Print

Rijkevorsel krijgt vanaf 13 december haar eigen Buurderij

Update februari 2021

De buurderijwerking in Rijkevorsel is momenteel inactief.

Zie jij het zitten om een dergelijke korte keten-werking op te zetten in Rijkevorsel? Geef dan zeker een seintje aan economie@rijkevorsel.be. We willen je hierbij graag ondersteunen.

 
Nieuwsbericht 13 november 2019

Een Buurderij is een wekelijkse ontmoetingsplaats waar je verse en lokale producten kunt ophalen en de boeren uit je streek kunt ontmoeten. De Buurderij is een korte keten initiatief van Boeren & Buren dat door Rijkevorselnaar Sally wordt opgestart en je dichter bij je lokale boeren én hun verse producten brengt. Zo kun je voortaan elke week in de Sint-Jozefkerk groenten, fruit, vlees, eieren, zuivel, brood, honing en zoveel meer terugvinden.

Hoe werkt het?

Het concept is eenvoudig: via www.boerenenburen.be kun je gratis een account aanmaken als 'buur' en je aansluiten bij de Buurderij in Rijkevorsel. Je plaatst en betaalt je bestelling online, ten laatste op woensdagavond om middernacht. Op vrijdag kun je je bestelling ophalen tussen 19.00 en 21.00 uur in de Sint-Jozefkerk (Kerkdreef 66), bij de boeren zelf.

Omdat je op voorhand je boodschappen bestelt, ga je samen met de boeren voedselverspilling tegen en wordt er énkel vers geoogst en klaargemaakt wat nodig is. Je kunt daarom ter plaatse geen producten aankopen, maar als je geen computer hebt, helpt Sally je graag ter plaatse verder om samen met jou je bestelling te plaatsen voor de komende week.

Feestelijke opening op vrijdag 13 december

Een Buurderij is een bijzonder lokaal concept dat draait om duurzaamheid en mensen uit de buurt samenbrengen. Iedereen is van harte welkom op de feestelijke opening van de Buurderij op vrijdag 13 december om 18.00 uur in de Sint-Jozefkerk. Kom en ontmoet de producenten én lokale Buurderijverantwoordelijke Sally en ontdek een nieuwe manier van eten die de natuur én de lokale landbouw ten goede komt!