Print

Kempense ondernemers ruimen opnieuw zwerfvuil op

Nieuwsbericht 23 januari 2020

Op donderdag 23 april ruimen de Kempense ondernemers voor de 5de keer zwerfvuil op. Een jubileum. Op een 30-tal bedrijventerreinen steken ondernemers samen met hun personeel de handen uit de mouwen om een krachtig signaal tegen zwerfvuil te geven. De grootste zwerfvuilactie van ondernemers in Vlaanderen!

Inschrijven kan nog tot 14 februari 2020 via www.iok.be/zwerfvuil.

Een krachtig maar ook positief signaal tegen zwerfvuil

Zwerfvuil is een doorn in het oog van de meeste mensen. Zwerfvuil tast de uitstraling van een omgeving aan. Ook de kwaliteit van bedrijventerreinen wordt ondermijnd door zwerfvuil. 

De kosten voor de strijd tegen zwerfvuil in Vlaanderen lopen jaarlijks op tot 155 miljoen euro of 25 euro per Vlaming. Elk jaar wordt er zo'n 2,9 kilogram per inwoner opgeruimd. Het engagement van ondernemers is een belangrijk en krachtig signaal tegen zwerfvuil.

Na vier geslaagde edities stellen we vast dat het overgrote deel van de ondernemers ieder jaar opnieuw deelneemt. Een bevestiging dat de bedrijven de actie waardevol en positief vinden. 

Meer betrokkenheid en respect

Met de opruimactie willen we uiteraard nettere bedrijventerreinen bekomen, maar vooral meer betrokkenheid creëren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, verhoogt het gevoel van verantwoordelijkheid van de medewerkers. 

Zwerfvuil bestaat voor een groot gedeelte uit verpakkingen. Daarom worden er 2 soorten afval verzameld: restafval en PMD. 

Na de actie worden de bermbordjes bij de deelnemende bedrijven geplaatst. Hierop staat de boodschap: ‘Net opgeruimd, hou jij het proper? Bedankt, de Kempense ondernemers’. Zo blijft ook na de actie duidelijk dat de bedrijven zelf meewerken aan een afvalarme bedrijvenzone. Op die manier vragen ze respect voor hun inspanningen bij klanten, leveranciers en ook werknemers.

Wil je meedoen? Super!

Inschrijven kan nog tot 14 februari 2020 via www.iok.be/zwerfvuil.