Print

2310-app, de gemeentelijke app van Rijkevorsel

Het lokaal bestuur beschikt over een eigen app, de 2310-app. Met deze gemeentelijke app willen we onze inwoners nog beter informeren en willen we de dienstverlening naar een hoger niveau tillen. Ook onze Rijkevorselse ondernemers, verenigingen en zorgverleners vind je er op terug!

De app kun je zowel op smartphone als tablet installeren en gebruiken (Android – iOS). Klik op één van onderstaande links en installeer de app via de Google Play Store of de App Store.

 
 

Nieuwe app maakt communiceren gemakkelijker

Met de 2310-app blijf je op de hoogte van nieuwsberichten van het lokaal bestuur, ontvang je info over activiteiten in Rijkevorsel of over wegenwerken in jouw straat. Daarnaast kun je ook op een gebruiksvriendelijke manier communiceren met het lokaal bestuur. Zo kun je via de app een melding doorgeven, een afspraak maken of online documenten aanvragen.

Handige app voor lokale ondernemers en verenigingen

Niet alleen de diensten van het lokaal bestuur, maar ook ondernemers, verenigingen en zorgverstrekkers kunnen via de app communiceren met de inwoners, klanten en leden. Het lokaal bestuur nodigt dan ook alle handelaars, verenigingen, zorgverstrekkers met vestiging in Rijkevorsel uit om zich via de 2310-app te registreren.

Alle mogelijkheden op een rijtje

Nieuws en verkeer

Via de app ben je helemaal mee met wat er binnen de gemeente gebeurt: een omleiding, wegenwerken, een noodsituatie, evenementen en nog veel meer. Telkens we een nieuws- of verkeersbericht publiceren, krijg je hiervan een melding als je dit wenst. Je kunt de berichten ook volgen, leuk vinden of aanklikken voor meer informatie.

Lokale persartikels

De lokale berichtgeving die wordt gepubliceerd in de geschreven of digitale pers, komt automatisch in dit overzicht terecht.

Meldingskaart

Een losliggende stoeptegel opgemerkt of wens je een algemene melding te doen ? Via de app neem je een foto en met de automatisch meegestuurde gps-coördinaten maak je een duidelijke
melding.

E-loket

Voor het aanvragen van tal van documenten, gaande van een aangifte van orgaandonatie tot een akte van geboorte en attest van gezinssamenstelling, kun je met een paar klikken via het digitaal thuisloket eGovFlow een bezoek aan de diensten van het lokaal bestuur uitsparen.

UiT in Rijkevorsel

Op zoek naar een leuke activiteit, voorstelling of workshop ? Hier vind je wat er allemaal te beleven valt in Rijkevorsel. Een activiteit toevoegen kan via de app of op www.uitdatabank.be.

Afvalkalender

Wanneer komt de vuilnisophaling in jouw straat langs ? Check op een vlotte manier de afvalkalender met de bijhorende ophaalronde dankzij de geïntegreerde Recycle-app.

Diensten lokaal bestuur

Met een druk op de knop van jouw smartphone kun je rechtstreeks bellen met de diensten van het lokaal bestuur. Daarnaast kun je o.a. een vraag stellen over onze diensten en de openingsuren raadplegen.

Je buurt in kaart: handelaars, ondernemers en verenigingen

Met de app kunnen geïnteresseerde handelaars en bedrijven een eigen mobiele applicatie ontwikkelen. Laat je klanten bestellingen plaatsen, afspraken maken of vragen stellen. Personaliseer de app met een eigen ontwerp en wijzig de inhoud op elk moment van de dag. Stuur je klanten nieuws, aanbiedingen, nieuwe collecties, evenementen, ...

Via de app blijf je ook op de hoogte van het laatste nieuws van de Rijkevorselse verenigingen. Wat ze organiseren of waar ze mee bezig zijn, je ontdekt het hier allemaal. Met de app kunnen de verenigingen communiceren met hun leden. Wil je met je vereniging ook een eigen pagina op de app? Ook dat kan op een makkelijke en eenvoudige manier. Ontdek er alles over op de pagina 'Registreer jouw zaak of vereniging op de 2310-app'.

Meer info

Dienst communicatie
communicatie@rijkevorsel.be

Onze Stad App
info@onzestadapp.be