Print

VéloVeussel

VéloVeussel is een interactieve fietstocht, terug te vinden in de Erfgoedapp. Staf en Lizet, twee personages getekend door Rijkevorselse tekenaar Wegé, begeleiden je op de route en vertellen je onderweg toffe weetjes over Rijkevorsel en haar geschiedenis. Fiets jij mee?

Praktisch

Om de omloop te fietsen, moet je de Erfgoedapp installeren. Deze vind je terug op Google Play of de Apple AppStore. Op het startscherm van de app, zie je vier symbolen. Onder het kompas vind je alle routes in de buurt. Hier kun je VéloVeussel zoeken en de toer starten. Daarna klik je op de kaart om een kaart met de route en alle stopplaatsen te zien.

 
 

 

               

Om het fietsen veilig te houden, gebruik je best een telefoonhouder. Zo kun je de route blijven volgen tijdens het fietsen. Heb je geen telefoonhouder? Geen probleem! Je kunt er kosteloos eentje lenen in de bibliotheek.

De tocht bedraagt ongeveer 18 km en start op Parking Noord, de parking naast de kerk in centrum Rijkevorsel (Dorp 1). Vanuit het centrum word je naar Sint-Jozef Rijkevorsel geleid. Enkele stopplekken later sturen Staf en Lizet je terug naar het centrum om daar weer bij de kerk te eindigen. Fiets je liever zonder deze twee gidsen? Dan vind je hieronder de route en een GPX-bestand. Veel fietsplezier!

Download hier het GPX-bestand: VeloVeussel.gpx 

  • Klik op je rechtermuisknop als je op het bestand staat.
  • Klik op 'bestand downloaden' of 'Koppeling opslaan als...'
  • Sla het GPX-bestand op waar jij zelf wilt.
  • Zet het GPX-bestand op je sport-GPS.