Print

Bibliotheek

Leo Pleysierbibliotheek - wijziging vanaf maandag 13 juli

Nieuwsbericht 8 juli 2020

Vanaf maandag 13 juli 2020 zijn er een aantal wijzigingen in de Leo Pleysierbibliotheek. 

Er worden terug meer bezoekers toegelaten, namelijk vijftien. Leestafels zijn weer toegankelijk (maximum 2 personen per tafel), computers en tablets zijn terug in gebruik. De zelfuitleen-service is ook terug beschikbaar, je kunt dus zelf boeken komen ontlenen en innemen. Er zullen papieren zakdoekjes en desinfecterende gel ter beschikking zijn om alles na gebruik te ontsmetten.

Indien je niet in de bibliotheek kunt geraken tijdens de openingsuren, kun je de boeken inleveren via de boekenschuif (gevel aan de Hoogstraatsesteenweg).

Verder zijn de gekende regels van toepassing, zoals het respecteren van de sociale afstand en het ontsmetten van de handen bij binnenkomst. 

Aangepaste openingsuren

De bibliotheek zal vanaf 13 juli 2020 werken met aangepaste openingsuren. Je kunt er op volgende momenten terecht:

  • elke weekdag van 10.00 tot 12.00 uur
  • maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur
  • maandagnamiddag en woensdagnamiddag van 13.00 tot 17.00 uur

In vergelijking met de 'normale' openingsuren is er dus geen opening op donderdagavond en zaterdagvoormiddag. De aangepaste openingsuren blijven heel de zomer van kracht.

Materialen ontlenen via het afhaalpunt

De bib organiseert voorlopig ook nog steeds het afhaalpunt. Wil je materialen ontlenen van de bib? Dan kun je dit doen via afspraak. Volg ook hier de richtlijnen goed op!

Materialen aanvragen doe je bij voorkeur via e-mail (bibliotheek@rijkevorsel.be), maar kan ook telefonisch (03 340 00 50).

Vermeld bij jouw aanvraag duidelijk volgende zaken:

  • jouw naam
  • jouw lidkaartnummer
  • de titels en auteurs van de materialen die je wil ontlenen

Je mag maximum tien items per lenerskaart ontlenen.

De bestelde materialen worden vervolgens in papieren zakken op naam verpakt en op het afgesproken tijdstip buiten uitgestald op een tafel vlakbij de ingang van de Leo Pleysierbibliotheek.

De teruggebrachte boeken worden de boeken door de bibliotheekmedewerkers ontsmet.