Print

Standplaats ambulante handel

Wie als ambulante handelaar een standplaats wenst in te nemen in Rijkevorsel, moet daarvoor aanvraag doen bij het lokaal bestuur. Een gemeentelijke standplaatsvergunning is vereist voor een standplaats op openbaar domein of op privédomein dat onmiddellijk grenst aan openbaar domein (bv. op de parking van een supermarkt of winkelcentrum).
Als je twijfelt, contacteer dan de dienst lokale economie.

Hoe aanvragen?

Wekelijkse markt

Elke maandagvoormiddag is er een markt op het dorpsplein van Rijkevorsel, van 8.00 uur tot 12.30 uur. Op feestdagen en op kermismaandag gaat de wekelijkse marktdag niet door.

Losse kramen kunnen zich ten laatste om 7u30 aanbieden. Er zijn normaal gezien voldoende risicoplaatsen voorzien.

Ambulante handel Centrum (openbaar domein)

De ambulante handelsplaats in het centrum van Rijkevorsel is gelegen aan de Sint-Willibrorduskerk en het rondpunt op Dorp. Elektriciteit is beschikbaar.

Ambulante handel Sint-Jozef (openbaar domein)

In Sint-Jozef Rijkevorsel bevindt de ambulante handelsplaats zich ter hoogte van het kruispunt van de Meir en Sint-Jozef aan de vaart. Ook hier is elektriciteit beschikbaar.

Kandidaturen hiervoor kunnen ingediend worden via economie@rijkevorsel.be.

Ambulante handel Breebos (privédomein)

In het kader van de verkeersveiligheid op de site Breebos worden er momenteel geen nieuwe vergunningen ambulante handel uitgereikt. Deze site is nog volop in ontwikkeling. Een opleveringsdatum is tot op heden niet bekend.