Print

Zet 2310 in de kijker en maak kans op een mooie prijs!

Nieuwsbericht 15 oktober 2020

Op vrijdag 23 oktober (23/10) vieren we opnieuw onze eigen Rijkevorselse feestdag! In aanloop naar 2310-dag roepen we op om onze postcode 2310 op een toffe manier in de kijker te zetten en dit te delen op sociale media.

2310-dag

Vorig jaar werd 2310-dag voor de eerste keer gevierd met de feestelijke inhuldiging van de 2310-constructies op de rotonde en de lancering van de Facebookpagina en Instagrampagina 2310 Rijkevorsel. Door de huidige omstandigheden is het dit jaar niet mogelijk om grote festiviteiten te organiseren. Toch heeft het lokaal bestuur van Rijkevorsel een aantal troeven achter de hand om van 23 oktober alsnog een echte feestdag te maken!

Oproep 2310 in de kijker

Doe jij iets speciaals om 23.10 uur? Heb je 23,10 liter getankt? Of loop je zo maar even 23,10 km in Rijkevorsel? … Neem er een foto of filmpje van en deel het op sociale media!

We roepen jullie op om 2310 op creatieve en coronaveilige wijze in de kijker te zetten en te delen op sociale media met de hashtag #2310rijkevorsel. Inzendingen die verzonden worden naar het e-mailadres communicatie@rijkevorsel.be maken bovendien kans op een mooie prijs. Onder de inzendingen verloten we vijf geschenkboxen Veusselse Verwennerij. 

Sportieve uitdaging voor onze inwoners

Op sportief vlak daagt het lokaal bestuur de inwoners uit om alleen of met hun bubbel een wandeling, een loop-, fiets- of mountainbiketocht te ondernemen.

  • Zo kun je het reeds bestaande 2310-pad (11,7 km) bewandelen of al lopend afwerken. Het pad is aangeduid met de nodige richtingaanwijzers. Vertrek- en aankomstpunt is WZC Prinsenhof, maar je kunt uiteraard ook halverwege de route starten. 
  • Daarnaast is er een kindvriendelijke fietsomloop van exact 23,10 km uitgewerkt en is er een 23,10 km lange mountainbikeroute uitgestippeld. De fietstochten zullen volgende week bewegwijzerd worden met de nodige pijlen.

Inwoners die één van de drie tochten tot een goed einde weten te brengen maken eveneens kans op een fraaie prijs. Dit kan door de prestatie te registreren op een sportapp. Deel hiervan een printscreen met de hashtag #2310rijkevorsel op sociale media en bezorg deze via e-mail aan sport@rijkevorsel.be.

We kunnen alvast verklappen dat in de mountainbikeroute een segment van de bekende sportapp Strava is opgenomen. We zijn heel benieuwd wie de 2310-KOM (king of the mountain) en 2310-QOM (queen of the mountain) binnenhaalt!

Meer info

Meer info over de sportieve uitdagingen en andere acties rond 2310-dag vind je op de pagina Ga de sportieve uitdaging van 2310 aan.

Hou zeker ook onze gemeentelijke sociale mediakanalen in de gaten!