Print

Ontwikkelingssamenwerking

FairTradeGemeente

De gemeente Rijkevorsel is sinds 19 oktober 2009 een FairTradeGemeente.

Een FairTradeGemeente draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.  Door middel van 6 criteria wordt er ingespeeld op de vraag naar en het aanbod van eerlijke en lokale, duurzame producten. Mensen worden warm gemaakt voor het verhaal achter Fair Trade en lokale, duurzame producten. 

Ontwikkelingssamenwerking

Lokaal bestuur Rijkevorsel doet veel voor het eigen dorp maar kijkt ook wat er in de rest van de wereld gebeurt.  Jaarlijks wordt er een budget voorzien waarmee ontwikkelingssamenwerking wordt ondersteund.  Projecten als 11.11.11, de Oxfam Wereldwinkel, ... kunnen alvast op ondersteuning rekenen.

Subsidies in het kader van ontwikkelingssamenwerking

Trek jij zelf naar het buitenland voor een inleefreis, een stage of een hulpactie van minimum 2 weken en maximum 3 maanden, in het kader van ontwikkelingssamenwerking? Dan kan je bij het lokaal bestuur een aanvraag doen voor een subsidie! Meer info over deze subsidie kan je terugvinden in het 'subsidiereglement betreffende ontwikkelingssamenwerking' onderaan deze pagina of verkrijgen via de vrijetijdsdiensten.