Nieuwsberichten

Gemeenteraad keurt corona-noodfonds voor verenigingen goed

De gemeenteraad van Rijkevorsel heeft in zitting van 22 februari het reglement voor het corona-noodfonds voor verenigingen goedgekeurd. Een totaalbedrag van € 133 882,69 zal verdeeld worden onder de Rijkevorselse verenigingen. Om hiervoor in aanmerking te komen dienen zij voor april een aanvraag in te dienen.

Lees meer

Ereburger Jos Clijmans overleden

Op 24 februari bereikte ons het droevige nieuws dat onze ereburger, Jos Clijmans, is overleden. Jos was een vaste en graag geziene gast op onze herdenkingen zoals de 11 novemberviering en de herdenking aan het Polar Bearsmonument in september.

Lees meer

Het lokaal bestuur werft aan...

Het lokaal bestuur is op zoek naar schoonmaker/schoonmaakster en een (m/v) werkman groenbeheer. Daarnaast kun je ook nog steeds solliciteren voor de functie van communicatiemedewerker bij de Eerstelijnszone Kempenland. 

Lees meer

De Nieuwe Blauwe Zak komt eraan

Vanaf 1 maart 2021 kun je meer sorteren in de PMD-zak. Tot nu toe mochten hier enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons in. Daar komen nu ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij.

Lees meer

Twee toffe activiteiten in de krokusvakantie

Op zoek naar een leuke activiteit in de krokusvakantie? Het lokaal bestuur organiseert twee activiteiten die je met jouw bubbel kan beleven. De Warme Williamwandeling is een hartverwarmende wandeling langs enkele 'warme' plaatsen in deze 'koude' tijden. Wil je het graag iets spannender? Doe dan mee met het Moordspel 2310!

Lees meer

Website en logo voor vaccinatiecampagne eerstelijnszone Kempenland

Vanaf vandaag kunnen inwoners van de tien gemeenten uit de eerstelijnszone Kempenland informatie over de twee vaccinatiedorpen nalezen op elzkempenland.be. De website zal continue voorzien worden van de laatste informatie alsook van een veelgestelde vragenlijst.

Lees meer

Een masterplan voor de recreatiegebieden in Rijkevorsel

Het lokaal bestuur wil met een bevraging het huidige gebruik van de recreatiegebieden Sonsheide en Zuiderdijk in kaart brengen en evalueren. Tegelijkertijd willen we ook onderzoeken welke noden er zijn naar ruimte voor recreatie van de bestaande verenigingen en individuele sporters binnen de gemeente.

Lees meer

Ophaling kerstbomen op 13 en 14 januari

De technische dienst haalt op woensdag 13 en donderdag 14 januari kerstbomen op in Rijkevorsel. Wil je dat jouw kerstboom ook wordt opgehaald, breng deze dan naar één van de aangegeven ophaalpunten. Alleen echte naaldbomen (geen plastic bomen) worden opgehaald en dit zonder mand of pot en zonder versiering.

Lees meer

Winterdienst 2020-2021

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel maakt elk jaar een strooiplan op voor de winter. Omdat het niet mogelijk is om alle gemeentewegen te strooien, heeft de technische dienst een lijst met hoofdwegen opgemaakt, die zeker bij sneeuwval of ijzel geruimd en gestrooid moeten worden.

Lees meer

Maatregelen coronavirus COVID-19

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel neemt de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in te dijken. Rijkevorsel volgt hierbij de richtlijnen van de overheid op. Klik verder voor een overzicht van de genomen maatregelen.

Lees meer

Vogelgriep: ophokplicht voor pluimvee (update)

Omwille van enkele gevallen van vogelgriep zijn alle particulieren in ons land sinds november verplicht om hun pluimvee of gehouden vogels op te hokken of af te schermen. De ophokplicht blijft geldig tot de dreiging van besmetting via wilde vogels voorbij is. Dit kan mogelijks tot het voorjaar van 2021 duren.

Lees meer

Afscheid van onze ereburger Wilf Jackson

Op zaterdag 2 januari bereikte ons het trieste nieuws dat onze ereburger, Wilf Jackson, oorlogsveteraan, op 96-jarige leeftijd is overleden. We blijven Wilf herinneren als de hartelijke, attente man die vele jaren aanwezig was op de herdenkingsplechtigheden aan het Bruggenhoofd in Sint-Jozef.

Lees meer

Maak vanaf 1 januari 2021 ook online een afspraak

Als preventiemaatregel tegen de verspreiding van het coronavirus kun je sinds maart enkel op afspraak terecht bij de diensten van het lokaal bestuur. Tot nu toe kon een afspraak maken telefonisch of aan het loket. Vanaf 1 januari 2021 kan dit ook online via de website en de 2310-app.

Lees meer

Bestuur wenst leegstand en verwaarlozing te voorkomen

Soms staan woningen en gebouwen gedurende lange tijd leeg of worden ze niet degelijk onderhouden. Het lokaal bestuur Rijkevorsel tracht deze leegstand en verwaarlozing te voorkomen door deze panden in kaart te brengen en de betrokken eigenaars op de hoogte te brengen en te ondersteunen. 

Lees meer

Doe mee met kerstbal-zingen!

Het traditionele nieuwjaarszingen zit er dit jaar niet in. Om het risico op overdracht van het coronavirus tot een minimum te beperken, zullen kinderen niet van deur tot deur kunnen gaan. Maar… het lokaal bestuur Rijkevorsel heeft voor de kinderen een coronaveilig en plezant alternatief uitgewerkt. Tijdens de gehele kerstvakantie kunnen de Rijkevorselse kinderen Kerstbal-zingen! 

Lees meer

Huis van het Kind Rijkevorsel gaat digitaal en stelt ‘de luierbox’ voor!

Het Huis van het Kind Rijkevorsel publiceert vandaag een nieuwe webpagina waar je alle info vindt over hun aanbod voor kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders. Daarnaast voorziet Huis van het Kind luierboxen op verschillende locaties in Rijkevorsel. Niet-gebruikte/te kleine luiers kun je hierin deponeren, zodat deze terechtkomen bij gezinnen die ze echt nodig hebben.

Lees meer

Warme actie 'Word jij mijn sneeuwheld?'

Bij sneeuwval of ijzel is elke inwoner verplicht om het voetpad voor de eigen woning sneeuw- of ijsvrij te houden. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om zelf sneeuw te ruimen. Met de campagne 'Word jij mijn sneeuwheld?' zoeken we vrijwilligers om deze mensen te helpen.

Lees meer

Werken kruispunt Drijhoek UITGESTELD

Op maandag 30 november zou een aannemer bijkomende asfalteringswerken uitvoeren op Drijhoek in de omgeving van het kruispunt met Stevennekens. Door de slechte weersomstandigheden zijn deze werken echter uitgesteld.

Lees meer

Goed rapport van de inwoners voor de gemeentelijke communicatie

In mei en juni kregen de inwoners van Rijkevorsel de kans om hun mening te geven over de  gemeentelijke communicatie. De resultaten zijn over het algemeen positief tot zeer positief. Met de bevindingen gaat het lokaal bestuur aan de slag om de communicatie waar nodig bij te sturen en te optimaliseren.

Lees meer

Oppompverbod op onbevaarbare waterlopen opgeheven

Op 18 december 2020 werd het captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen binnen de provincie Antwerpen opgeheven. 

Lees meer

Rijkevorsel kleurt groener door acties 1.001 bomen en Behaag onze Kempen

Elk gezin uit Rijkevorsel kreeg een gratis boom aangeboden via de 1.001-bomencampagne. Maar liefst 592 Rijkevorselse gezinnen gingen in op dit aanbod. Daarnaast bestelden 65 gezinnen ook nog extra plantgoed via de actie Behaag onze Kempen. Dankzij deze acties kleurt Rijkevorsel binnenkort een stuk groener!

Lees meer

Feeënbomen op vijf locaties in Rijkevorsel

Vandaag werd de eerste feeënboom onthuld in de Leo Pleysierbibliotheek. Je treft ze ook aan in enkele Rijkevorsele winkelketens en -initiatieven. Met de actie wil het lokaal bestuur ervoor zorgen dat kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuk cadeau mogen ontvangen tijdens de eindejaarsperiode.

Lees meer

Private partner voor ontwikkeling site Sas gezocht

De gemeenteraad heeft beslist om een publiek-private samenwerking aan te gaan voor de herontwikkeling van de voormalige steenbakkerijsite Sas in Sint-Jozef. De overheidsopdracht voor de zoektocht naar een gepaste private partner werd gepubliceerd.

Lees meer

Rijkevorsel lanceert eigen 2310-app

Vandaag, op 2310-dag, lanceert het lokaal bestuur de gloednieuwe 2310-app. Met deze gemeentelijke app willen we onze inwoners nog beter informeren en willen we de dienstverlening naar een hoger niveau tillen. De app is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Lees meer

2310-kunstwerken van lagere scholen tentoongesteld op de rotonde

Naar aanleiding van 2310-dag daagde het lokaal bestuur de drie Rijkevorselse lagere scholen uit om een kunstwerk te maken over Rijkevorsel of onze postcode 2310. En het resultaat mag er zijn! De drie knappe creaties zijn vanaf vandaag tot en met maandag te bewonderen op de rotonde in het centrum van Rijkevorsel. 

Lees meer

Pagina's