Print

Wegenwerken Vlimmersebaan

Nieuwsbericht 25 april 2023

Vanaf dinsdag 2 mei start een aannemer in opdracht van het lokaal bestuur en Pidpa met de geplande wegen- en rioleringswerken in de Vlimmersebaan.

De werken zijn opgedeeld in twee grote fases:

  • fase 1 van de werken situeert zich tussen Sluis 1 (brug Sas) en Gansheideweg, inclusief het kruispunt Vlimmersbaan-Gansheideweg.
  • fase 2 omvat het gedeelte tussen Gansheideweg en Langedreef, inclusief werken in Langedreef zelf. 

Klik op de afbeelding om deze in groter formaat te bekijken.

Het einde van fase 1 is voorzien eind december 2023. Fase 2 zal - onder voorbehoud - beëindigd worden midden 2024.

Omleidingen

Om de omleidingen zo vlot mogelijk te laten verlopen, worden de werken in fase 1 verder opgedeeld in bijkomende fases. Voor elk van deze fases wordt een aangepaste omleiding ingesteld. 

Omleidingen fase 1a

Voetgangers en fietsers kunnen een lokale omleiding volgen via Kievitsheide, Zuiderdijk, de voetgangers/fietsersbrug in Sint-Jozef, straat Sint-Jozef en omgekeerd.

Al het doorgaand motorisch verkeer moet volgende omleiding volgen:

  • N131 (Merksplassesteenweg / Drijhoek / Bochtenstraat) - N14 (Hoek Oostmalsesteenweg - Hoogstraatsebaan) - N12 (Turnhoutsebaan / Antwerpseweg) en omgekeerd.

Het doorgaand verkeer op Looiweg richting Gansheideweg wordt tijdelijk omgeleid via Looi en N14 (Oostmalsesteenweg).

Omleidingen fase 1b + fase 2

De omleidingen in fase 1b en fase 2 zullen we te gepasten tijde communiceren op deze pagina, op de Facebookpagina 2310 Rijkevorsel en Instagrampagina 2310 Rijkevorsel.

De Lijn

De bestaande bushalte 'Rijkevorsel Sint-Jozef Kerk' in de straat Sint-Jozef (vlakbij Meir) zal de tijdelijke start- en eindhalte zijn voor de bussen van lijn 400. De overige haltes op Vlimmersebaan en Hei-ende worden tijdens de periode van de werken niet bediend.

Wil je weten hoe je met de bus op jouw bestemming geraakt? Bereken dan jouw route via de website www.delijn.be/routeplanner.

Publieke laadpaal in Gemeentebos

Ter info: tijdens de werken wordt een publieke laadpaal geplaatst aan de parking vlakbij het Gemeentebos. Wens je hierover meer info, dan kun je contact opnemen met de dienst duurzaamheid: