Nieuwsberichten

Aster Berkhofbibliotheek gesloten op woensdagnamiddag 24 juli 2019

Uitzonderlijk zal de Aster Berkhofbibliotheek in Sint-Jozef Rijkevorsel gesloten zijn op woensdagnamiddag 24 juli 2019.

Lees meer

Mogelijke hinder door werken op donderdag 25 juli

Op donderdag 25 juli a.s. wordt er gewerkt aan de server in het gemeentehuis. De kans is reëel dat er korte stroomonderbrekingen zullen zijn tijdens de openingsuren van onze administratieve diensten.

Lees meer

Bescherm je tegen hitte en ozon

Nu het zomer is, kunnen we extra lang genieten van de zon en de warmte, maar het is ook opletten geblazen. Hoge temperaturen met daarbij vaak hoge ozon- en fijn stof-concentraties zorgen voor heel wat gezondheidsklachten. Om dit te beperken, is het belangrijk dat we met z’n allen extra waakzaam blijven tijdens warme dagen, zowel voor onszelf als voor onze buren.

Lees meer

Tijdelijk oppompverbod voor alle onbevaarbare waterlopen in Rijkevorsel

Wegens de aanhoudende droogte stelt de Antwerpse gouverneur via politiebesluit een captatieverbod voor  verschillende stroomgebieden in omdat het waterpeil er kritisch laag is. In Rijkevorsel geldt het verbod voor alle onbevaarbare waterlopen.

Lees meer

Hulp van de brandweer tijdens het wespenseizoen

Wespennesten zijn een jaarlijks terugkerende plaag. Ontdek je een wespennest in jouw tuin of op straat, dan kun je dit melden via het online meldingsformulier op de website van Hulpverleningszone Taxandria. In Rijkevorsel worden de wespennesten bestreden op maandag, woensdag of vrijdag.

Lees meer

Let op met reisdocumenten die je als verloren opgeeft

Is je paspoort of eID verloren of gestolen en heb je dit aangegeven (gesignaleerd) en intussen een nieuwe aangevraagd? Als je het gesignaleerde document toch terugvindt, mag je het niet meer gebruiken. Ga zorgeloos op reis: laat bij de gemeente het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw exemplaar aan. 

Lees meer

Gezocht: leden voor de GECORO

Het lokaal bestuur is op zoek naar leden voor de GECORO, het adviesorgaan voor ruimtelijke ordening. Heb je voeling met ruimtelijke ordening en/of milieu? Stel je dan kandidaat voor 10 september.

Lees meer

Het lokaal bestuur werft aan...

Woonzorgcentrum Prinsenhof is op zoek naar een keukenmedewerker.

Lees meer

Rijkevorsel zoekt duurzame helden!

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Dan ben jij ongetwijfeld een Duurzame Held! Doe mee aan onze campagne en stel je kandidaat voor 15 augustus!

Lees meer

Sluitingsdagen zomer 2019

Wil je weten wanneer je bij de diensten van het lokaal bestuur terecht kunt in de zomer? Klik dan verder voor een uitgebreid overzicht van de sluitingsdagen van het lokaal bestuur tijdens de maanden juli en augustus 2019.

Lees meer

Vakantietoezicht door de politie

Plan je een vakantie in binnen- of buitenland? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers. Er zijn tal van eenvoudige preventiemaatregelen die je zelf kunt nemen, maar ook de politie kan tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Deze service is bovendien geheel gratis. 

Lees meer

Veusselse Verwennerij: een cadeaubox vol Rijkevorselse verrassingen!

Tijdens de onthaaldag van de nieuwe inwoners heeft het lokaal bestuur van Rijkevorsel een gloednieuwe geschenkbox gelanceerd. ‘Veusselse Verwennerij’ is een doos vol overheerlijke Rijkevorselse streekproducten. Kortom, een ideaal geschenk om een naaste, een collega, een vriend of vriendin op een originele manier te verwennen.

Lees meer

Ontdek de toekomstplannen voor het kerkgebouw van Sint-Jozef!

Een gedreven groep inwoners heeft het voorbije jaar gewerkt aan het toekomstverhaal voor de kerk van Sint-Jozef. Kom alles hierover ontdekken op 23 juni van 14.00 tot 17.00 uur tijdens het toonmoment in de Sint-Jozefkerk. Naast het toekomstplan kun je er ook terecht voor een gratis receptie, muzikale omkadering en kinderanimatie.

Lees meer

Werken Fluvius in Stevennekens uitgesteld

De geplande werken door Fluvius van 8 tot 12 juli in Stevennekens zijn uitgesteld. Zodra we meer info verkrijgen over de nieuwe data, zal je dit hier vernemen.

Lees meer

Fotozoektocht Rijkevorselse speelpleintjes

Onze speelhelden Aapje Rijk en Kikje Vors nemen de Rijkevorselse kinderen ook deze zomer weer mee op een speelavontuur langsheen de speelpleintjes. We zijn benieuwd of jullie alle opdrachten tot een goed einde kunnen brengen!

Lees meer

Fotozoektocht Rijkevorselse speelpleintjes

Onze speelhelden Aapje Rijk en Kikje Vors nemen de Rijkevorselse kinderen ook deze zomer weer mee op een speelavontuur langsheen de speelpleintjes. We zijn benieuwd of jullie alle opdrachten tot een goed einde kunnen brengen!

Lees meer

Rijkevorsel ontvangt € 15 000 voor installatie gratis wifi

Rijkevorsel is één van de geselecteerde gemeenten bij de tweede oproep van het project WiFi4EU. Dit betekent dat de gemeente een voucher van € 15 000 ontvangt voor de installatie van hotspots voor gratis wifi op openbare plaatsen in Rijkevorsel.

Lees meer

Gemeente test fietsstraten in schoolomgeving centrum

Op vrijdag 7 juni start het lokaal bestuur van Rijkevorsel met een proefopstelling voor fietsstraten in de schoolomgeving van het centrum van Rijkevorsel. In de Leopoldstraat, de Korte Molenweg, een gedeelte van de Molenstraat en de Banmolenweg verschijnen borden die aanduiden dat fietsers er voorrang hebben op gemotoriseerde voertuigen.

Lees meer

Gezocht: Buurderij-verantwoordelijke voor Rijkevorsel

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel en Boeren & Buren slaan de handen in elkaar en zijn op zoek naar een ondernemende foodie die zijn/haar schouders onder een duurzaam en sociaal project wil zetten in Rijkevorsel: een Buurderij!

Lees meer

Vergeet niet om je Kids-ID aan te vragen

Ga je op vakantie met de kinderen?
Vraag dan tijdig de Kids-ID aan op het gemeentehuis.

Lees meer

Wat te doen als je processierupsen waarneemt

Sinds enkele jaren krijgen we tijdens de zomermaanden te maken met eikenprocessierupsen. Naast kaal gevreten eikenbomen, veroorzaken deze rupsen vooral ernstige jeukhinder bij mensen die in contact komen met hun brandharen. Wat je kan/moet doen als je processierupsen hebt waargenomen, ontdek je hier.

Lees meer

Studenten Thomas More bouwen originele speeltuigen voor de Kinderclub

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel heeft op maandag 20 mei twee nieuwe speeltuigen in de Kinderclub in het centrum van Rijkevorsel op speelse wijze ingehuldigd. De originele speeltoestellen werden ontworpen en geplaatst door studenten van Thomas More in Geel.

Lees meer

Hulp bij het invullen van de aangifte personenbelasting

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Hiervoor kun je in de maanden mei en juni terecht in het kantoor van de FOD Financiën in Brasschaat. Op maandag 20 mei kun je je ook op het gemeentehuis laten helpen door enkele medewerkers van de FOD Financiën. 

Lees meer

Rijkevorsel in de kleuren van de regenboog

In aanloop naar de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie op vrijdag 17 mei heeft de gemeente Rijkevorsel vier zebrapaden in de kleuren van de regenboog getooid. Daarnaast zet de bibliotheek boeken rond het thema in de kijker en wordt de regenboogvlag opnieuw gehesen. Het bestuur wil hiermee aantonen dat onze gemeente begaan is met alle inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Lees meer

Gemeente bouwt Lokaal Opvanginitiatief voor vluchtelingen af

Doordat er een globale evolutie is naar een opvang van asielzoekers in bestaande collectieve opvangcentra heeft het lokaal bestuur van Rijkevorsel besloten om het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) in de gemeente af te bouwen.

Lees meer