Print

Afscheid van onze ereburger Wilf Jackson

Nieuwsbericht 4 januari 2021

Op zaterdag 2 januari bereikte ons het trieste nieuws dat onze ereburger, Wilf Jackson, oorlogsveteraan, op 96-jarige leeftijd is overleden.

Als Polar Bear van de 49ste Infanteriedivisie diende hij als jonge sergeant bij het Royal Army Medical Corps. Na hun inzet in Normandië kwam Wilfs eenheid in de Kempen aan. Hij was erbij toen in september 1944 de bevrijding van de Kempen in Rijkevorsel werd ingezet. In de verbandposten werd hij dagelijks geconfronteerd met de gruwel van de oorlog.

Ook na de oorlog bleef Wilf niet gespaard van onheil. Hij verloor zijn vrouw op jonge leeftijd en later ook zijn schoondochter, de vrouw van zijn enige zoon Nick. Wilf woonde in Woking, een stad ten zuiden van Londen.

We blijven Wilf herinneren als de hartelijke, attente man die vele jaren aanwezig was op de herdenkingsplechtigheden aan het Bruggenhoofd in Sint-Jozef.

-----------------------------------

In de 2310 van november 2017 interviewden we Wilf nog naar aanleiding van zijn laatste trip naar België. Dit interview kun je herlezen via onderstaande link (pdf):

Ereburger Wilf Jackson en zijn eeuwige liefde voor Rijkevorsel