Print

Speelpleinwerking Kiekeboe

Jullie hebben even moeten wachten op de info over de zomerwerking, maar de praktische uitwerking is eindelijk rond! Na de beslissingen van de veiligheidsraad van 3 juni 2020 en het doornemen van ons draaiboek “opvang van kinderen tijdens de corona-epidemie” kunnen wij jullie met veel plezier en een positieve kijk naar de zomervakantie onze aangepaste werking voorstellen.

We maken er een fantastische, speelse zomer van!

Indien de situatie wijzigt kan het lokaal bestuur de regels van de werking aanpassen.

Tijdens de zomervakantie staat speelpleinwerking Kiekeboe en de Kinderclub  paraat om alle jongeren die in Rijkevorsel wonen of er naar school gaan een zomer vol plezier te laten beleven! Hieronder vind je informatie terug over de Kiekeboewerking/zomeropvang.

Openingstijden

Tussen 1 juli en 31 augustus organiseren we speelpleinwerking Kiekeboe/opvang georganiseerd voor de kleuters en de kinderen van de lagere school. Dit wil zeggen dat de kinderen elke werkdag kunnen komen spelen, behalve tijdens onze sluitingsweek van 20 tot en met 24 juli 2020.

De vooropvang start om 6.45 uur. Omwille van praktische redenen zal de na-opvang slechts geopend zijn tot 18.00 uur (i.p.v. 19.00 uur).

Contactbubbels

Deze zomer zal er gewerkt worden met contactbubbels per week. Een contactbubbel is een groep van maximum 50 kinderen, kinderbegeleiders en monitoren. Je kind speelt de ganse week in dezelfde contactbubbel. Contact tussen verschillende contactbubbels wordt vermeden. Kinderen mogen per week ook maar deelnemen aan éénzelfde aanbod. Dit wil zeggen dat ze in eenzelfde week niet naar de speelpleinwerking én naar een kamp mogen gaan.

Elke contactbubbel zal zijn eigen bubbelverantwoordelijke hebben die toeziet op het algemene dagverloop en de maatregelen goed zal opvolgen. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de communicatie met de coördinatoren, die de werking dagelijks zullen opvolgen en evalueren (en indien nodig ook aanpassen).

Er zullen deze zomer 7 speellocaties worden voorzien die elk een contactbubbel van max. 40 kinderen kan huisvesten. Zo kunnen er wekelijks 280 unieke kinderen komen spelen!

Alle kinderen zijn welkom, maar is je kind ziek, hou je kind dan thuis. Wanneer je kind ziek wordt tijdens de dag zal je worden gevraagd om je kind te komen ophalen.

Overzicht contactbubbels

Kostprijs

Een standaard dagje Kiekeboe loopt van 9.00 uur tot 16.00 uur en kost 6 euro. Maakt je kind gebruik van de voor- of naopvang in de Kinderclub (voor 9.00 uur of na 16.00 uur) betaal je hiervoor 0,90 euro per begonnen half uur. In alle speellocaties is er voor- en naopvang van 6.45 uur tot 18 uur.

Activiteiten

Ieder dag is er zowel in de voor- als in de namiddag een geleide activiteit voorzien voor de kinderen. Kinderen zijn vrij om te kiezen om aan deze activiteit deel te nemen.  We vragen de kinderen wel steeds om te luisteren naar de inleiding van de activiteit. Daarna maken ze hun eigen keuze. Nemen ze geen deel aan de activiteit dan kunnen ze zelf kiezen waarmee ze wel willen spelen of wat ze op dat moment willen doen.

We gaan zoveel mogelijk buiten ravotten en spelen, want buiten spelen is leuk, gezond en goed! We mogen ook met de kinderen gaan wandelen en we mogen gebruik maken van de openbare speeltuinen voor kinderen tot 12 jaar. We kunnen met 20 kinderen tegelijk naar een speelpleintje. We zorgen ervoor dat we onze groep kinderen niet mengen met kinderen van buiten hun bubbel.

We vinden het belangrijk om kinderen een leuke vrije tijd te bieden en hen zo veel mogelijk speelkansen te bieden, binnen een veilig kader.

Uitstappen en tienerwerking

Het zal dit jaar praktisch moeilijk zijn om op uitstap te gaan. Maar niet getreurd, we trachten om zoveel mogelijk variatie in ons aanbod te voorzien en telkens te zorgen voor leuke extraatjes op de speellocaties zelf! Zo zal er elke week op elke speellocatie een springkasteel worden geplaatst.

Voor de tieners zullen er deze zomer enkele tienerkampen ‘Wakeboard & Adventure’ worden georganiseerd door Goodlife in de Mosten. Deze kampen zullen deze zomer plaatsvinden tijdens de weken:

 • 6 – 10 juli 2020
 • 27 – 31 juli 2020
 • 24 – 28 augustus 2020

Hiervoor kan je inschrijven vanaf maandag 15 juni 2020 om 19.00 uur tot en met 15 dagen voor de start van het kamp of tot wanneer de plaatsen volzet zijn.

Inschrijven

De vorige jaren was het niet nodig om in te schrijven voor een dagje Kiekeboe. Echter zijn we dit jaar genoodzaakt om wel met voorinschrijvingen te werken. Alle kinderen zijn welkom op speelpleinwerking Kiekeboe maar de kinderen die meerdere dagen in eenzelfde week komen spelen, zullen voorrang krijgen. Deze regel hanteren we omdat er in de zomer van 2019 veel kinderen maar één dag kwamen spelen en zij dus al één van de vijftig plaatsen in de contactbubbel innemen. We hebben het aantal contactbubbels gebaseerd op de inschrijvingen van vorige zomer. Zo streven we er naar om alle kinderen te kunnen opvangen.

Ook voor de voor- en na-opvang (voor 9.00 uur en na 16.00 uur) moet er vooraf worden ingeschreven. Zo kunnen we voor  elke contactbubbel voldoende begeleiding inzetten. Let op: de vooropvang start om 6.45 uur. Omwille van praktische redenen zal de na-opvang slechts geopend zijn tot 18.00 uur (i.p.v. 19.00 uur).

Inschrijven kan via de link www.i-school.be/login. Weet je niet hoe je online moet inschrijven? Bekijk dan zeker onze 'handleiding online inschrijven' die je onderaan deze webpagina kan vinden!

Er kan worden ingeschreven vanaf vrijdagochtend t.e.m. woensdagavond voor de volgende speelpleinweek. Hieronder vind je de exacte data waartussen er kan worden ingeschreven voor de volgende speelpleinweek:

speelpleindagenstart inschrijvingeneinde inschrijvingen
1, 2, 3 juli 202019 juni vanaf 8.00 uur24 juni tot 23.59 uur
6 – 10 juli 202026 juni vanaf 8.00 uur1 juli tot 23.59 uur
13 – 17 juli 20203 juli vanaf 8.00 uur8 juli tot 23.59 uur
27 – 31 juli 202017 juli vanaf 8.00 uur22 juli tot 23.59 uur
3 – 7 augustus 202024 juli vanaf 8.00 uur29 juli tot 23.59 uur
10 - 14 augustus 202031 juli vanaf 8.00 uur5 augustus tot 23.59 uur
17 -21 augustus 20207 augustus vanaf 8.00 uur12 augustus tot 23.59 uur
24 - 28 augustus 202014 augustus vanaf 8.00 uur19 augustus tot 23.59 uur
31 augustus 202021 augustus vanaf 8.00 uur26 augustus tot 23.59 uur

Je kan je kinderen per dag inschrijven. Er wordt voorrang gegeven aan kinderen die meerdere dagen in eenzelfde week komen spelen.
Aan de hand van de inschrijvingen worden de contactbubbels verdeeld en wordt er een speellocatie toegewezen. De contactbubbels zullen worden ingedeeld volgens onderstaande criteria (in volgorde van belangrijkheid):

 1. Per locatie (centrum/Sint-Jozef)
 2. Per doelgroep (kleuters/lagere school)
 3. Broers en zussen
 4. Geboortejaar
 5. Vriendjes (ouders mogen de naam van 1 vriendje waarbij de kinderen graag in de contactbubbel zitten doorgeven, we kunnen niet garanderen dat we hier telkens rekening mee kunnen houden)

Ouders krijgen ten laatste op de vrijdag voordat de speelpleinweek start een mail met de locatie waarop hun kind(eren) de volgende week kunnen gaan spelen.

Op volgende plaatsen zullen de contactbubbels georganiseerd worden:

 • Kinderclub centrum: één contactbubbel gelijkvloers en één contactbubbel eerste verdieping
 • GLS de Wegwijzer: één contactbubbel aan de refter en één contactbubbel aan de turnzaal. De speelplaats zal in twee worden verdeeld.
 • Jeugdlokaal (sonsheide): één contactbubbel
 • Kinderclub Sint Jozef: één contactbubbel
 • Gemeenschapscentrum Sint Jozef: één contactbubbel

Vanaf nu is het verplicht om eenmalig een inschrijvingsformulier van de Kinderclub ondertekend binnen te brengen. Deze kan je ophalen in de Kinderclub of downloaden hier onderaan. Daarna vragen we om minstens één keer per jaar je gegevens na te kijken en iets te laten weten als er wijzigingen zijn gebeurd. Dit kan je doen via je I-school inschrijvingswebsite onder de tab 'mijn gegevens'.

Brengen en halen van de kinderen

Er zullen geen standaard uren worden bepaald waarop de kinderen gebracht of gehaald kunnen worden. Je mag je kind dus brengen en ophalen wanneer het voor jou past (mits vooraf ingeschreven). Op de verschillende speellocaties zal er zichtbare signalisatie geplaatst worden zodat het voor ouders duidelijk is waar je je kind(eren) moet aan- en afmelden en welke route hierbij gevolgd moet worden.

Er wordt gevraagd om de kinderen zoveel mogelijk alleen op te halen en hierbij een mondmasker te dragen. Respecteer steeds de veilige afstand van 1,5 meter.

Monitor worden? 

Woon jij in Rijkevorsel én ben je 17 jaar (of 16 jaar en in het bezit van een animatorenattest) en wil jij deze zomer graag komen werken als monitor? Vul dan onderstaand inschrijvingsformulier in en bezorg het voor 16 februari 2020 terug aan de jeugddienst!