Nieuwsberichten

Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

Interesse in een woonmeter aan een voordelige prijs? Wees er dan snel bij! Je kan ze bij de onthaabalie in het gemeentehuis aankopen voor slechts € 11 per stuk, zolang de voorraad strekt.

Lees meer

Rookmelders verplicht vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in alle Vlaamse woningen. Per bouwlaag dien je minstens één rookmelder te voorzien. Je kunt ze kopen in bijna elke doe-het-zelfzaak of op het internet. Let er wel op dat de rookmelder voldoet aan de juiste normen.

Lees meer

Diensten lokaal bestuur gesloten op 11 en 15 november

De diensten van het lokaal bestuur (gemeente en OCMW) zullen gesloten zijn op maandag 11 november en vrijdag 15 november 2019. De buitenschoolse kinderopvang is ook gesloten op 11 november, maar de begeleiders ontvangen de kinderen met veel plezier op 15 november.

Lees meer

Welkom bij het snelloket burgerzaken

Sinds kort kun je voor een aantal producten die weinig tijd vragen terecht bij het snelloket aan de onthaalbalie in het gemeentehuis. Dat maakt het langskomen bij onze diensten weer een stukje aangenamer en − vooral − minder tijdrovend.

Lees meer

Help mensen in nood... Word een sneeuwheld!

Het lokaal bestuur is voor de komende winterperiode op zoek naar vrijwilligers die inwoners willen helpen om hun stoep ijs- of sneeuwvrij te maken. Ben jij de persoon die we zoeken? Aarzel dan niet en contacteer ons!

Lees meer

2310 op sociale media - #2310rijkevorsel

Het is 2310-dag, de dag van Rijkevorsel! We vieren dit vandaag van 18.00 tot 20.00 uur met de inhuldiging van de 2310-constructies op de rotonde. Maar ook op sociale media maakt 2310 zijn intrede. Zo is er een gloednieuwe Facebook- en Instagrampagina 2310 Rijkevorsel en hebben we de hashtag #2310rijkevorsel in het leven geroepen!

Lees meer

Het lokaal bestuur werft aan...

Het lokaal bestuur Rijkevorsel is op zoek naar nieuwe collega's voor de technische dienst en de dienst burgerzaken.

Lees meer

2310 om te zien!

Heb je het ook al gezien? Op de rotonde aan de kerk van Rijkevorsel blinken drie gloednieuwe 2310-constructies in cortenstaal. Op woensdag 23 oktober huldigen we de 2310-constructies op feestelijke wijze in met een DJ op de rotonde en een drankje voor de aanwezigen. Alle inwoners zijn van harte welkom vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur!

Lees meer

Heraanleg Zuiderdijk vanaf 21 oktober

Op 21 oktober start de heraanleg van de wegenis in de Zuiderdijk. Om de hinder voor de bedrijven en verenigingen in de omgeving zo beperkt mogelijk te houden, verloopt deze in drie fasen. De uitvoering van deze wegeniswerken vormt het sluitstuk van de werken van Elia langsheen het kanaal ter hoogte van de Zuiderdijk.

Lees meer

Kempen2030: 29 Kempense burgemeesters tekenen voor het klimaat

Op 11 oktober heeft de gemeente Rijkevorsel samen met 28 andere Kempense gemeenten het nieuwe streekproject Kempen2030 ondertekend. Het doel is om 40 % CO2 te besparen tegen 2030.

Lees meer

Onderhoudswerken Beersebaan: tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie

Vanaf woensdag 16 oktober 2019 start een aannemer in opdracht van het lokaal bestuur met onderhoudswerken aan de rijweg van de Beersebaan. Tijdelijk wordt de Beersebaan in één richting afgesloten. De werken nemen normaal gezien iets meer dan twee maanden in beslag.

Lees meer

Een toekomst voor de Aster Berkhofbibliotheek

Vanaf 1 januari 2020 zal de Aster Berkhofbibliotheek in Sint-Jozef Rijkevorsel alleen nog op afspraak toegankelijk zijn voor klasbezoeken. Daarnaast start het lokaal bestuur een nieuwe bibliotheekwerking op, waarbij op vraag van de bibliotheekbezoeker gewerkt zal worden.

Lees meer

Resultaten test BE-Alert op 3 oktober

Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente op 3 oktober BE-Alert. Al onze inwoners ingeschreven op BE-Alert stuurden we op donderdag 3 oktober om 15.25 uur een testbericht via sms. 99,7 % van deze berichten werd correct ontvangen. Een succes!

Lees meer

Heraanleg Oude Sint-Lenaartsepad

Op dinsdag 1 oktober 2019 start een aannemer met de heraanleg van het Oude Sint-Lenaartsepad naast het gemeentehuis. De werken zullen een kleine twee maanden in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Lees meer

Zonder Zwerfvuil Straat: win een gratis ramenwasser een jaar lang!

Kempenaren houden van een nette straat zonder zwerfvuil. De ‘Zonder Zwerfvuil Straat’-affiches doken vorig jaar op achter heel wat Kempense ramen. Stoor jij je ook zo aan zwerfvuil? Hang dan ook dit jaar de affiche voor je raam.  Doe mee aan de wedstrijd en misschien ben jij wel één van de tien gelukkigen die in 2020 de ramen niet zelf moet poetsen!

Lees meer

Infoavond 'groepsaankoop dakisolatie en groendaken' op 19 september

Tegen 2020 moeten alle daken geïsoleerd zijn. Bovendien is het goed om weten dat Fluvius dit jaar nog een premie voor dakisolatie voorziet. Het lokaal bestuur wil daarom samen met IOK via een groepsaankoop de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren. Interesse? Kom dan naar de infoavond op 19 september in de Leo Pleysierbiliotheek.

Lees meer

Cambio autodelen nu ook in Rijkevorsel

Vanaf vandaag kun je ook in Rijkevorsel een cambio-deelauto uitlenen. We starten met twee deelwagens op parking pastorij in het centrum van Rijkevorsel. Wens je meer info? Kom dan naar de info-avond op dinsdag 17 september in de raadzaal van het gemeentehuis.

Lees meer

Groen licht voor ruilverkaveling Rijkevorsel-Wortel

Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel heeft de ruilverkaveling Rijkevorsel-Wortel nuttig verklaard. Voor Rijkevorsel is dit voor tal van aspecten een positief verhaal, denk maar aan landbouw, natuur, landschap, (trage) wegen, recreatie, afwatering, …

Lees meer

Gezocht: chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale

Met de Minder Mobiele Centrale vervoeren vrijwilligers inwoners met verplaatsingsmoeilijkheden naar hun plaats van bestemming. Een knap initiatief dat alleen maar mogelijk is dankzij de inzet van deze vrijwilligers. In Rijkevorsel is het aantal gebruikers de laatste maanden gestegen. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers-chauffeurs om de dienst mee te bemannen.

Lees meer

GECORO nog op zoek naar deskundigen

Het lokaal bestuur is op zoek naar leden voor de GECORO, het adviesorgaan voor ruimtelijke ordening. We zijn op zoek naar deskundigen die voeling hebben met ruimtelijke ordening en/of milieu. De uiterste datum om je kandidaat te stellen is verlengd tot en met 20 oktober.

Lees meer

Openingsuren administratieve diensten wijzigen vanaf september

Vanaf maandag 2 september worden de openingsuren van de administratieve diensten in het gemeentehuis, in het gebouw van de sociale dienst van het OCMW en op de eerste verdieping in de Leo Pleysierbibliotheek volledig gelijkgesteld. Voortaan kun je bij al deze diensten ook terecht op woensdagnamiddag.

Lees meer

Fietsstraten in de schoolomgevingen

Op de gemeenteraad van 28 augustus 2019 werd de invoering van de fietsstraten in de schoolomgevingen van Rijkevorsel en Sint-Jozef goedgekeurd. Na een proefperiode van drie maanden in het centrum wordt de inrichting van de fietsstraten dus definitief en uitgebreid met de schoolomgeving van Sint-Jozef.

Lees meer

Schoolcheques voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben

Het lokaal bestuur hecht veel belang aan de onderwijskansen van de Rijkevorselse kinderen. Daarom voorziet het bestuur opnieuw onderwijscheques voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Op die manier kan de gemeente hen een handje helpen bij de betaling van de facturen van de lagere school.

Lees meer

Landbouwschade zomer 2019

De schattingscommissie heeft alle proces-verbalen voor de vaststelling van de schade aan teelten ondertekend. De dossiers kunnen vanaf woensdag 25 september opgevraagd worden bij de onthaalbalie van het gemeentehuis (Molenstraat 5) tijdens de openingsuren.

Lees meer

Campagne Behaag onze Kempen 2019

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’. Deze grootschalige actie is intussen aan haar 25ste editie toe. De organisatoren - IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 26 Kempense lokale besturen - willen inheemse en streekeigen soorten promoten. Bestellen is mogelijk tot en met 20 oktober 2019. 

Lees meer