Nieuwsberichten

Recyclagepark heropent op 8 april

Vanaf woensdag 8 april opent het gemeentelijk recyclagepark opnieuw de poorten, dit evenwel met een aangepaste dienstverlening. De openingsuren blijven ongewijzigd.

Lees meer

Maatregelen coronavirus COVID-19

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel neemt de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in te dijken. Rijkevorsel volgt hierbij de richtlijnen van de overheid nauwgezet op. Klik verder voor een overzicht van de genomen maatregelen.

Lees meer

Het lokaal bestuur werft aan...

Het lokaal bestuur is op zoek naar een deskundige gebouwen B1-B3 (derde oproep) en een bibliothecaris - coördinator cultuur en toerisme B1-B3. Solliciteren kan tot en met 7 mei.

Lees meer

Ook al is het 'hot', blijf in uw kot!

Het belooft dit weekend mooi weer te worden. Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan, roepen veldrijder Toon Aerts, burgemeester Dorien Cuylaerts en enkele jongeren uit Rijkevorsel hun inwoners op om thuis te blijven. Dit doen ze aan de hand van ludieke filmpjes, met als slagzin: Ook al is het ‘hot’, blijf in uw kot!

Lees meer

Steunmaatregelen corona voor ondernemers

Om de zelfstandigen en ondernemers te ondersteunen voorzien zowel de Federale als de Vlaamse overheid een aantal steunmaatregelen alsook een versoepeling van verschillende bestaande subsidies. Klik verder voor  een overzicht van de verschillende maatregelen.

Lees meer

Coronavirus: triagepunt De Valk

Vanaf donderdag 19 maart start het triagepunt in Sportcentrum de Valk. Hier voert de huisarts onderzoeken naar corona uit. Contacteer eerst jouw huisarts telefonisch als je ziektesymptomen van het coronavirus vertoont. Ga niet naar het triagepunt in De Valk zonder doorverwijzing! Volg de instructies nauwgezet op!

Lees meer

Versterkte maatregelen vanaf 18 maart

De Nationale Veiligheidsraad heeft versterkte maatregelen aangekondigd. Deze nieuwe maatregelen zijn van kracht vanaf woensdag 12.00 uur tot minstens zondag 5 april.

Lees meer

Administratieve diensten lokaal bestuur gesloten vanaf 17 maart

Alle administratieve diensten van het lokaal bestuur sluiten vanaf dinsdag 17 maart de deuren. Alleen voor hoogdringende zaken kun je een afspraak maken met de dienst burgerzaken en de sociale dienst. Een aantal andere diensten blijven wel telefonisch bereikbaar.

Lees meer

Vrijwillig Rijkevorsel tegen corona!

We merken dat er steeds meer acties opgestart worden in Rijkevorsel om andere inwoners te helpen en dit juichen we alleen maar toe. Om alles mee in goede banen te leiden, vragen wij aan alle vrijwilligers om zichzelf en hun eventuele acties bekend te maken via de sociale dienst.

Lees meer

AFGELAST: ArmenTeKort: word buddy en maak het verschil!

ArmenTeKort zoekt Rijkevorselse buddy's om kansarme dorpsgenoten kansen te geven. We zoeken geëngageerde burgers, welzijnsorganisaties en ondernemers die hun schouders onder het project willen zetten. Je komt er alles over te weten op het ontmoetingsmoment op 11 maart en op de infoavond op 17 maart in Rijkevorsel.

Lees meer

Inschrijvingsperiode De Wegwijzer schooljaar 2020-2021

Tijdens de zitting van de gemeenteraad van 2 maart 2020 werd de capaciteit voor GLS De Wegwijzer bepaald op 322 leerlingen voor het schooljaar 2020-2021. De inschrijvingsperiode start op zaterdag 25 april. Broers en zussen van kinderen die in De Wegwijzer zitten en kinderen van personeelsleden kunnen eerder ingeschreven worden.

Lees meer

Reflecterende huisnummers: iedereen zichtbaar in Rijkevorsel

Na twee succesvolle oproepen in de voorbije jaren biedt het lokaal bestuur van Rijkevorsel aan de inwoners opnieuw de mogelijkheid om reflecterende huisnummers aan te kopen voor een democratische prijs. Bestellen kan bij de onthaalbalie in het gemeentehuis van 2 tot en met 31 maart.

Lees meer

Week van de Vrijwilliger

In Rijkevorsel zijn vele vrijwilligers actief. Onbezoldigd en uit vrije wil zetten zij zich in. We kunnen ze daarvoor niet genoeg bedanken! Van 28 februari tot en met 8 maart 2019 zetten we daarom alle vrijwilligers in de kijker tijdens de ‘Week van de Vrijwilliger’. Wil jij je ook als vrijwilliger inzetten? Surf dan naar onze vrijwilligersdatabank!

Lees meer

Met de fiets of te voet naar school? Kermisjetons als beloning!

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel lanceert een kermisactie, waarbij kinderen tussen 2,5 en 12 jaar kermismunten kunnen verzamelen door met de fiets of te voet naar school te gaan of deel te nemen aan acties van de scholen. Kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, kunnen bovendien extra munten bekomen.

Lees meer

Winnaars Sportgala Rijkevorsel

Op vrijdag 21 februari 2020 vond de huldiging van de Rijkevorselse sportlaureaten, de kampioenen en de sporters met uitzonderlijke sportieve prestaties van 2019 plaats tijdens het Sportgala Rijkevorsel. Een welgemeende proficiat aan alle genomineerde sportlaureaten!

Lees meer

Lokaal bestuur Rijkevorsel kant zich tegen betalende parking aan Station Noorderkempen

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel kant zich resoluut tegen de beslissing van de NMBS om de parking aan het treinstation Noorderkempen betalend te maken. Het bestuur vreest een toename van het autoverkeer door deze ingreep en pleit voor een uitbreiding van de bestaande parking.

Lees meer

Rijkevorsel Informeert op 3 en 5 maart

Onder de noemer ‘Rijkevorsel Informeert’ organiseert het lokaal bestuur op 3 en 5 maart bewonersvergaderingen. Op deze avonden kom je o.a. te weten welke plannen het bestuur voor Rijkevorsel in petto heeft. Meer nog … je kunt samen met het bestuur mee nadenken over de toekomst van Rijkevorsel!

Lees meer

Keuzemenu voor noodoproepen vanaf 11 februari 2020

Vandaag, op 11/2 - ook wel 112-dag - voert België een keuzemenu in voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kun je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, ook als je geen of de verkeerde keuze zou maken.

Lees meer

Een landschapspark als voorafname op de woningbouw op de site Sas

De herontwikkeling van de voormalige steenbakkerijsite Sas staat nog steeds op de planning. Enkele tegenslagen hebben er helaas toe geleid dat het project vertraging heeft opgelopen. Hoewel er op het terrein maar weinig van te merken is, wordt er in samenwerking met IOK achter de schermen wel volop gewerkt aan de herbestemming van de site.

Lees meer

Vraag een speelstraat aan voor jouw buurt

Wil jij jouw straat omtoveren tot een speelstraat, een tijdelijk speelparadijs voor de kinderen in jouw buurt? Vul dan de nodige formulieren in en bezorg ze voor 19 april 2020 aan de jeugddienst of het evenementenloket.

Lees meer

Kempense ondernemers ruimen opnieuw zwerfvuil op

Op donderdag 23 april ruimen de Kempense ondernemers voor de 5de keer zwerfvuil op. Een jubileum. Op een 30-tal bedrijventerreinen steken ondernemers samen met hun personeel de handen uit de mouwen om een krachtig signaal tegen zwerfvuil te geven. Wil je meedoen? Schrijf je dan in voor 15 februari!

Lees meer

Nieuwe openingsuren Leo Pleysierbibliotheek vanaf februari

De Leo Pleysierbibliotheek zal vanaf februari op maandag- en donderdagavond geopend zijn in plaats van op dinsdag- en vrijdagavond. De bibliotheekmedewerkers hopen jullie hiermee beter van dienst te kunnen zijn.

Lees meer

Storm 10 maart 2019 erkend als ramp

De Vlaamse Regering heeft de storm en rukwinden van 9 tot en met 15 maart 2019 als algemene ramp erkend voor 85 gemeenten, waaronder ook Rijkevorsel. Getroffenen kunnen vanaf nu een aanvraag indienen voor een schadevergoeding.

Lees meer

Vrijwilligers gezocht voor paddenoverzetactie aan Koekhoven/Dijkbeemd

Ieder voorjaar, ongeveer tussen half februari en begin april, vindt de paddentrek plaats. Dit jaar organiseert het lokaal bestuur een paddenoverzetactie in de omgeving van Koekhoeven en Dijkbeemd. Wil je graag een handje helpen? Geef je gegevens dan door aan de milieudienst en/of kom naar de infoavond op 10 februari!

Lees meer

Nieuw: papieren zakken voor gft-afval

Vanaf januari kun je een papieren zak gebruiken om je gft in te verzamelen. De papieren zakken zijn vanaf januari te koop bij de onthaalbalie in het gemeentehuis of op het recyclagepark. De zakken zitten verpakt in een pakket van 80 stuks en kosten € 6 per pakket.

Lees meer