Print

Winnaars Sportgala Rijkevorsel

Nieuwsbericht 22 februari 2020

Op vrijdag 21 februari 2020 vond de huldiging van de Rijkevorselse sportlaureaten, de kampioenen en de sporters met uitzonderlijke sportieve prestaties van 2019 plaats tijdens het Sportgala Rijkevorsel. Bij deze wensen wij hen allen nogmaals een dikke proficiat en hopen dat 2020 voor hen sportief even hoogstaand mag zijn als het voorbije jaar!

Laureaten 2019

Toon Aerts mocht de titel van Sportman van het jaar in ontvangst nemen. 2019 was een indrukwekkend jaar voor Toon: hij behaalde de Belgische titel in Kruibeke, een bronzen medaille op het WK veldrijden in Bogense en hij werd eindwinnaar van de UCI Wereldbeker Veldrijden.

Kaya Hens is verkozen tot Sportvrouw van het jaar.  Dit jaar kroonde ze zich in het motorcross tot Belgisch Kampioen bij de nieuwelingen MX2, waarbij ze alle 41 ingeschreven jongens achter zich liet.

Sportjongere van het jaar 2019 is Aaron Dockx. Net zoals Toon won hij het Belgisch Kampioenschap veldrijden in Kruibeke, maar dan bij de eerstejaars nieuwelingen. Als tweedejaars nieuweling slaagde hij er in 2019 in om alle veldritten waaraan hij deelnam te winnen.

De titel van Sportploeg van het jaar ging naar het koppel Frans (Sus) Loomans en Ann Van Herck. Op respectievelijk 70- en 69-jarige leeftijd wandelden ze te voet naar Compostella, goed voor een tocht van 97 dagen waarin ze 2385 km wisten te overbruggen.

Overzicht laureaten en genomineerden

Een overzicht van de winnaars en de genomineerde sportlaureaten vind je hieronder per categorie terug. De laureaten werden verkozen door de algemene vergadering van de Sportraad van Rijkevorsel.

Sportman 2019

  • Winnaar: Toon Aerts (wielrennen - cyclocross)
  • Overige genomineerden: Thijs Aerts (wielrennen - cyclocross), Ken Taks (wielrennen)

Sportvrouw 2019

  • ​Winnaar: Kaya Hens (motorcross)
  • Overige genomineerden: Amber Aernouts (wielrennen), Ilka Lenaerts (kruisboogschieten)

Sportjongere 2019

  • Winnaar: Aaron Dockx (wielrennen - cyclocross)
  • Overige genomineerden: Loris Dekkers (motor GP), Daan Heylen (zwemmen), Elian Van Steen (handboogschieten), Chloé Vrints (judo)

Sportploeg 2019

  • Winnaar: Frans Loomans en Ann Van Herck (wandelen)
  • Overige genomineerden: FC Sint-Jozef SK eerste ploeg (voetbal), KWB Volleybal Rijkevorsel (volleybal), TC De Valk U11/4 (tennis - interclub)