Nieuwsberichten

Fotowedstrijd '2310 om te zien!' - WINNAARS

Uit alle inzendingen werd elke week een selectie getoond op onze Facebook- en Instagrampagina 2310 Rijkevorsel. Vijfentwintig deelnemers werden uiteindelijk beloond met een mooie prijs. Proficiat aan alle winnaars! 

Lees meer

2310-dag wordt 2310-weekend!

Dit jaar maken we van onze 2310-feestdag een heus feestweekend! Op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober kun je allerlei toffe activiteiten beleven op verschillende locaties in 2310 Rijkevorsel.

Lees meer

Laat je mening over de mobiliteit in Rijkevorsel horen

Het lokaal bestuur wil samen met de inwoners het nieuwe mobiliteitsplan vormgeven. Daarom kun je via een vragenlijst jouw mening over de mobiliteit in Rijkevorsel kwijt. Op 10 oktober ben je bovendien welkom op het mobiliteitscafé. Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 4 oktober.

Lees meer

Werken bij het lokaal bestuur Rijkevorsel

Het lokaal bestuur Rijkevorsel is op zoek naar twee logistiek medewerk(st)ers voor woonzorgcentrum Prinsnehof. Solliciteren kan tot en met 11 oktober 2022.

Lees meer

Lokaal bestuur koopt parochiezaal Sint-Jozef aan

De gemeenteraad heeft de aankoop van de parochiezaal van Sint-Jozef bij meerderheid goedgekeurd. Het lokaal bestuur zal op korte termijn bekijken welke renovatiewerken nodig zijn. Na deze noodzakelijke werken kunnen de verenigingen terug gebruikmaken van de parochiezaal.

Lees meer

Heb je (ver)bouwplannen? Schrijf je dan in voor de bouwfit-sessies!

Heb je bouw- of verbouwplannen? Schrijf je dan in voor één van de Bouwfitsessies in oktober en november. Je ontdekt er alles over duurzaam en energiezuinig (ver)bouwen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden maak je kennis met de voor- en nadelen van materialen en technieken.

Lees meer

Rijkevorsel kermis 2022

De jaarlijkse kermis in het centrum van Rijkevorsel komt eraan! Van vrijdag 26 augustus tot en met dinsdag 30 augustus kunnen we weer genieten van de talloze attracties en kermisterrassen.

Lees meer

Aangifte materiële schade na een natuurramp (o.a. landbouwschade)

De aangifte van materiële schade na een natuurramp, waaronder bv. ook landbouwschade door droogte, dien je voortaan te melden via het e-loket van de Vlaamse overheid. Vanaf het moment dat de huidige droogte erkend wordt, kun je een aanvraag indienen bij het Vlaams Rampenfonds.

Lees meer

Wegenwerken ter hoogte van Gammel en Leemputten

De komende dagen wordt er gewerkt op de gewestweg N14. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zal een aannemer een gedeelte van Gammel asfalteren. Op dinsdag voert Pidpa werken uit op Leemputten. De werken kunnen zorgen voor (lichte) verkeershinder.

Lees meer

Emiel Van Roeystraat wordt een fietsstraat en een voorrangsweg

De Emiel Van Roeystraat wordt omgevormd tot een fietsstraat en een voorrangsweg. De verkeerssituatie wijzigt hier met het oog op een veiligere schoolroute voor de schoolgaande jeugd, hun ouders en andere weggebruikers.

Lees meer

Kermisactie 2022

Heeft jouw kind deelgenomen aan de kermisactie van het lokaal bestuur? Volle stempelkaart kunnen vanaf dinsdag 12 juli tot en met dinsdag 23 augustus bij de sociale dienst omgeruild worden voor kermismunten ter waarde van € 5. 

Lees meer

Sluitingsdagen zomer 2022

Wil je weten wanneer je al dan niet bij de diensten van het lokaal bestuur terechtkunt in de zomer? Klik dan verder voor een overzicht van de sluitingsdagen van het lokaal bestuur in juli en augustus. Houd er rekening mee dat de administratieve diensten van het lokaal bestuur uitsluitend op afspraak werken.

Lees meer

Risicocode groen in bossen en natuurgebieden

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft risicocode groen in werking gesteld in de provincie Antwerpen. Er is geen bijzonder risico op natuurbrand.

Lees meer

Bescherm je tegen hitte en ozon

Het KMI verwacht deze week een hittegolf en kondigt vanaf woensdag code oranje af. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen extra waakzaam blijven tijdens warme dagen, zowel voor onszelf als voor onze buren.

Lees meer

Feest aan de molen

Toerisme Rijkevorsel organiseert voor de eerste keer het grootse feestweekend 'Feest aan de molen'. Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus vinden tal van activiteiten plaats voor jong en oud!

Lees meer

Blauwalgen in het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten

In het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten zijn op een aantal locaties blauwalgen vastgesteld. De Vlaamse Waterweg heeft daarom een verbod ingesteld op het oppompen van kanaalwater voor het besproeien van consumptie- en voedergewassen en als drinkwater voor vee.

Lees meer

Uitbreiding onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen

Sinds dit jaar geldt er een permanent onttrekkingsverbod voor stroomgebieden van ecologisch zeer kwetsbare kleine beken. Door het droge weer en de zeer lage waterstand in de waterlopen is dit verbod uitgebreid. Het verbod is in Rijkevorsel van toepassing voor het stroomgebied van de Mark en de Kleine Nete.

Lees meer

Schade aan openbaar domein na werken of inname

De gemeenteraad heeft onlangs het reglement 'Herstellingen openbaar domein na inname of na voltooien bouwwerken’ goedgekeurd. Bij schade aan het openbaar domein zal het lokaal bestuur voortaan de herstelling uitvoeren en doorrekenen aan de bouwheer of organisator. 

Lees meer

Paul Stoffels gehuldigd als ereburger van Rijkevorsel

Op zaterdag 2 juli is medicus, viroloog en industrieel Paul Stoffels gehuldigd als ereburger van Rijkevorsel voor zijn bijdrage aan de bekendheid en de uitstraling van de gemeente Rijkevorsel.

Lees meer

Vind jouw speelkameraad tijdens de zomervakantie!

In de 2310 die deze week bedeeld wordt vind je in het midden de affiche 'Bel hier aan voor een speelkameraad' terug. Met deze affiche kunnen kinderen laten weten dat ze graag buiten spelen en dat speelkameraden steeds mogen aanbellen voor een portie speelplezier.

Lees meer

Opgelet voor phishingmails van incassobureaus

We ontvangen meldingen van inwoners dat ze een e-mail hebben ontvangen van een incassobureau of van een gerechtsdeurwaarder om een achterstallige factuur voor de 'afvalstoffenheffing en rioolbelasting' te betalen. Deze info is vals en er is geen enkele link met het lokaal bestuur. Het betreft phishingmails van oplichters.

Lees meer

Kandidaten gezocht voor de Milieuprijs 2022

De GECORO van Rijkevorsel reikt in 2022 opnieuw de Milieuprijs uit. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot en met 1 november. De winnaar ontvangt een geldprijs ter waarde van € 250.

Lees meer

Het verplicht conformiteitsattest als kwaliteitslabel voor huurwoningen

Het lokaal bestuur Rijkevorsel wenst in te zetten op een verbeterde woonkwaliteit. Om huurders te beschermen en de woonkwaliteitsnormen te kunnen bewaken, wordt daarom vanaf 1 januari 2023 het conformiteitsattest voor huurwoningen verplicht. 

Lees meer

Hulp bij het invullen van jouw belastingaangifte

Op woensdag 8 juni komen enkele medewerkers van de FOD Financiën naar het gemeentehuis van Rijkevorsel om te helpen met het invullen van de belastingaangifte. Wil je hiervan gebruikmaken, maak dan een afspraak tot uiterlijk vrijdag 3 juni voor 12.00 uur.

Lees meer

Grondige renovatie voor gemeentehuis

Het gemeentehuis krijgt binnenkort een grondige renovatie. Duurzaamheid en het functioneel gebruik van het gebouw worden twee belangrijke pijlers in het project. Tijdens de werken verhuizen de administratieve diensten naar alternatieve locaties.

Lees meer

Pagina's