Nieuwsberichten

Leo Pleysierbibliotheek feestelijk ingehuldigd

Op donderdag 24 mei 2018 is het gloednieuwe gebouw waar de bibliotheek, de gemeentelijke vrijetijdsdiensten en het consultatiebureau Kind & Gezin hun intrek nemen officieel ingehuldigd. Het gebouw heeft de naam gekregen van de bekende schrijver en ereburger van Rijkevorsel Leo Pleysier. Op zaterdag 26 mei 2018 zijn alle inwoners welkom om een bezoekje te brengen aan de Leo Pleysierbibliotheek.

Lees meer

RTV op bezoek 'Bij Ons' in Rijkevorsel

Heb jij in mei de cameraploegen van televisiezender RTV ook gespot in Rijkevorsel? Dan heb je goed gekeken, want RTV heeft opnames gemaakt voor het programma ‘Bij Ons’ waarbij elke week een andere gemeente of stad wordt voorgesteld. Rijkevorsel komt aan bod in de week van 28 mei tot en met 1 juni.

Lees meer

Een bijenplan voor Rijkevorsel

Het gaat allesbehalve goed met de bij. En dat merken we ook in Rijkevorsel. Daarom lanceert de gemeente een gemeentelijk bijenplan. Met concrete acties wil de gemeente de biodiversiteit en de bijenpopulatie versterken. Wil je jouw tuin veranderen in een bijenparadijs? Bestel dan jouw gratis zakje bloemenzaad!

Lees meer

Elia organiseert twee infomarkten over het project Rijkevorsel-Beerse

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, bereidt de aanleg van twee nieuwe ondergrondse 150kV-kabels voor tussen Rijkevorsel en Beerse. Elia organiseert hierover twee infomarkten: op 4 juni in Rijkevorsel en een week later in Beerse.

Lees meer

Regenboogproject voor Rijkevorsel

Op de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie werd in Rijkevorsel de regenboogvlag gehesen door Raf Van Puymbroeck, Mister Gay Belgium 2016. Daarnaast verschijnt in Rijkevorsel voor het eerst een regenboogzebrapad. Beide initiatieven betekenen het startschot van het nieuwe regenboogproject van de gemeente Rijkevorsel.

Lees meer

WZC Prinsenhof zoekt jongeren voor Joka-kamp

Sinds enkele jaren organiseert WZC Prinsenhof, in samenwerking met Joka, een jongerenkamp tijdens de zomervakantie. Dit jaar vindt het kamp plaats van 15 tot en met 20 juli 2018. Jongeren die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk in de zomer, kunnen zich nog steeds aanmelden.

Lees meer

2/3de gemeentelijke gebouwen krijgt zonnepanelen

De gemeente Rijkevorsel investeert fors in zonne-energie. Vanaf 14 mei 2018 zullen maar liefst negen gemeentelijke gebouwen voorzien worden van zonnepanelen. Samen met GLS De Wegwijzer, waar al heel wat jaren zonnepanelen op het dak liggen, zullen dan in totaal tien van de vijftien gemeentelijke gebouwen over zonnepanelen beschikken.

Lees meer

Hulp bij het invullen van de aangifte personenbelasting

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Hiervoor kun je in de maanden mei en juni terecht in het kantoor van de FOD Financiën in Brasschaat. Op maandag 14 mei kun je je ook op het gemeentehuis laten helpen door enkele medewerkers van de FOD Financiën. 

Lees meer

Openingsfeest Kinderclub Sint-Jozef & De Schakel

Aan de Pioenstraat is een splinternieuw gebouw opgetrokken voor de buitenschoolse kinderopvang in Sint-Jozef en De Schakel. Op zaterdag 9 juni 2018 is iedereen welkom op het officiële openingsfeest. Je krijgt dan de mogelijkheid om de nieuwe Kinderclub te ontdekken. Een hapje en een drankje mogen hierbij uiteraard niet ontbreken!

Lees meer

Opgelet: gewijzigde telefoonnummers vanaf 2-3 mei

Door de nakende verhuis van de vrijetijdsdiensten naar het nieuwe gebouw aan de Hoogstraatsesteenweg veranderen ook de telefoonnummers van een aantal diensten. Op woensdag 2 mei en donderdag 3 mei wordt er aan de telefooncentrale van de gemeente gewerkt. Mogelijks zijn de diensten op deze dagen tijdelijk telefonisch niet bereikbaar. Gelieve hier rekening mee te houden.

Lees meer

Poortje Pik: hou het ludiek!

Poortje Pik is in Rijkevorsel een traditie waarbij jongeren in de nacht van 30 april op 1 mei losse zaken uit straten en voortuinen naar een centrale plek in het dorp brengen. Het gemeentebestuur stelt geen verbod in voor Poortje Pik, maar doet wel een oproep om de traditie ludiek te houden. 

Lees meer

‘Kerk als dorpsknooppunt’ start in Sint-Jozef

Op zondag 22 april zet de kerk van Sint-Jozef de deuren open. Op die dag starten we samen met jullie onze zoektocht naar de toekomst van het dorp en de kansen van het kerkgebouw. Werken aan het dorp van morgen doe je vandaag!

Lees meer

Nieuw wegdek voor gedeelte Oostmalsesteenweg

In de tweede week van de paasvakantie zal AWV het wegdek van een gedeelte van de Oostmalsesteenweg vernieuwen. De werken zullen in principe uitgevoerd worden op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 april. De gewestweg wordt op deze dagen afgesloten voor het verkeer. Een omleiding wordt voorzien via Sint-Lenaarts.

Lees meer

Laagdrempelige subsidies voor het platteland via LEADER

Heb je een goed idee voor het platteland? LEADER kan jou daarbij helpen met een toelage tot maximaal € 100 000 voor een periode van 1,5 jaar (goed voor maximaal 65 % van de totale projectkost). Om in aanmerking te komen voor deze projectoproep dien je je projectidee ten laatste op 3 mei 2018 in te zenden.

Lees meer

Fietsers krijgen nieuwe markeringen aan oversteekplaatsen

Op verschillende gewestwegen zijn de wegmarkeringen aan fietsoversteekplaatsen verwijderd. Dit is o.a. het geval op de Drijhoek aan het kruispunt met Stevennekens en op de Hoek aan het kruispunt met de Emiel Van Roeystraat. AWV meldt dat aangepaste wegmarkeringen, die bestaan uit kleine blokjes, één van de volgende dagen zullen aangebracht worden.

Lees meer

Rijkevorsel, de gemeente met de kleinste voetafdruk? Doe mee met De Klimaatstrijd!

Strijd samen met Rijkevorsel voor de titel van’ Gemeente met de Kleinste Voetafdruk’. Hoe? Door de komende maanden beetje bij beetje je ecologische voetafdruk te verkleinen. Op www.deklimaatstrijd.be vind je een superhandige app met tips en leuke uitdagingen om je daarbij te helpen.

Lees meer

N115 tussen Sint-Lenaarts en Hoogstraten tijdens paasvakantie afgesloten

Tijdens de paasvakantie voert AWV onderhoudswerken uit aan de Hoogstraatsebaan/Hees tussen Sint-Lenaarts en Hoogstraten. Tijdens deze periode is de N115 volledig afgesloten voor het verkeer. De omleiding loopt via Rijkevorsel.

Lees meer

Zelfoogstboerderij Schoongewas wint Milieuprijs 2017

Op vrijdag 9 maart 2018 werd in de raadzaal van het gemeentehuis voor de tweede keer de Milieuprijs van Rijkevorsel uitgereikt. Schoongewas werd bekroond als laureaat en mocht de prijs van € 250 in ontvangst nemen.

Lees meer

Een gratis, gele papiercontainer voor ieder gezin

Papier en karton buitenzetten kan binnenkort makkelijker. Eind april of begin mei krijgt ieder gezin in onze gemeente een gratis, gele papiercontainer. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen. Of het samenbinden van papier en karton in pakketjes.

Lees meer

Meet mee de luchtkwaliteit in jouw straat

CurieuzeNeuzen Vlaanderen organiseert het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit. Maar liefst 20 000 gezinnen, verenigingen bedrijven en scholen krijgen de kans om de luchtkwaliteit te meten. Inschrijven kan tot 20 maart 2018. Ook de gemeente Rijkevorsel heeft zich opgegeven met als mogelijk meetpunt het gemeentehuis.

Lees meer

Rijkevorsel geselecteerd als ‘Verkeersveilige Gemeente’

Rijkevorsel is één van de tien gemeenten uit de provincie Antwerpen die werd geselecteerd om in te stappen in het project ‘Verkeersveilige Gemeente’. In totaal stelden 40 gemeenten zich voor dit project kandidaat. De kandidatuur van Rijkevorsel werd na een grondige analyse van het aantal inschrijvingen en de ongevallencijfers aanvaard.

Lees meer

Rijkevorsel sluit zich aan bij De Statiegeldalliantie

Ondanks alle inspanningen blijft zwerfvuil een hardnekkig probleem. Het gemeentebestuur van Rijkevorsel is ervan overtuigd dat de invoering van statiegeld het zwerfvuil aanzienlijk vermindert en de nefaste invloed ervan op het leefmilieu zal indijken. Daarom sluit de gemeente zich aan bij De Statiegeldalliantie.

Lees meer

Winnaars Sportgala Rijkevorsel

Op vrijdag 23 februari 2018 vond de huldiging van de sportlaureaten, kampioenen en sporters met uitzonderlijke sportieve prestaties van 2017 plaats tijdens het Sportgala Rijkevorsel. Een welgemeende proficiat aan alle genomineerde sportlaureaten!

Lees meer

Beslis mee over de naamgeving van de Sint-Jozefse wijkpaadjes

In 2016 kregen een aantal wijkwegjes in het centrum van Rijkevorsel een speelse naam, denk maar aan het Haasje-over-pad, het 1-2-3-pianopad of het Ollekebollekepad. Dit jaar wordt een vervolg gebreid aan het project met een zoektocht naar nieuwe namen voor de wijkpaadjes van Sint-Jozef Rijkevorsel.

Lees meer

Kempense ondernemers ruimen opnieuw zwerfvuil op

De Kempense ondernemers geven voor de derde keer een krachtig signaal tegen zwerfvuil. Op donderdag 19 april organiseert Rijkevorsel samen met IOK, IOK Afvalbeheer en Voka Kempen opnieuw een zwerfvuilactie op de Kempense bedrijventerreinen. Wil je meedoen? Schrijf je dan in voor 23 februari!

Lees meer