Nieuwsberichten

Trajectcontrole en snelheidsverlaging op Bolksedijk en Bolk voor veiliger verkeer

Het lokaal bestuur neemt maatregelen om een veiligere verkeerssituatie te bekomen op Bolksedijk en Bolk. Vanaf de tweede helft van het voorjaar van 2024 wordt de snelheidslimiet aangepast van 70 km per uur naar 50 km per uur en is er een trajectcontrole actief.

Lees meer

Winterdienst 2023-2024

Het lokaal bestuur maakt elk jaar een strooiplan op voor de winter. Omdat het niet mogelijk is om alle gemeentewegen te strooien, heeft de technische dienst een lijst met hoofdwegen opgemaakt die bij sneeuwval of ijzel zeker geruimd en gestrooid moeten worden.

Lees meer

Help mensen in nood en word een sneeuwheld!

Bij sneeuwval of ijzel is elke inwoner verplicht om het voetpad voor de eigen woning sneeuw- of ijsvrij te houden. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om zelf sneeuw te ruimen. Met de campagne 'Word jij mijn sneeuwheld?' zoeken we opnieuw vrijwilligers om deze mensen te helpen.

Lees meer

Realisatie regionaal masterplan voor bovenlokale sportinfrastructuur

Op donderdag 23 november ondertekenden de schepenen van sport van de twaalf gemeenten van Sportregio Noorderkempen een charter om de samenwerking tussen de gemeenten te bekrachtigen voor de realisatie van het regionaal masterplan voor bovenlokale sportinfrastructuur.

Lees meer

Slim verhuren: webinar voor verhuurders

Het nieuwe Vlaams Woninghuurdecreet en de Vlaamse Codex Wonen roepen heel wat vragen op bij verhuurders. Daarom organiseren we op donderdag 14 december om 19.00 uur een digitale infoavond rond woningkwaliteit.

Lees meer

Renovatie gemeentehuis start in voorjaar 2024

In de tweede helft van het voorjaar van 2024 starten de renovatiewerken aan het gemeentehuis. De diensten die er nu gehuisvest zijn, verhuizen dan tijdelijk naar het OCMW-gebouw in het Prinsenpad en naar het klooster naast het gemeentehuis.

Lees meer

Sluitingsdagen november 2023

Wil je weten wanneer je al dan niet bij de diensten van het lokaal bestuur terechtkunt in november? Klik dan verder voor een overzicht van de sluitingsdagen.

Lees meer

Wensen hangen op in Feeënbomen

Onlangs werden de Feeënbomen opnieuw geplaatst met daarin de wensen van verschillende kinderen. Met de actie wil het lokaal bestuur ervoor zorgen dat kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuk cadeau mogen ontvangen tijdens de eindejaarsperiode.

Lees meer

Uitreiking Cultuurprijs Rijkevorsel 2023

De cultuurraad heeft op vrijdag 3 november de Cultuurprijs Rijkevorsel 2023 uitgereikt. Femma Rijkevorsel kwam als winnaar uit de bus in de categorie verenigingen. De categorie ‘individu’ kende dit jaar een unicum: Paul Bemindt en Rit Adriaensen werden als koppel tot winnaars verkozen.

Lees meer

Brandweeroefeningen PZ Sint-Jozef: inwoners welkom op 4 november

Brandweerpost Rijkevorsel organiseert in oktober en november oefeningen in en rond de parochiezaal van Sint-Jozef. Hoor je brandweersirenes of zie je rookontwikkeling? Geen paniek, het gaat om een oefening. Op zaterdag 4 november zijn inwoners welkom om de oefening mee te volgen.

Lees meer

Marc Simons gehuldigd als ereburger van Rijkevorsel

Op maandag 23 oktober 2023 is Marc Simons postuum gehuldigd als ereburger van Rijkevorsel. Het lokaal bestuur Rijkevorsel eert zo zijn bijdrage tot de bekendheid en uitstraling van Rijkevorsel. Marc was jarenlang hoofdredacteur van het Veussels volksblad ‘De Nieuw Brug’.

Lees meer

Zangkoor SmarTones zingt lied 'Veussel' op 2310-dag

Zangkoor SmarTones bracht op onze 2310-dag voor het eerst het lied 'Veussel' ten gehore. Het nummer werd speciaal gecomponeerd ter ere van de 2310-feestdag van Rijkevorsel. Klik verder en beluister het lied van de SmarTones!

Lees meer

2310-dag - feestdag van Rijkevorsel!

Op maandag 23 oktober vieren we onze Rijkevorselse feestdag! Kom jouw gratis 2310-wafel of 2310-pannenkoek opsmullen, zing mee met de SmarTones (en ontdek het gloednieuwe 2310-lied 'Veussel') of pik een orgelconcert mee in de Sint-Willibrorduskerk. Voor elk wat wils!

Lees meer

Binnenkort restauratie van erfgoedelementen op site Sas

Na de aanleg van het park in het noordelijke gedeelte van de site Sas start het lokaal bestuur binnenkort ook met de restauratie van de erfgoedelementen. Ook de ontwikkelaar treft voorbereidingen voor het woonproject.  

Lees meer

GC Sint-Jozef breidt uit met moderne aanbouw

Het gemeenschapscentrum van Sint-Jozef wordt uitgebreid met een moderne aanbouw. Een architect werkt een plan uit voor een eigentijdse zaal op basis van de noden van de gemeente en de lokale verenigingen. De parochiezaal van Sint-Jozef verdwijnt en maakt plaats voor een blauwgroene leefomgeving. 

Lees meer

Urban Trail Rijkevorsel op 7 oktober

Lopers en wandelaars kunnen op zaterdag 7 oktober deelnemen aan de tweede editie van de Urban Trail Rijkevorsel. Online inschrijven is niet meer mogelijk. Maar geen nood, je kunt zaterdag nog ter plaatse inschrijven. Tot dan!

Lees meer

Oktober is 2310-feestmaand in Rijkevorsel

Oktober wordt ‘de’ feestmaand van het jaar in onze 2310-gemeente. Een warme oproep aan al onze inwoners om deel te nemen aan één of meerdere activiteiten georganiseerd door het lokaal bestuur of één van onze verenigingen

Lees meer

Webinars over wonen en energie

Door de stijgende energieprijzen gaan steeds meer Kempenaren op zoek naar manieren om energie te besparen. Dat leidt tot allerlei vragen. Energiehuis Kempen organiseert daarom een reeks webinars over wonen en energie die je gratis online kunt volgen.

Lees meer

Tijdelijke verkeersmaatregelen voor betere doorstroming in het centrum

Vanaf vrijdag 22 september gelden tijdelijke maatregelen om de verkeersdoorstroming in het centrum van de gemeente te verbeteren. Hier heerst momenteel extra grote verkeersdrukte omdat de omleidingsweg van de wegenwerken in Wortel via Rijkevorsel loopt.

Lees meer

Twee nieuwe noodwoningen ingehuldigd in Rijkevorsel

Op vrijdag 15 september heeft het lokaal bestuur twee nieuwe noodwoningen ingehuldigd in de Molenstraat. Deze woningen zijn gerenoveerd en ingericht met het oog op noodopvang.

Lees meer

Lokaal bestuur neemt deel aan actie #BAKEWITHLOVE

De bewoners van WZC Prinsenhof bakken binnenkort samen met de burgemeester cupcakes ten voordele van het onderzoek naar dementie. De cupcakes kun je o.a. kopen op de wekelijkse markt in Rijkevorsel. Klik verder om de exacte data te weten te komen.

Lees meer

Ontmoetingsmomenten LDC Kleine Prinsen

Dit najaar start het lokaal dienstencentrum naast het middagrestaurant met een nieuwe activiteit, de ontmoetingsmomenten. Bij een tas koffie en een stuk gebak kun je contact leggen met anderen. Elkaar ontmoeten kan op verschillende locaties.

Lees meer

Fotowedstrijd '2310 om te zien!'

Bezorg ons de mooiste en leukste kiekjes van de activiteiten rond de 2310-maand van Rijkevorsel. Wie weet maak jij kans op een leuke prijs!

Lees meer

Wegenwerken Vlimmersebaan

Vanaf maandag 4 september starten de werken tussen brug Sluis 1 en het kruispunt van de Vlimmersebaan met de Zuiderdijk. Gedurende drie maanden kunnen weggebruikers Zuiderdijk en Klundert enkel bereiken via Kievitsheide.

Lees meer

Rijkevorsel kermis 2023

De jaarlijkse kermis in het centrum van Rijkevorsel komt eraan! Van vrijdag 25 augustus tot en met dinsdag 29 augustus kunnen we weer genieten van de talloze attracties en kermisterrassen.

Lees meer

Pagina's