Print

Sportstraat

Woensdag 12 juni 2024

De Sportstraat is een initiatief waarbij kinderen een namiddag vrij kunnen rondlopen in Sport- en recreatiezone Sonsheide. Over het hele domein zullen op woensdag 12 juni tussen 13.30 uur en 16.30 uur verschillende sporten hun plaats innemen. Zo zullen zowel sportclubs uit onze gemeente alsook 'nieuwe', minder gekende sporten aanwezig zijn. De aanwezige sportclubs voorzien een door hen vrij in te vullen initiatie.

De Sonsheide wordt dus een heus ‘sportpretpark’. Kinderen van vijf tot twaalf jaar kunnen vrij deelnemen, inschrijven is niet nodig. De kinderen krijgen een stempelkaart. Hiermee willen we de kinderen stimuleren om minstens vijf verschillende sporten uit te proberen. Als de stempelkaart vol is, krijgen ze een gezonde snack.

Doel van de Sportstraat

Het doel van de Sportstraat is om kinderen na schooltijd meer aan het bewegen te krijgen. We willen alle kinderen informeren welke activiteiten en sportclubs allemaal voorhanden zijn in onze gemeente. Dit zullen we doen door hen letterlijk kennis te laten maken met deze beweegmogelijkheden.

Praktisch

  • Wie? Voor kinderen tussen 5 en 12 jaar.
  • Wat? Sporten en bewegen in een heus 'sportpretpark'
  • Waar? Sport- en Recreatiezone Sonsheide (Kruispad)
  • Wanneer? Woensdag 12 juni 2024 van 13.30 uur - 16.30 uur