Print

Kinderen van Het Kleine Moleke schenken opbrengst vastenactie aan OCMW Rijkevorsel

Nieuwsbericht 5 april 2019

De gesubsidieerde vrije kleuterschool Het Kleine Moleke organiseert elk jaar tijdens de vasten allerlei acties, waarbij de opbrengst steevast naar een goed doel gaat. Dit jaar koos de school voor het OCMW van Rijkevorsel. De kleuters van Het Kleine Moleke overhandigden zo op vrijdag 5 april een bedrag van € 211 aan het OCMW.

Klusjes voor het goede doel

Tijdens de vastenmaand stimuleren de juffen van Het Kleine Moleke de kinderen om thuis kleine karweien uit te voeren in ruil voor een centje voor een goed doel. De kleuters van de klas van juffrouw Ilse en juffrouw Veerle zetten hun beste beentje voor: Jasmin had de tafel gedekt, Warre was patatjes gaan halen bij zijn moeke, Denzel en Serena poetsten de zetel, Amélie hielp bij het verzorgen van de baby en Lucas hielp de papa in de tuin met het hout stapelen. Alle kinderen wilden maar wat graag een centje bijverdienen, want juffrouw Ilse en juffrouw Veerle hadden hen verteld dat ze hiermee andere kinderen zouden kunnen helpen.

Naast de acties van de kinderen organiseert Het Kleine Moleke tijdens de vasten ook wekelijks een koffiestop voor de ouders, wat eveneens geld in het laatje bracht. Alle verdiende centen verdwenen vervolgens in een grote spaarpot. Het resultaat is een mooi bedrag van € 211. Toch primeert voor Het Kleine Moleke vooral de boodschap.

Overhandiging aan het OCMW

De opbrengst van al deze acties werd op vrijdag 5 april in naam van alle kleuters door Mathis overhandigd aan Bert Vangenechten, voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst, en aan Jim Clottens, diensthoofd van de sociale dienst van het OCMW. Het verzamelde bedrag komt terecht in een pot waarmee het OCMW kinderen die opgroeien in een gezin met financiële moeilijkheden ondersteuning biedt. Zo krijgen deze kinderen de mogelijkheid om aan een voordelig tarief deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten in de gemeente, denk maar aan de activiteiten van de Grabbelpas en Speelpleinwerking Kiekeboe. Ook is het mogelijk om via deze steunmaatregel korting te krijgen voor de buitenschoolse kinderopvang. Met deze ondersteuning wil het lokaal bestuur de kinderen uit hun isolement halen en hen de kans geven om samen met andere kinderen toffe activiteiten te beleven.

Namens het lokaal bestuur van Rijkevorsel willen we de kinderen, ouders en leerkrachten van Het Kleine Moleke van harte bedanken voor dit prachtige initiatief!