Print

Rijkevorsel digitaal: het e-loket in een nieuw jasje

nieuwsbericht 14 november 2018

Communiceren met de overheid was nog nooit zo eenvoudig. Met je eID en een paar muisklikken krijg je toegang tot je persoonlijke dossiers, kun je attesten en een nieuwe PIN-code aanvragen en zelfs een verhuis of huwelijksdatum doorgeven. Je kunt er altijd online terecht, wanneer het jou het best past. Je bespaart niet alleen tijd. Je hoeft je ook minder te verplaatsen, want zo'n document aanvragen kan vanuit je luie zetel thuis.

E-loket 2.0

Bij de lancering van de huidige website in 2015 werd een eerste versie van het e-loket geïntroduceerd. Het aantal digitale diensten is sindsdien aanzienlijk toegenomen, waardoor het er niet gemakkelijker op werd om het juiste formulier in het e-loket terug te vinden.

Hoog tijd dus voor een aanpassing! Het e-loket is in een nieuw jasje gegoten met alle digitale diensten in één overzichtelijk geheel.

Ontdek hier het vernieuwde e-loket!

Wat is er veranderd?

Alle digitale diensten staan voortaan op één en dezelfde pagina vermeld.

  • Voorheen kon het voorvallen dat je eerst enkele pagina's moest verder klikken om dan pas het juiste document te vinden. Met interne links kun je bovendien op een vlotte manier doorheen de pagina bewegen. 

De digitale diensten staan voortaan gesorteerd per thema. 

  • Dankzij deze thema's kom je snel terecht bij het document dat je nodig hebt.
  • De thema's die beschikbaar zijn: bevolking / burgerzaken / strafregister / lokale economie / mobiliteit en veiligheid / omgeving en milieu / vrije tijd, BKO en evenementen / welzijn / communicatie.

Met een overzichtelijke tabel zie je meteen op welke wijze je een attest of document kunt aanvragen.

  • Zo zijn er online aanvragen mogelijk met of zonder e-ID, kun je pdf-versies van bepaalde documenten downloaden of klik je op een link als je simpelweg meer informatie wil verkrijgen over het onderwerp.