Print

Vrijwillig Rijkevorsel tegen corona!

Nieuwsbericht 17 maart 2020

We merken dat er steeds meer acties opgestart worden in Rijkevorsel om andere inwoners te helpen en dit juichen we alleen maar toe. Zoveel solidariteit appreciëren we enorm. Om alles mee in goede banen te leiden, vragen wij aan alle vrijwilligers om zichzelf en hun eventuele acties bekend te maken.

Registreer je als vrijwilliger op:

Extra vragen? Contacteer dan de de sociale dienst:

Ook de oudere bevolking of burgers met een hulpvraag kunnen op dit nummer terecht. Zo kan er op een snelle en efficiënte wijze een vrijwilliger aan een hulpbehoevende gekoppeld worden.

Het gaat bijvoorbeeld over boodschappen doen voor een oudere buur, telefoneren, skypen of mailen met iemand die alleen is, ...

Veiligheid voor alles

Vrijwilligers die zich aanmelden, moeten in goede gezondheid zijn. Het spreekt voor zich dat van zodra de vrijwilliger ziektesymptomen vertoont, het vrijwilligerswerk wordt stopgezet. Ook mensen vanaf 65 jaar of mensen die een verhoogd gezondheidsrisico hebben, komen niet in aanmerking om te helpen. Deze voorschriften zijn natuurlijk niet van toepassing voor mensen die telefonisch vrijwilligerswerk van thuis uit doen.

Voor iedereen die vrijwilligt, volg deze instructies van het Rode Kruis Vlaanderen op. Handen wassen, opnieuw en opnieuw. Hou rekening met de hygiënische veiligheidsvoorschriften en hou voldoende afstand met andere bewoners.

Volg de instructies van de overheid op!

Vrijwilligersverzekering

De vrijwilligersverzekering werd onlangs uitgebreid naar iedereen die zich wil inzetten voor de medeburger. Dat wil zeggen dat niet enkel verenigingen, maar ook individuele initiatieven (zoals de hond van de buurvrouw uitlaten) daaronder vallen. Al deze initiatieven worden gratis verzekerd door de Vlaamse regering. Registreer je op vlaanderenvrijwilligt.be en verzeker jezelf op burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en lichamelijke schade.

Samen staan we sterker dan alleen!

Meer info

Sociale dienst
03 340 39 65
socialedienst@rijkevorsel.be