Print

Met de auto op vakantie naar Frankrijk? Koop dan tijdig een ecovignet!

Ga je deze zomer met de auto naar Frankrijk? Dan koop je best op tijd een ecovignet. Anders dan de autovignetten in Duitsland of Zwitserland, kun je het Franse ecovignet niet aan de grens of in een winkel kopen. Je moet het aanvragen via het internet. Bestel het ecovignet tijdig, want het duurt een tiental dagen voor het thuis in de bus valt.

Het zogenoemde Crit’Air-vignet is een sticker in zes kleuren. Heb je een schone elektrische auto, dan krijg je een groen vignet. Wie met een vervuilende wagen rijdt, krijgt een grijze sticker. De vignetten zijn in steeds meer Franse steden verplicht. Nu al heb je ze nodig in Parijs, Lyon en Grenoble, vanaf september ook in Rijsel, Straatsburg, Bordeaux en Montpellier.

 

 

 

 

Kostprijs

Een vignet aanvragen kan op een website van de Franse overheid. Het kost € 3,70 euro plus verzendingskosten. Wie geen vignet koopt, riskeert een boete van € 68 euro.

Het gaat om een eenmalige investering. Het vignet is verbonden aan het voertuig en blijft geldig zolang het ingeschreven staat.