Print

Kerstwandelingen

Toerisme Rijkevorsel vzw organiseert twee kerstwandelingen langs de verschillende kerststallen van Rijkevorsel. Vanaf zaterdag 19 december 2020 tot en met 3 januari 2021 kun je deze bewegwijzerde kerstwandelingen doen.

Deelnameformulieren kun je onderaan deze pagina downloaden. Je vind ze ook in de Leo Pleysierbibliotheek of bij de onthaalbalie in het gemeentehuis. Tijdens de wandeling kan je een kruiswoordraadsel oplossen, alle antwoorden vind je terug op de wandelroute. Door deel te nemen maak je kans op een mooie prijs.

 

Kerststallen in Rijkevorsel

Kerststal Sint-Jozef

De kerststal van Sint-Jozef werd verder in glorie hersteld door de bouwers en medewerkers van de Kerststal Sint-Jozef vzw. Kom zeker ook de nieuwe beelden bewonderen. Je kunt hun kerststal doorlopend bezoeken van 12 december tot 9 januari aan de kerk in Sint-Jozef Rijkevorsel.

Kerststal Achtel

In de mooie zelfgemaakte kerststal naast de kapel van Achtel zullen ook dit jaar levende dieren te zien zijn. ‘s Avonds is deze eenvoudige kerststal stemmig verlicht. De prachtige gekapte beelden uit eikenhout, door Jos Janssens, geboren en getogen in Achtel, maken de kerststal uniek. De kerststal is te bewonderen vanaf 12 december tot 9 januari.

Kerststal Vaerevelden

De inwoners van de wijk Vaerevelden zijn trots op hun kerststal. Met materialen uit de vroegere steenfabrieken Brimo en Sas werd een feeërieke kerststal opgebouwd. De aanwezigheid van de ezels, schapen en een pony blijft een belevenis voor de kleintjes. Eens komen kijken kan van 15 december tot 6 januari.

Kerststal centrum Rijkevorsel

Bezoek ook de prachtige Kempense kerststal in het centrum van Rijkevorsel. De vele dieren zijn de moeite waard om samen met de (klein)kinderen te bezichtigen. Van maandag 14 december tot 5 januari. Dagelijks van 9.00 tot 21.00 uur.