Nieuwsberichten

Winnaars Cultuurprijzen Rijkevorsel 2018

De cultuurraad heeft op 16 november de Cultuurprijzen Rijkevorsel 2018 uitgereikt. De Singer vzw kwam als winnaar uit de bus in de categorie verenigingen. De winnaar bij de individuen is Jef Lenaerts geworden, 'chef decor' van 't Veussels Tonjel.

Lees meer

Dag van de ondernemer

Op vrijdag 16 november  is het opnieuw 'Dag van de Ondernemer'. Ook de gemeente Rijkevorsel draagt ondernemers een warm hart toe. Daarom... hartelijk dank, beste ondernemer, voor je durf en doorzettingsvermogen!

Lees meer

Rijkevorsel digitaal: het e-loket in een nieuw jasje

Vanuit je luie zetel online een attest aanvragen en deze vervolgens meteen in jouw mailbox ontvangen...  Dankzij het e-loket of elektronisch loket is dit al een tijdje mogelijk in Rijkevorsel. Voor een duidelijk en gestructureerd overzicht kun je nu terecht in het vernieuwde e-loket, waar je voortaan alle digitale diensten op één pagina aantreft.

Lees meer

Week van de pleegzorg: 9 tot 18 november 2018

Wist jij dat er zes pleeggezinnen zijn in Rijkevorsel? Zes keer een onmisbaar engagement. Toch wachten in onze provincie nog heel wat kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking op een pleeggezin. Heb je interesse in pleegzorg? Kom dan naar de Kinderclub in het centrum of in Sint-Jozef voor een leuk cadeau met meer info!

Lees meer

Het lokaal bestuur werft aan...

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel is op zoek naar een gemotiveerde collega ter versterking van de dienst omgeving.

Lees meer

Droogte van 2018 erkend als landbouwramp

De aanhoudende droogte in de lente en de zomer van 2018 is erkend als landbouwramp. In Rijkevorsel konden land- en tuinbouwers reeds een beroep doen op de gemeentelijke schattingscommissie. Om hun aanvraag af te ronden dienen ze nu zelf nog een tegemoetkomingsaanvraag in te dienen bij het Departement Landbouw en Visserij. Dit is mogelijk tot en met 28 februari 2019.

Lees meer

Recyclagepark: nieuwe regeling vanaf 1 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 is het niet meer mogelijk om het recyclagepark te betreden indien jouw recyclageparkkaart een negatief saldo vertoont. Het herladen van de recyclageparkkaart is mogelijk aan de herlaadzuil op het recyclagepark of aan de onthaalbalie in het gemeentehuis.

Lees meer

Attentie voor bijzitters, secretarissen en voorzitters stembureaus

De verkiezingsdag op 14 oktober 2018 verliep in Rijkevorsel erg vlot, onder andere dankzij de inzet van alle voorzitters, secretarissen en bijzitters die deel uitmaakten van de stembureaus. Het gemeentebestuur wil hen graag bedanken voor hun toewijding met een (kleine) attentie.

Lees meer

Rijkevorsel krijgt beste score voor de hele provincie Antwerpen van Provinciale Fietsbarometer

De gemeente Rijkevorsel telt zo’n 44 kilometer aan bovenlokale fietspaden. Met een score van 7,1/10 behaalt onze gemeente de beste score van alle gemeenten en steden in de provincie Antwerpen. De bovenlokale fietsroutes in gemengd verkeer, met een totale lengte van 2,8 kilometer, hebben een gemiddelde score van 5,1/10 tegenover 4,1/10 voor het provinciaal gemiddelde.

Lees meer

Openbare laadpalen voor elektrische voertuigen in Rijkevorsel verdubbeld

Dankzij twee nieuwe laadpalen kun je je elektrische wagen voortaan ook opladen op de parking voor het gemeentehuis en voor het gebouw waar de administratieve diensten van het OCMW zich bevinden. In totaal beschikt Rijkevorsel nu over vier openbare laadpalen. In de toekomst zal dit aanbod nog uitgebreid worden.

Lees meer

Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

Bij de onthaalbalie van het gemeentehuis kun je een woonmeter aankopen voor de verlaagde prijs van € 11 per stuk, zolang de voorraad strekt. Wens je meer info over de woonmeter? Kom dan naar de infosessie ‘Verwarmen en verluchten met de woonmeter’ op maandagavond 3 december in de Leo Pleysierbibliotheek.

Lees meer

Eerste ondergrondse glascontainers in Rijkevorsel

Op woensdag 24 oktober en donderdag 25 oktober wordt op twee locaties (Stevennekens en Wilgenstraat) gestart met voorbereidende werken voor de installatie van twee ondergrondse glascontainers. Deze ondergrondse containers voor de kleurgescheiden inzameling van glas passen beter in het straatbeeld en veroorzaken minder geluidsoverlast.

Lees meer

Meldpunt waterlopen in een nieuw jasje

De provincie Antwerpen, beheerder van maar liefst 2 400 km aan onbevaarbare waterlopen, heeft een vernieuwd Meldpunt gelanceerd. Zie je iets ongewoons in of rond het water? Dan kan je dit via meldpuntwaterlopen.be aan de provincie melden. Je melding wordt meteen opgevolgd én je wordt ook verder op de hoogte gehouden van de stand van zaken.

Lees meer

Verkiezingen 14 oktober 2018

Op zondag 14 oktober trekken we weer met z'n allen naar de stemhokjes. Wie zijn kiesbrief niet ontvangen heeft, kan een duplicaat afhalen bij de dienst burgerzaken. Volmachten voor verblijf in het buitenland kunnen nog tot en met 12 oktober afgehaald worden. Wie nog wil oefenen met de digitale stemcomputer kan dit tot en met 11 oktober in het gemeentehuis of in de Leo Pleysierbibliotheek. Heb je vragen over de verkiezingen of wens je meer info, dan kun je terecht op de pagina www.rijkevorsel.be/verkiezingen.

Lees meer

Politiebureau en parochiesecretariaat ingehuldigd

Op donderdag 4 oktober heeft het lokaal bestuur (gemeente en OCMW) het gebouw ingehuldigd waarin zowel de politiewijkpost als het parochieteam en de kerkraad Sint-Willibrordus zich binnenkort zullen vestigen.

Lees meer

Bedrijven vlot bereikbaar dankzij nieuwe bewegwijzering

De bewegwijzering naar de bedrijventerreinen in Rijkevorsel werd onlangs opgefrist met een duidelijke en herkenbare vormgeving. Dankzij de nieuwe wegwijzers en overzichtsborden langsheen de invalswegen en gekleurde totempalen voor de deur van de bedrijven is de bereikbaarheid van de Rijkevorselse bedrijven naar de klanten en leveranciers danig verbeterd.

Lees meer

Rijkevorsel digitaal: een gratis eID kaartlezer voor elk gezin

Het bestuur wil de mogelijkheid om online attesten aan te vragen en te ontvangen verder stimuleren. Inwoners die dit wensen, kunnen daarom een gratis e-ID kaartlezer afhalen bij de onthaalbalie van het gemeentehuis. In ruil moet je de bon die in de 2310 van oktober zat ingevuld afgeven. De kaartlezers worden verdeeld zolang de voorraad strekt.

Lees meer

Feestelijke opening vernieuwde Kinderclub centrum

Op zaterdag 29 september huldigt het gemeentebestuur het gerenoveerde gebouw van de buitenschoolse kinderopvang in het centrum van Rijkevorsel feestelijk in. Alle inwoners zijn welkom om de vernieuwde stek van de Kinderclub te ontdekken.

Lees meer

Bestuur en inwoners zetten zone 30 in de kijker

De gemeente Rijkevorsel zet de zone 30 in de schoolomgevingen op originele wijze in de kijker. Op de diftar-containers van de inwoners in de buurt van een school verschijnen er op vrijdag 21 september stickers met daarop de maximumsnelheid van 30 km per uur. Met deze actie, een primeur voor België, wil het bestuur de verkeersveiligheid in en rond de scholen blijvend onder de aandacht brengen.

Lees meer

Registreer je als orgaandonor!

Een orgaantransplantatie kan het leven redden van patiënten met een zeer ernstige ziekte. Kom naar de dienst burgerzaken van het gemeentehuis, registreer je als orgaandonor en redt levens. 

Lees meer

Reflecterende huisnummers: iedereen zichtbaar in Rijkevorsel

Heel wat huisnummers zijn vaak niet goed zichtbaar of leesbaar vanaf de rijweg. Hulpdiensten moeten vaak ’s nachts of bij slecht weer zoeken naar het juiste huisnummer. Tijd die van levensbelang kan zijn. De gemeente biedt daarom reflecterende huisnummers aan een democratische prijs aan. Bestellen kan bij de financiële dienst.

Lees meer

Haal jouw gratis huisdiersticker af

We dragen onze huisdieren een warm hart toe. Daarom is het belangrijk dat in nood hulpdiensten snel op de hoogte zijn dat er huisdieren aanwezig zijn in je huis. Haal jouw gratis huisdiersticker af in het gemeentehuis of in onze bibliotheken en kleef hem op een zichtbare plaats!

Lees meer

Campagne Behaag onze Kempen 2018

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’. De organisatoren van deze grootschalige actie willen inheemse en streekeigen soorten promoten. Bestellen kan tot en met 31 oktober 2018. Rijkevorselse deelnemers krijgen er een gratis pakketje bloembollen bovenop om hun tuin bijenvriendelijker te maken!

Lees meer

Wegenwerken Oostmalle: Hoogstraatsebaan (N14) tijdelijk onderbroken

Op 20 augustus 2018 starten de gemeente Malle en AWV met de tweede fase van het project 'doortocht Oostmalle'. De Hoogstraatsebaan (N14) zal vanaf dan tijdelijk onderbroken zijn voor het doorgaand verkeer. Het verkeer moet een omleiding volgen via Rijkevorsel en Sint-Lenaarts. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar van 2019.

Lees meer

Land- en tuinbouwers kunnen schade aan teelten melden

De aanhoudende droogte van de afgelopen weken heeft zijn sporen nagelaten op onze land- en tuinbouwbedrijven. Land- en tuinbouwers die als gevolg van de extreme weeromstandigheden schade hebben aan hun teelten kunnen een beroep doen op de gemeentelijke schattingscommissie.

Lees meer