier in de kijker. Het bestuur heeft banners laten maken met daarop verschillende spreuken, die sinds het weekend van de Dag van de Landbouw bij tal van land- en tuinbouwbedrijven in Rijkevorsel te zien zijn.

Lees meer

Werken omgeving Emiel Van Roeystraat en Borgerhoutstraat - update 15/9

Sinds mei wordt fase twee en drie van het bouwproject De Lommert in de omgeving van de Emiel Van Roeystraat en de Borgerhoutstraat gerealiseerd. De verkeerssituatie in de omgeving is aangepast om de veiligheid te garanderen. 

Lees meer

Werken kerkhof centrum

In september is een aannemer gestart met de aanleg van betonverharding op het kerkhof in het centrum. Deze werkzaamheden kunnen op bepaalde momenten geluids- en stofhinder veroorzaken. 

Lees meer

Dien je kandidatuur in voor de milieuprijs 2020

De GECORO van Rijkevorsel engageert zich voor het project Kempen2030, en zal daarom in 2020 een milieuprijs uitreiken. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot en met 1 november. De winnaar ontvangt een geldprijs ter waarde van € 250.

Lees meer

Onderwijscheques voor gezinnen die het financieel niet breed hebben

Het lokaal bestuur hecht veel belang aan de onderwijskansen van de Rijkevorselse kinderen. Daarom voorzien we opnieuw onderwijscheques voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Op die manier kunnen we een handje helpen bij de betaling van de facturen van de lagere school.

Lees meer

Leo Pleysierbibliotheek - wijziging vanaf 31 augustus

Vanaf maandag 31 augustus gelden terug de 'normale' openingsuren in de Leo Pleysierbibliotheek.

Lees meer

Pagina's