Print

Afvalkalender

Houd je brievenbus in de gaten want vanaf maandag 12 december mag je de afvalkalender 2023 verwachten. Op deze kalender vind je alle vertrouwde informatie over de ophaaldata en sorteerregels.

Door de eindejaarsdrukte bij de postbedeling is het best mogelijk dat je pas vanaf de tweede helft van december de afvalkalender in de bus krijgt. Heb je eind december nog geen kalender ontvangen? Dan kun je een exemplaar afhalen bij de onthaalbalie in het gemeentehuis of je kunt contact opnemen met IOK Afvalbeheer op het telefoonnummer 014 56 27 75.

Ben je slechtziend? Dan kun je een groter formaat van de afvalkalender vragen via de afvalinfolijn 014 56 27 75 of via afvalbeheer@iok.be.

Raadpleeg de afvalkalender digitaal

  • De digitale versie van de afvalkalender kun je onderaan in .pdf-formaat downloaden.
  • Ophaaldata kan je ook terugvinden op de website van IOK of via www.ophaalkalender.be. Op deze laatste website kan je de recycle app downloaden, de ophaalkalender toevoegen aan je agenda of online raadplegen wanneer het afval wordt opgehaald.
  • Ook via de 2310-app kun je de afvalkalender raadplegen en meldingen ontvangen. Met de 2310-app krijg je op je smartphone een bericht van elke ophaling aan huis. Download de gratis app via de App Store (Apple) of de Google Play Store (Android). Typ ‘2310 Rijkevorsel’ in de zoekfunctie en installeer de app.