Nieuwsberichten

Fotowedstrijd Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker

Het lokaal bestuur wil het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker in de kijker zetten met een ludieke fotowedstrijd. Maak een kiekje van een originele wc-pot op vakantie en mail deze naar de dienst communicatie. Wie weet val je in de prijzen!

Lees meer

Openbaar onderzoek Regionaal Mobiliteitsplan van Vervoerregio Kempen

De vervoerregio Kempen heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende tien jaar vast. Het openbaar onderzoek loopt tot en met 29 juli. Tot deze datum is het mogelijk om opmerkingen te bezorgen.

Lees meer

Straatvinken: tel op 25 mei het verkeer in je straat

Wil jij mee straatvinken? Meld je dan aan en vink op donderdag 25 mei 2023 van 17.00 tot 18.00 uur aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren.

Lees meer

Sluitingsdagen lokaal bestuur mei 2023

De maand mei telt traditioneel een aantal feestdagen. Wil je weten wanneer je terechtkunt bij de diensten van het lokaal bestuur? Klik dan verder voor een overzicht van de sluitingsdagen tijdens de maand mei.

Lees meer

Controleer de geldigheid van je rijbewijs

Afgelopen week verschenen er berichten in de media over de geldigheid van de nieuwe rijbewijzen (bankkaartmodel). Ben je benieuwd hoe het zit met jouw rijbewijs zit? Klik dan verder voor meer info.

Lees meer

Week van de Korte Keten (13 tot 21 mei)

Weet jij graag waar je voedsel vandaan komt? Dan is kopen bij een boer uit je buurt iets voor jou. Groenten, fruit, vlees, melk en zo veel meer. Je vindt ze allemaal in jouw buurt. Klik verder en ontdek onze Rijkevorselse Korte Ketenproducenten!

Lees meer

Gezocht: vrijwilligers om kinderen te helpen oversteken

Elke schooldag zorgen een aantal gemachtigde opzichters voor veilige oversteekplaatsen voor onze leerlingen op weg van en naar school. Voor het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar enkele extra vrijwilligers (tegen vrijwilligersvergoeding) om hieraan mee te helpen.

Lees meer

Hulp bij het invullen van jouw belastingaangifte

Op woensdag 7 juni komt een medewerker van de FOD Financiën naar het gemeentehuis van Rijkevorsel om te helpen met het invullen van de belastingaangifte. Wil je hiervan gebruikmaken, maak dan een afspraak tot uiterlijk vrijdag 2 juni 2023 voor 12.00 uur.

Lees meer

Landbouwprijs Rijkevorsel

Jaarlijks reikt de GECORO van Rijkevorsel een prijs uit voor projecten die kaderen in het gemeentelijk klimaatactieplan. Volgend jaar kan deze prijs gewonnen worden door een land- of tuinbouwbedrijf. Kandidaturen bezorgen kan tot uiterlijk 1 november.

Lees meer

Poortje Pik

De gemeentelijke technische dienst zal de resterende materialen die na Poortje Pik nog op de rotonde staan op woensdag 3 mei verhuizen naar het recyclagepark. Hier worden alle spullen bewaard tot en met dinsdag 9 mei. Afhalen kan tijdens de openingsuren van het recyclagepark.

Lees meer

Wegenwerken Vlimmersebaan

Vanaf dinsdag 2 mei starten de geplande wegen- en rioleringswerken in de Vlimmersebaan. In de eerste fase wordt een omleiding voorzien via Vlimmeren, Oostmalle, Rijkevorsel en omgekeerd. De werken duren tot midden 2024.

Lees meer

Digiclub Rijkevorsel maakt je wegwijs in de digitale wereld

De digitale samenleving evolueert razendsnel. Het lokaal bestuur en Digiclub Rijkevorsel bieden daarom ondersteuning aan voor inwoners die hulp nodig hebben bij digitale toepassingen. Iedereen is welkom op de vrije inloopmomenten of volg één van de gratis cursussen!

Lees meer

Middagrestaurant lokaal dienstencentrum

Is het voor jou moeilijk om zelf te koken? Eet je niet graag alleen? Dan nodigen we je graag uit voor een betaalbare en gezonde maaltijd in het middagrestaurant van het lokaal dienstencentrum. Vanaf 18 april kun je elke dinsdag terecht in de Kinderclub in het centrum en elke donderdag in GC Sint-Jozef.

Lees meer

Lente- en paasactiviteiten in Rijkevorsel

Het lokaal bestuur Rijkevorsel en Toerisme Rijkevorsel vzw hebben weer een aantal toffe lente- en paasactiviteiten op het programma staan. Klik verder voor een overzicht van de activiteiten die je samen met het gezin of met vrienden kunt beleven.

Lees meer

Rijkevorsel onderneemt duurzame initiatieven

Het lokaal bestuur zet in op ontharding en vergroening door deelname aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen en het project Tuinstraten. Met het goedgekeurde reglement voor bronbemalingen willen we bovendien vermijden dat opgepompt grondwater op bouwwerven in de riolering terechtkomt. 

Lees meer

WZC Prinsenhof zet dankzij project ‘Samen MENS’ nog sterker in op dementiezorg

Woonzorgcentrum Prinsenhof zet in op warme, persoonsgerichte en dementievriendelijke zorg voor de bewoners. Met het project 'Samen MENS' is WZC Prinsenhof meer dan ooit een open huis waar de bewoners in een vertrouwde omgeving en met persoonsgerichte zorg ‘MENS’ kunnen zijn.

Lees meer

Sociale kruidenier en voedselbedeling in Rijkevorsel

Ondanks het feit dat Vlaanderen tot één van de rijkste regio’s ter wereld behoort, leven heel wat mensen met een armoederisico. Ook in onze gemeente is dit een realiteit. Daarom starten we vanaf dit voorjaar met onze voedselbedeling en sociale kruidenier.

Lees meer

Burgerbevraging ‘Gemeente-Stadsmonitor’ binnenkort in jouw brievenbus?

Vanaf 22 maart organiseert de Vlaamse overheid de burgerbevraging ‘Gemeente-Stadsmonitor’. Bijna 400 000 burgers van 17 tot 85 jaar worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze bevraging. De kans bestaat dus dat ook jij deze enquête in de brievenbus vindt.

Lees meer

Winterdienst 2022-2023

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel maakt elk jaar een strooiplan op voor de winter. Omdat het niet mogelijk is om alle gemeentewegen te strooien, heeft de technische dienst een lijst met hoofdwegen opgemaakt die bij sneeuwval of ijzel zeker geruimd en gestrooid moeten worden.

Lees meer

Emiel Michielsen wint de Milieuprijs 2022

De GECORO van Rijkevorsel heeft de Milieuprijs 2022 toegekend aan inwoner Emiel Michielsen. Elk jaar zaait hij een volledig stuk bouwgrond in met wilde akkerbloemen. Een festijn voor bijen, vlinders en andere insecten! Maandag mocht Emiel een oorkonde en een cheque van € 250 in ontvangst nemen.

Lees meer

Laureaten Sportgala 2022

Op vrijdag 3 maart vond het 'Sportgala 2022' plaats in GC Sint-Jozef. Sportraad Rijkevorsel zette er de Rijkevorselse sportkampioenen in de kijker. Naast het eren van alle sportprestaties werden ook de sportvrouw, sportman, sportjongere, sportploeg en sportvrijwilliger verkozen.

Lees meer

Risicocode geel in bossen en natuurgebieden

De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft daarom risicocode geel in werking gesteld in de provincie Antwerpen. 

Lees meer

Kermisactie 2023

Het lokaal bestuur organiseert samen met de Rijkevorselse scholen opnieuw de kermisactie. Kinderen kunnen kermisjetons verzamelen door te voet of met de fiets naar school te komen en/of deel te nemen aan allerhande acties. Gegarandeerd extra kermisplezier!

Lees meer

Dankjewel vrijwilliger!

In Rijkevorsel zijn vele vrijwilligers actief. Onbezoldigd en uit vrije wil zetten zij zich in. We kunnen ze daarvoor niet genoeg bedanken! Van 25 februari tot en met 5 maart 2023 zetten we alle vrijwilligers extra in de kijker tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’. Wil jij je ook als vrijwilliger inzetten? Surf dan naar onze vrijwilligersdatabank!

Lees meer

Oproep kandidaten voor landbouwcomité

Het lokaal bestuur is op zoek naar kandidaten die willen zetelen in het recent opgerichte landbouwcomité, een adviesorgaan voor land- en tuinbouwaangelegenheden. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot uiterlijk 17 april 2023.

Lees meer

Pagina's