Print

Openbare laadpalen voor elektrische voertuigen in Rijkevorsel verdubbeld

Nieuwsbericht 23 oktober 2018

Dankzij twee nieuwe laadpalen kun je je elektrische wagen voortaan ook opladen op de parking voor het gemeentehuis en voor het gebouw waar de administratieve diensten van het OCMW zich bevinden. In totaal beschikt Rijkevorsel nu over vier openbare laadpalen. In de toekomst zal dit aanbod nog uitgebreid worden.

Nieuwe laadpalen aan gemeentehuis en OCMW

Op twee locaties in Rijkevorsel staan er nieuwe laadpalen voor elektrische voertuigen. Fluvius heeft een laadpaal geïnstalleerd op de parking voor het gemeentehuis (Molenstraat) en voor het gebouw waar de administratieve diensten van het OCMW zich bevinden (Prinsenpad). 

Het betreft telkens één laadpaal voor twee parkeerplaatsen. Ter plaatse zullen binnenkort de nodige borden en markeringen voorzien worden. De laadpalen werden ondertussen ook aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en kunnen dus in gebruik genomen worden.

Met de reeds bestaande laadpalen op de parking Pastorij en de parking in de sport- en recreatiezone Sonsheide beschikken we in Rijkevorsel over een totaal van vier openbare laadpalen. In de toekomst zal dit aanbod nog uitgebreid worden.

Kempen2020

Voor onze gemeente zijn deze laadpalen een belangrijke stap om duurzame mobiliteit te stimuleren bij de inwoners. Hoe meer inwoners overstappen op elektrisch rijden, hoe groter de slaagkans om de CO2-uitstoot met 20 % te doen dalen tegen 2020. Dit is een engagement dat het bestuur maakte, samen met omliggende gemeenten en steden, bij het ondertekenen van het burgemeestersconvenant.