Print

Wegenwerken Vlimmersebaan

Nieuwsbericht laatst bijgewerkt op 30 augustus 2023

Momenteel zijn de werkzaamheden van de wegen- en rioleringswerken aan de Vlimmersebaan in fase 1b. Voor het verkeer -3,5 T is er een aangepaste omleiding via de Gansheideweg. Zwaar vervoer dient de omleiding te volgen via Vlimmeren, Oostmalle, Rijkevorsel en omgekeerd. 

De geplande werkzaamheden tussen brug Sluis 1 en het kruispunt van de Vlimmersebaan met de Zuiderdijk vangen eerder aan dan voorzien. Deze werken starten op maandag 4 september

De toegang tot zowel Zuiderdijk als Klundert zal alleen mogelijk zijn via de Kievitsheide, en dit voor een periode van ongeveer drie maanden. 

Voetgangers en fietsers kunnen een omleiding volgen via de voetgangers/fietsersbrug. 

Klik op de afbeelding om deze in groter formaat te bekijken.

Moet je met de auto of een ander vervoermiddel in Zuiderdijk, Klundert of Kievitsheide zijn, matig dan je snelheid. De omwonenden en de leden van Chiro Sint-Jozef en FC Sint-Jozef zullen je dankbaar zijn!

Twee fasen

De wegen- en rioleringswerken aan de Vlimmersebaan worden uitgevoerd door een aannemer in opdracht van het lokaal bestuur en Pidpa.

De werken zijn opgedeeld in twee grote fasen:

  • Fase 1 van de werken situeert zich tussen Sluis 1 (brug Sas) en Gansheideweg, inclusief het kruispunt Vlimmersbaan-Gansheideweg.
  • Fase 2 omvat het gedeelte tussen Gansheideweg en Langedreef, inclusief werken in Langedreef zelf. 

Het einde van fase 1 is voorzien eind december 2023.
Fase 2 zal - onder voorbehoud - beëindigd worden midden 2024.

Klik op de afbeelding om deze in groter formaat te bekijken.

Omleidingen

Om de omleidingen zo vlot mogelijk te laten verlopen, worden de werken in fase 1 verder opgedeeld in bijkomende fases. Voor elk van deze fases wordt een aangepaste omleiding ingesteld. 

Sinds 7 juli is fase 1b van de wegen- en rioleringswerken gestart. Volgende omleidingen zijn van kracht:

Voetgangers en fietsers

  • Fietsers en voetgangers kunnen een lokale omleiding volgen via Kievitsheide, Zuiderdijk, de voetgangers/fietsersbrug in Sint-Jozef, straat Sint-Jozef en omgekeerd.

Verkeer -3,5 ton

  • Het kruispunt aan de Vlimmersebaan en de Gansheideweg is terug bereikbaar voor het doorgaand motorisch verkeer. Er wordt een lokale omleiding voorzien via Gansheideweg - Looiweg - De Parre - Stevennekens en omgekeerd.

Verkeer +3,5 ton

  • Voor het zwaar vervoer (+ 3,5 T) blijft dezelfde omleiding via Oostmalle gelden: N131 (Merksplassesteenweg / Drijhoek / Bochtenstraat) - N14 (Hoek Oostmalsesteenweg - Hoogstraatsebaan) - N12 (Turnhoutsebaan / Antwerpseweg) en omgekeerd.

De Lijn

De bestaande bushalte 'Rijkevorsel Sint-Jozef Kerk' in de straat Sint-Jozef (vlakbij Meir) blijft de tijdelijke start- en eindhalte zijn voor de bussen van lijn 400. De overige haltes op Vlimmersebaan en Hei-ende worden tijdens de periode van de werken niet bediend.

Wil je weten hoe je met de bus op jouw bestemming geraakt? Bereken dan jouw route via de website www.delijn.be/routeplanner.

Grondwater beschikbaar tijdens bronbemaling

Het lokaal bestuur zet de eerste stappen naar duurzaam watergebruik op bouwwerven. Zo kun je tijdens de periode van bronbemaling bij de wegen- en rioleringswerken aan de Vlimmersebaan grondwater komen ophalen voor eigen gebruik. 

Het grondwater is niet geschikt voor menselijke en dierlijke consumptie of voor het besproeien van groenten en fruit. Houd rekening met een kans op roodbruine roestvlekken. 

Tijdens het bouwverlof stopt de bronbemaling tijdelijk. Dan is er enkel water beschikbaar tot de container leeg is.

Meer info

Publieke laadpaal in Gemeentebos

Ter info: tijdens de werken wordt een publieke laadpaal geplaatst aan de parking vlakbij het Gemeentebos. Wens je hierover meer info, dan kun je contact opnemen met de dienst duurzaamheid: