Print

Sportstraat

De Sportstraat is een initiatief waarbij kinderen een namiddag vrij kunnen rondlopen in Sport- en recreatiezone Sonsheide. Over het hele domein zullen op woensdag 7 juni tussen 13.30 en 16.30 uur verschillende sporten hun plaats innemen. Zo zullen zowel sportclubs uit onze gemeente alsook 'nieuwe', minder gekende sporten aanwezig zijn. De aanwezige sportclubs voorzien een door hen vrij in te vullen les. Bij elke sport zal dus een begeleider aanwezig zijn. Voor de 'nieuwe', minder gekende sporten voorzien we extra begeleiding. Ouders kunnen ook zaken komen beleven op de Sportstraat. Ook voor hen willen we een ontspannende bewegingsnamiddag creëren. Het is dus niet de bedoeling je kind(eren) aan De Valk af te zetten en nadien weer te komen ophalen.

Doel van de Sportstraat

Het doel van de Sportstraat is om kinderen na schooltijd meer aan het bewegen te krijgen. Ze doen dit namelijk veel te weinig en dat verontrust ons. We willen alle kinderen informeren welke activiteiten en sportclubs allemaal voorhanden zijn in onze gemeente. Dit zullen we doen door hen letterlijk kennis te laten maken met deze beweegmogelijkheden.

Buitenschoolse kinderopvang

De kinderen die via de buitenschoolse kinderopvang aanwezig zijn, worden begeleid door de personeelsleden van de Kinderclub.

Praktisch

  • Wie? Kinderen en ouders.
  • Wat? Een namiddag activiteiten en sporten komen ontdekken.
  • Waar? Sport- en recreatiezone Sonsheide
  • Wanneer? woensdag 7 juni 2023, 13.30 - 16.30 uur