Print

2310-kunstwerken van lagere scholen tentoongesteld op de rotonde

Nieuwsbericht 22 oktober 2020

Op vrijdag 23 oktober (23/10) vieren we opnieuw onze eigen Rijkevorselse feestdag! Om de feestdag ook in coronatijden in de verf te zetten, daagde het lokaal bestuur de drie Rijkevorselse lagere scholen uit om een kunstwerk te maken over 2310 en/of Rijkevorsel.

Handen uit de mouwen en bouwen!

De leerlingen en leraren van de Gemeentelijke Lagere School De Wegwijzer, van Vrije Basisschool Het Kompas en van de Sint-Luciaschool staken na de oproep meteen de handen uit de mouwen. De leerlingen mochten zelf ideeën voor het ontwerp aanbrengen, schetsen maken en hun creatie afwerken. En het moet gezegd: de scholen vervaardigden op enkele weken tijd elk apart een prachtig kunstwerk!

Kunstwerken te zien op de rotonde

De creaties zijn vanaf vandaag te bewonderen op de rotonde in het centrum van Rijkevorsel en blijven er staan tot en met maandag. Daarna vertrekken de kunstwerken op een rondreis door de gemeente. Via een rotatiesysteem zullen ze te bewonderen zijn in het gemeentehuis, de Leo Pleysierbibliotheek en het Gemeenschapscentrum in Sint-Jozef.

Het lokaal bestuur wil alle leerlingen en personeel van de drie scholen van harte bedanken voor alle moeite en de inspanningen die ze geleverd hebben om de opdracht tot een goed einde te brengen. Uitdaging geslaagd!