Print

Wegenwerken Vlimmersebaan

Update 31 mei 2024

Binnenkort wordt het resterende fietspad aan de Vlimmersebaan opgebroken. Om de doorgang voor fietsers te verzekeren, heeft de aannemer een tijdelijk fietspad in asfalt aangelegd tussen de kruispunten met Langedreef en Kievitsheide.

Het tijdelijke fietspad kan vanaf zaterdag 1 juni worden gebruikt. Wees wel voorzichtig: je rijdt nog steeds in een werfzone en het tijdelijke fietspad is niet zo vlak als het definitieve fietspad zal zijn.

Zodra het nieuwe fietspad heraangelegd is, wordt het tijdelijke fietspad uitgebroken en start de aannemer hier ook met de aanleg van een nieuw fietspad.

De werken aan de Vlimmersebaan verlopen volgens schema. Het einde van de werken is voorzien in augustus 2024.
 

Update 11 april 2024

Vanaf maandag 17 april schuift de werfzone op naar het kruispunt van de Vlimmersebaan met de Kievitsheide. De bewoners van Kievitsheide, Klundert en Zuiderdijk blijven bereikbaar via de brug van Sluis 1.

Verkeersmaatregelen

De Vlimmersebaan blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Het doorgaand verkeer wordt nog steeds omgeleid via Vlimmeren, Oostmalle, Rijkevorsel en omgekeerd: N12 (Antwerpseweg - Turnhoutsebaan) - N14 (Hoogstraatsebaan – Oostmalsesteenweg - Hoek) – N131 (Bochtenstraat - Drijhoek - Merksplassesteenweg) en omgekeerd.

Duurtijd van de werken

Deze werken maken deel uit van fase 2 van de wegenwerken aan de Vlimmersebaan. Het einde van fase 2 is voorzien in augustus 2024.

 

Update 18 december 2023

Fase 1 van de wegen- en rioleringswerken aan de Vlimmersebaan loopt op zijn einde. Vanaf maandag 8 januari 2024 wordt er gestart met fase 2.

Fase 1

Werken tussen Sluis 1 en Gansheideweg

Het gedeelte van fase 1 blijft voorlopig een werfzone. Vanaf 8 januari worden de opritten tussen het fietspad en het privéterrein, alsook de bermen, verder afgewerkt. 

In december heeft de aannemer de onderlaag van zowel de rijweg als het fietspad geasfalteerd. De toplaag wordt ten vroegste aangelegd vanaf 1 maart 2024. Vanaf maart worden dan eerst ook nog de riooldeksels geplaatst. 

Fase 2

Werken tussen Gansheideweg en Langedreef

Vanaf 8 januari start de aannemer met de tweede fase van de wegen- en rioleringswerken. Fase 2 omvat het gedeelte tussen Gansheideweg en Langedreef, inclusief werken in Langedreef zelf. 

Het einde van deze werken is voorzien in augustus 2024.

Verkeersmaatregelen en omleidingen

Voetganger en fietsers

Tijdens fase 2 van de wegenwerken worden bijkomende maatregelen genomen om de werf zo goed mogelijk toegankelijk te houden voor fietsers.

Vanaf de grens met Vlimmeren (Beerse) tot aan Kievitsheide zal aan één zijde steeds een fietspad beschikbaar zijn. Fietsers kunnen dan via Kievitsheide en Zuiderdijk de voetgangers/fietsersbrug in Sint-Jozef bereiken. 

Gemotoriseerd vervoer

Alle doorgaand verkeer wordt vanaf 8 januari omgeleid via Vlimmeren, Oostmalle, Rijkevorsel en omgekeerd:

  • N12 (Antwerpseweg - Turnhoutsebaan) - N14 (Hoogstraatsebaan – Oostmalsesteenweg - Hoek) – N131 (Bochtenstraat - Drijhoek - Merksplassesteenweg) en omgekeerd

De lokale omleiding via Gansheideweg – Looiweg – De Parre – Stevennekens en omgekeerd valt weg.

  • Het doorgaand verkeer op Looiweg richting Gansheideweg wordt omgeleid via Looi en N14 (uitgezonderd plaatselijk verkeer).
  • Het doorgaand verkeer op Langedreef wordt omgeleid via Talondreef en N12 (uitgezonderd plaatselijk verkeer).

Klik op de afbeelding om deze in groter formaat te bekijken.

De Lijn

De bestaande bushalte 'Rijkevorsel Sint-Jozef Kerk' in de straat Sint-Jozef (vlakbij Meir) blijft de tijdelijke start- en eindhalte zijn voor de bussen van lijn 400. De overige haltes op Vlimmersebaan en Hei-ende worden tijdens de periode van de werken niet bediend.

Wil je weten hoe je met de bus op jouw bestemming geraakt? Bereken dan jouw route via de website www.delijn.be/routeplanner.

Grondwater beschikbaar tijdens bronbemaling

Het lokaal bestuur zet de eerste stappen naar duurzaam watergebruik op bouwwerven. Zo kun je tijdens de periode van bronbemaling  - tussen april en september - aan de Vlimmersebaan grondwater komen ophalen voor eigen gebruik. 

Het grondwater is niet geschikt voor menselijke en dierlijke consumptie of voor het besproeien van groenten en fruit. Houd rekening met een kans op roodbruine roestvlekken. 

Tijdens het bouwverlof stopt de bronbemaling tijdelijk. Dan is er enkel water beschikbaar tot de container leeg is.

Meer info

Publieke laadpaal in Gemeentebos

Ter info: tijdens de werken werd een publieke laadpaal geplaatst aan de parking vlakbij het Gemeentebos. Wens je hierover meer info, dan kun je contact opnemen met de dienst duurzaamheid: