Nieuwsberichten

Een nieuw dienstgebouw voor het kerkhof in het centrum

Vandaag is het nieuwe dienstgebouw van het kerkhof in het centrum van Rijkevorsel officieel ingehuldigd. Ook is er een gedenkmonument geplaatst ter nagedachtenis van alle inwoners uit Rijkevorsel die ons hebben moeten verlaten omwille van de corona-epidemie. 

Lees meer

Werken bij het lokaal bestuur Rijkevorsel

Het lokaal bestuur is op zoek naar een administratief medewerker financiën (C1-C3) ter ondersteuning van de financiële dienst in het gemeentehuis.

Lees meer

Een masterplan voor de OCMW-campus

Het komende 1,5 jaar zet het lokaal bestuur Rijkevorsel sterk in op het uitwerken van een masterplan voor de OCMW-campus. Met de opmaak van het masterplan willen we nagaan hoe Rijkevorsel in de toekomst kan inspelen op de veranderende noden met betrekking tot ouderenzorg.

Lees meer

Een nieuwe laag asfalt voor de Hoogstraatsesteenweg

In de periode van 5 tot en met 9 juli zal een aannemer in opdracht van AWV minstens twee dagen asfalteringswerken uitvoeren op de Hoogstraatsesteenweg. Tijdens de werken moet al het doorgaand verkeer een omleiding volgen via Sint-Lenaarts.

Lees meer

Herstellingswerken Stevennekens 21-25 juni

Van maandag 21 juni tot en met vrijdag 25 juni voert een aannemer herstellingswerken uit op de baan en het fietspad van Stevennekens. Het doorgaand verkeer kan beurtelings over één rijstrook. Voor fietsers is er een omleiding voorzien.

Lees meer

Fotowedstrijd '2310 om te zien!'

Na het succes van vorig jaar breien we een vervolg aan de fotowedstrijd ‘2310 om te zien!’. Ook deze zomer vragen we jullie om de leukste kiekjes van Rijkevorsel aan ons te bezorgen. Wie weet behoor je straks bij de winnaars en ontvang je een mooie prijs!

Lees meer

Maatregelen coronavirus COVID-19

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel neemt de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in te dijken. Rijkevorsel volgt hierbij de richtlijnen van de overheid op. Klik verder voor een overzicht van de genomen maatregelen.

Lees meer

Jongvolwassen en hulp nodig? Trajectgezellen staan voor je klaar!

Jongvolwassenen onder 30 jaar die ondersteuning willen in hun zoektocht naar werk of hulp zoeken rond thema's zoals wonen, hun sociaal netwerk, hun mentaal welbevinden, … kunnen sinds kort een trajectgezel krijgen in de Noorderkempen. 

Lees meer

Gratis internet op openbare plaatsen in Rijkevorsel

Sinds kort kun je op een aantal publieke plaatsen in Rijkevorsel gratis gebruik maken van wifi. Dit project wordt mee mogelijk gemaakt door het Europese initiatief WiFi4EU.

Lees meer

Kruispad wordt een fietsstraat

In de sport- en recreatiezone Sonsheide wordt het Kruispad omgetoverd tot een fietsstraat. De verkeerssituatie wijzigt hier zodat er een veiligere verkeersomgeving voor de weggebruikers is en de vlotte doorstroming van het verkeer behouden blijft.

Lees meer

Gratis kermisjetons voor Rijkevorselse kinderen

​Goed nieuws! Deze zomer is er opnieuw kermis in Rijkevorsel. Vooral voor de kleinsten onder ons is dit iets om naar uit te kijken, zeker na het afgelopen coronajaar. Het lokaal bestuur wil hen daarom extra verwennen met gratis kermisjetons. Zij kunnen deze gebruiken op de kermis in Sint-Jozef en in het centrum.

Lees meer

Eerstelijnszone Kempenland stapt voor reservelijst over naar QVAX

ELZ Kempenland stapt vanaf maandag 7 juni over van de lokale reservelijst naar de QVAX reservelijst en dit voor het verdere verloop van de vaccinatiecampagne. Heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Dan kun je je vanaf nu inschrijven op de reservelijst van QVAX.

Lees meer

Controleer de geldigheid van je rijbewijs

Sinds 2010 zijn de Europese rijbewijzen (bankkaartmodel) in omloop. Heb jij zo’n bankkaartmodel? Kijk dan zeker de geldigheidsdatum na, want jouw rijbewijs is slechts tien jaar geldig. 

Lees meer

Fietssuggestiestroken worden breder

Een aannemer gaat in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer bepaalde stukken van de fietssuggestiestroken in het centrum verbreden. Vanaf zondagnacht worden de rotonde en de omliggende gewestwegen onder handen genomen.

Lees meer

Eerste editie Landbouwprijs Rijkevorsel

Jaarlijks reikt de GECORO van Rijkevorsel een prijs uit voor projecten die kaderen in het gemeentelijk klimaatactieplan. Dit jaar kan deze prijs gewonnen worden door een land- of tuinbouwbedrijf.

Lees meer

Digitale jobbeurs van 28 juni tot 2 juli

Noorderkempen Werkt en VDAB organiseren van 28 juni tot en met 2 juli 2021 opnieuw een digitale jobbeurs. Heel wat standhouders staan voor je klaar om online op al jouw vragen te antwoorden.

Lees meer

Denk mee na over de toekomst van het Sas!

Heb je lumineuze ideeën voor de invulling van de openbare zones op ‘t Sas? Wil je meer weten over het park en de centrale zone met industrieel erfgoed? Schrijf je dan in voor het online participatiemoment over het Sas op dinsdag 15 juni.

Lees meer

Renovatiewerken Brug 8 in juli en augustus

In de zomervakantie zal een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg werken uitvoeren aan Brug 8 aan de Oostmalsesteenweg. Tijdens de werken zal de ophaalbrug vanaf 1 juli tot en met 31 augustus afgesloten worden voor alle wegverkeer, fietsers en voetgangers.

Lees meer

Zin in een terrasje in Rijkevorsel?

Ben je benieuwd waar en wanneer je terechtkunt op de terrassen van onze Rijkevorselse horecazaken? Ontdek op deze pagina de horecazaken uit Rijkevorsel waar je een gezellig terrasje kunt doen.

Lees meer

Doe je mee met Straatvinken?

Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe gezond en aanwezig het verkeer is in onze straten. En dit jaar telt Rijkevorsel ook mee. Wil jij ook deelnemen? Tel dan mee in jouw straat op donderdag 20 mei van 17.00 tot 18.00 uur!

Lees meer

WZC Prinsenhof investeert in innovatieve technologie voor een betere zorgkwaliteit

WZC Prinsenhof investeert in slimme sensoren en een centrale alarmserver. Dankzij deze technologie kunnen er mogelijke incidenten worden voorkomen en komt er meer ruimte vrij voor het personeel om gericht bezig te zijn met de bewoners.

Lees meer

Rijkevorsel in de kleuren van de regenboog

Vandaag, op de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT), wappert de regenboogvlag in Rijkevorsel. Met deze actie wil het bestuur benadrukken dat onze gemeente begaan is met alle inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Lees meer

Leidingstraat tussen Antwerpen en Ruhrgebied via Rijkevorsel?

De Vlaamse Regering wil samen met de Antwerpse haven een leidingstraat tussen Antwerpen en het Ruhrgebied aanleggen. Er zijn drie mogelijke tracés, waarvan het noordelijk tracé voor een stuk over het grondgebied van Rijkevorsel loopt. Opmerkingen over de startnota van het plan kun je tot en met 30 april bezorgen aan Omgeving Vlaanderen.

Lees meer

Hulp bij het invullen van de aangifte personenbelasting

Omwille van het coronavirus gaat de zitdag voor het invullen van de belastingaangifte ook dit jaar niet door. De Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën zet opnieuw maximaal in op hulp per telefoon op afspraak.

Lees meer

Aanvraag inname openbaar domein via webformulier

Als je openbaar domein inneemt voor verbouwingswerken of bij een verhuis moet je hiervoor steeds een aanvraag indienen. Voortaan kun je dit snel en gemakkelijk online regelen via het handige webformulier.

Lees meer

Pagina's