Print

Kansspelvergunning

Wil je graag kansspelen plaatsen in jouw onderneming of zaak, dan moet je in het bezit zijn van een vergunning, afgeleverd door de Kansspelcommissie.
Je mag ten hoogste twee kansspelen plaatsen en alleen Bingo en One-ball zijn toegelaten.

Kansspelen geven de mogelijkheid om een geldprijs te winnen. Zij mogen dus niet verward worden met behendigheidsspelen, die aan de winnaars slechts het voordeel van extra gratis spellen verschaffen.

De voorwaarden waaraan de toestellen moeten voldoen zijn vrij technisch. De fabrikanten en plaatsers van kansspelen zijn verplicht een correcte vergunning te bezitten. De producten staan ook onder controle van de kansspelcommissie.

Om een vergunning (klasse C) aan te vragen dien je een ingevuld aanvraagformulier te versturen, vergezeld van :

  • Het advies van de burgemeester dat jouw zaak aan alle wettelijke voorwaarden voldoet of het bewijs dat je dit advies aangetekend hebt aangevraagd. Dit advies moet origineel zijn, getekend door de burgemeester of een gewettigd gevolmachtigde, en moet afgestempeld zijn door de gemeente
  • Een kopie van de statuten van uw vennootschap indien je een vennootschap hebt
  • Een origineel uittreksel uit het strafregister (enkel indien je een buitenlander bent)
  • Het betalingsbewijs van de waarborg van 500€ binnen de vooropgestelde termijn

De te gebruiken formulieren vind je terug op de website van de Kansspelcommissie.

Contact

Kansspelcommissie
Kantersteen 47 -1000 Brussel
02 504 00 40 (​ (van 9u tot 12u)
ksc.cjh@gamingcommission.be

 

Organisatie kien- of bingo-avond

Sinds 5 december 2017 worden kienen en bingo niet langer gezien als loterij. Dit soort spelen vallen nu onder kansspelen. In principe mag het organiseren van kansspelen enkel mits vergunning of toelating van de Kansspelcommissie. Enkel kien- of bingospelen ingericht door een lokale verenging ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis of ten behoeve van een sociaal of liefdadig doel waarbij er sprake is van een geringe inzet en beperkte winst zijn op deze regel een uitzondering. Hiervoor is geen vergunning of toelating nodig van de Kansspelcommissie. Een vergunning van de gemeentelijke overheid is echter wel noodzakelijk met uitzondering van een tombola.

Meer informatie over de organisatie van spelen en weddenschappen vind je op de website van de Vlaamse Belastingdienst.