Nieuwsberichten

Winnaars Sportgala Rijkevorsel

Op vrijdag 21 februari 2020 vond de huldiging van de Rijkevorselse sportlaureaten, de kampioenen en de sporters met uitzonderlijke sportieve prestaties van 2019 plaats tijdens het Sportgala Rijkevorsel. Een welgemeende proficiat aan alle genomineerde sportlaureaten!

Lees meer

Lokaal bestuur Rijkevorsel kant zich tegen betalende parking aan Station Noorderkempen

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel kant zich resoluut tegen de beslissing van de NMBS om de parking aan het treinstation Noorderkempen betalend te maken. Het bestuur vreest een toename van het autoverkeer door deze ingreep en pleit voor een uitbreiding van de bestaande parking.

Lees meer

Rijkevorsel Informeert op 3 en 5 maart

Onder de noemer ‘Rijkevorsel Informeert’ organiseert het lokaal bestuur op 3 en 5 maart bewonersvergaderingen. Op deze avonden kom je o.a. te weten welke plannen het bestuur voor Rijkevorsel in petto heeft. Meer nog … je kunt samen met het bestuur mee nadenken over de toekomst van Rijkevorsel!

Lees meer

Noodweer verwacht: noodnummer 1722 geactiveerd

Het KMI kondigt voor zondag code geel af in heel België omdat de storm Dennis over het land trekt. Het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen, zoals stormschade en wateroverlast, is geactiveerd door de FOD Binnenlandse zaken.

Lees meer

Keuzemenu voor noodoproepen vanaf 11 februari 2020

Vandaag, op 11/2 - ook wel 112-dag - voert België een keuzemenu in voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kun je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, ook als je geen of de verkeerde keuze zou maken.

Lees meer

Een landschapspark als voorafname op de woningbouw op de site Sas

De herontwikkeling van de voormalige steenbakkerijsite Sas staat nog steeds op de planning. Enkele tegenslagen hebben er helaas toe geleid dat het project vertraging heeft opgelopen. Hoewel er op het terrein maar weinig van te merken is, wordt er in samenwerking met IOK achter de schermen wel volop gewerkt aan de herbestemming van de site.

Lees meer

Plan-MER voor Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen

De bevolking groeit terwijl de beschikbare ruimte niet toeneemt. De provincie Antwerpen heeft daarom een nieuw Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen opgemaakt. Het milieueffectrapport van dit plan kun je online raadplegen of inkijken in het gemeentehuis van 3 februari tot en met 2 april 2020.

Lees meer

Vraag een speelstraat aan voor jouw buurt

Wil jij jouw straat omtoveren tot een speelstraat, een tijdelijk speelparadijs voor de kinderen in jouw buurt? Vul dan de nodige formulieren in en bezorg ze voor 19 april 2020 aan de jeugddienst of het evenementenloket.

Lees meer

Kempense ondernemers ruimen opnieuw zwerfvuil op

Op donderdag 23 april ruimen de Kempense ondernemers voor de 5de keer zwerfvuil op. Een jubileum. Op een 30-tal bedrijventerreinen steken ondernemers samen met hun personeel de handen uit de mouwen om een krachtig signaal tegen zwerfvuil te geven. Wil je meedoen? Schrijf je dan in voor 15 februari!

Lees meer

Nieuwe openingsuren Leo Pleysierbibliotheek vanaf februari

De Leo Pleysierbibliotheek zal vanaf februari op maandag- en donderdagavond geopend zijn in plaats van op dinsdag- en vrijdagavond. De bibliotheekmedewerkers hopen jullie hiermee beter van dienst te kunnen zijn.

Lees meer

Storm 10 maart 2019 erkend als ramp

De Vlaamse Regering heeft de storm en rukwinden van 9 tot en met 15 maart 2019 als algemene ramp erkend voor 85 gemeenten, waaronder ook Rijkevorsel. Getroffenen kunnen vanaf nu een aanvraag indienen voor een schadevergoeding.

Lees meer

Vrijwilligers gezocht voor paddenoverzetactie aan Koekhoven/Dijkbeemd

Ieder voorjaar, ongeveer tussen half februari en begin april, vindt de paddentrek plaats. Dit jaar organiseert het lokaal bestuur een paddenoverzetactie in de omgeving van Koekhoeven en Dijkbeemd. Wil je graag een handje helpen? Geef je gegevens dan door aan de milieudienst en/of kom naar de infoavond op 10 februari!

Lees meer

Nieuw: papieren zakken voor gft-afval

Vanaf januari kun je een papieren zak gebruiken om je gft in te verzamelen. De papieren zakken zijn vanaf januari te koop bij de onthaalbalie in het gemeentehuis of op het recyclagepark. De zakken zitten verpakt in een pakket van 80 stuks en kosten € 6 per pakket.

Lees meer

Bijna 1,2 miljoen euro beschikbaar voor plattelandsprojecten

Tot eind januari kun je in 31 gemeenten in de provincie Antwerpen een aanvraag indienen voor een LEADER-subsidie als je een vernieuwend idee hebt om het platteland te versterken. In totaal is er een budget van bijna 1,2 miljoen euro beschikbaar voor plattelandsprojecten!

Lees meer

Rijkevorsel investeert in de toekomst

Tijdens de raadszitting van 16 december 2019 hebben de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van Rijkevorsel het meerjarenplan 2020-2025 goedgekeurd. Het meerjarenplan drukt uit wat het lokaal bestuur wil bereiken en welke financiële middelen hiervoor worden ingezet.

Lees meer

Winterdienst 2019-2020

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel heeft opnieuw een strooiplan opgemaakt voor de winter. Omdat het niet mogelijk is om alle gemeentewegen te strooien, heeft de technische dienst een lijst met hoofdwegen opgemaakt, die zeker bij sneeuwval of ijzel geruimd en gestrooid moeten worden.

Lees meer

Affichecampagne 'Word jij mijn sneeuwheld?'

Bij sneeuwval of ijzel is elke inwoner verplicht om het voetpad voor de eigen woning sneeuw- of ijsvrij te houden. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om zelf sneeuw te ruimen. Daarom lanceren we dit jaar opnieuw de affichecampagne ‘Word jij mijn sneeuwheld ?’.

Lees meer

Leerlingen van Het Kompas planten houtkant aan

De medewerkers van de groendienst kregen donderdag de hulp van 34 enthousiaste leerlingen van het derde leerjaar van Het Kompas om kleine boompjes en struiken aan te planten aan de Poelberg. Goed voor een houtkant van 50 meter lang en 3,5 meter breed!

Lees meer

Sportraad Rijkevorsel zoekt leden voor de beheerraad en de algemene vergadering

De sportraad moet opnieuw worden samengesteld. Voor de beheerraad zoeken we kandidaten die hun schouders mee onder het sportbeleid van Rijkevorsel willen zetten! Ook verenigingen of 'deskundigen' die lid willen worden van de algemene vergadering, moeten hiervoor een nieuwe aanvraag indienen. 

Lees meer

Gewijzigde voorrangsregeling brug Sint-Jozef Rijkevorsel verlengd tot 1 juni 2020

Tijdens de wegenwerken aan de Vlimmersebaan, in de zomer van 2019 werd de voorrangsregeling aan de brug Sluis 1 in Sint-Jozef Rijkevorsel tijdelijk gewijzigd. Het bestuur wil de pro's en contra's van de wijziging verder onderzoeken en verlengt daarom de huidige proefopstelling tot 1 juni 2020.

Lees meer

Rijkevorsel krijgt vanaf 13 december haar eigen Buurderij

Vanaf vrijdag 13 december heeft Rijkevorsel haar eigen Buurderij. Vanaf dan kun je elke week op vrijdagavond je bestelling ophalen in de Sint-Jozefkerk. Verse groenten, fruit, vlees, … rechtstreeks van de producent. Een Buurderij is een concept dat draait om duurzaamheid en mensen uit de buurt samen te brengen.

Lees meer

Rookmelders verplicht vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in alle Vlaamse woningen. Per bouwlaag dien je minstens één rookmelder te voorzien. Je kunt ze kopen in bijna elke doe-het-zelfzaak of op het internet. Let er wel op dat de rookmelder voldoet aan de juiste normen.

Lees meer

Welkom bij het snelloket burgerzaken

Sinds kort kun je voor een aantal producten die weinig tijd vragen terecht bij het snelloket aan de onthaalbalie in het gemeentehuis. Dat maakt het langskomen bij onze diensten weer een stukje aangenamer en − vooral − minder tijdrovend.

Lees meer

2310 op sociale media - #2310rijkevorsel

Het is 2310-dag, de dag van Rijkevorsel! We vieren dit vandaag van 18.00 tot 20.00 uur met de inhuldiging van de 2310-constructies op de rotonde. Maar ook op sociale media maakt 2310 zijn intrede. Zo is er een gloednieuwe Facebook- en Instagrampagina 2310 Rijkevorsel en hebben we de hashtag #2310rijkevorsel in het leven geroepen!

Lees meer

2310 om te zien!

Heb je het ook al gezien? Op de rotonde aan de kerk van Rijkevorsel blinken drie gloednieuwe 2310-constructies in cortenstaal. Op woensdag 23 oktober huldigen we de 2310-constructies op feestelijke wijze in met een DJ op de rotonde en een drankje voor de aanwezigen. Alle inwoners zijn van harte welkom vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur!

Lees meer