Print

Nutskasten

In Rijkevorselworden een twintigtal nutskasten verfraaid met foto’s van oude dorpsgezichten van Rijkevorsel. Met het opsmukken van de meestal grijze en sombere voetpadkasten wil het lokaal bestuur wat meer kleur brengen in het straatbeeld en aandacht schenken aan het verleden van Rijkevorsel.

Twee fases

In een eerste fase kregen een twintigtal nutskasten in de dorpskern van Rijkevorsel en van Sint-Jozef een nieuw jasje. Met de keuze voor oude dorpsgezichten wil het bestuur aandacht schenken aan het lokale erfgoed en de Rijkevorselse identiteit versterken. De selectie van de historische foto’s gebeurde door de vrijetijdsdiensten van de gemeente in samenwerking met de Heemkundige Kring van Rijkevorsel vzw.

In een latere fase zullen ook nog andere voetpadkasten in Rijkevorsel een versiering krijgen. Hierbij wordt gedacht aan kleurrijke foto’s, tekeningen of kunstwerken. 

Oproep

Wie denkt zelf nog over mooie foto’s te beschikken die in aanmerking komen voor dit project, kan deze bezorgen aan de gemeentelijke cultuurdienst via cultuurdienst@rijkevorsel.be.

--> foto's bij voorkeur te versturen via WeTransfer