Print

De gele papiercontainer is en blijft gratis

Op recent uitgestuurde betalingsuitnodigingen van IOK Afvalbeheer staat aangegeven dat je een bedrag moet betalen voor restafval en voor papier en karton. Uiteraard heeft dit bedrag enkel betrekking op het ingezamelde restafval. Het inzamelen van papier en karton is en blijft gratis.

 

Het probleem ivm diftar-factuur en gele papiercontainers betreft enkel de eerste betalingsuitnodiging. Deze wordt door IOK Afvalbeheer verstuurd bij aanmelding in de gemeente. Hierin wordt gevraagd een provisie (voorschot) te storten van € 50 euro. De betalingsuitnodiging geeft een overzicht van de containers die op je adres staan. Dit wil niet zeggen dat er voor al de containers kosten worden aangerekend. De kosten die vanaf dan worden aangerekend zijn bedragen die je betaalt voor het restafval en indien van toepassing voor het gft-afval. 

IOK Afvalbeheer heeft dit ondertussen aangepast: op de facturen die volgen zal aangegeven staan dat papier/karton gratis is.

Gele papiercontainer vanaf 1 juli verplicht

Vanaf 1 juli 2018 kun je papier en karton overigens enkel aanbieden via de gele papiercontainer.  Maak je geen gebruik van een gele papiercontainer of heb je overschot van karton of papier, dan kun je hiervoor uiteraard nog steeds terecht in het recyclagepark tijdens de openingsuren.

Meer info

Voor meer info over de gele papiercontainer kun je terecht op www.rijkevorsel.be/papiercontainer.