Print

Beweeg elke dag met #deKempenbeweegt op RTV

Vanaf 11 januari kijk je op RTV naar nieuwe afleveringen van het populaire bewegingsprogramma #samenbewegen, maar dan onder de nieuwe naam #deKempenbeweegt. Deze vernieuwing komt er door de recente ondersteuning van Welzijnszorg Kempen en alle 27 Gezonde Gemeenten die hierbij aangesloten zijn. Het concept blijft hetzelfde: twee keer per dag, om 10.30 en 15 uur, een kwartier bewegen op een laagdrempelige manier. Naast sportcoach Marjan Kuppens zal ook Jim Vancampfort oefeningen voordoen en tips geven om voldoende te bewegen.

Staat bij jou ‘meer bewegen’ op je lijst van ‘Goede Voornemens’? Uitstekend! Voldoende bewegen is enorm belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Met #deKempenbeweegt kan je perfect thuis sporten, met eenvoudige oefeningen die de meeste mensen aankunnen.

Populair bewegingsprogramma

#deKempenbeweegt ontstond op vraag van senioren. Zij misten hun wekelijkse beweegmomenten toen tijdens de eerste lockdown in maart 2020 alles stilviel. Door het grote succes werd de reeks verlengd en tijdens de tweede golf in november-december 2020 herhaald.

Nieuwe afleveringen

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe afleveringen. De opnames staan begin januari gepland. Vanaf 11 januari sport je zelf mee. In de nieuwe reeks herken je ongetwijfeld Marjan Kuppens, de sportcoach die ook de eerste editie in goede banen leidde. Nieuwkomer is Jim Vancampfort, leerkracht lichamelijke opvoeding en Bewegen Op Verwijzing-coach voor Mol en Balen. Met de nieuwe coach creëren we extra kansen om beweging op maat aan te bieden. Vele oefeningen kunnen, soms wat aangepast, ook op je stoel of in rolstoel meegedaan worden. Ook kinderen vinden het vaak leuk om mee te doen.

We brengen via Marjan, Jim en RTV het bewegen tot in de huiskamer van alle Kempenaren!

Coronaveilige sportreeks tot aan de zomer 

Door de ondersteuning van Welzijnszorg Kempen (januari tot maart) en Sportregio Zuiderkempen ILV (april tot juni) zijn we zeker van een lange lessenreeks, die loopt tot aan de zomer. Op deze manier blijven we coronaveilige sportmomenten aanbieden, ongeacht de maatregelen op dat moment.

De afleveringen vind je ook terug via: https://tvplus.be/programmas/samenbewegen.