Print

Gezocht: chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale

Nieuwsbericht 11 september 2019

Reeds vele jaren organiseert de sociale dienst de werking van een Minder Mobiele Centrale in Rijkevorsel. Dit is een dienst waarbij mensen met verplaatsingsmoeilijkheden door vrijwilligers naar hun plaats van bestemming vervoerd worden. Dit kan gaan over o.a. bejaarden, personen in een sociale noodsituatie, personen die minder mobiel zijn en moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

De laatste maanden stijgt het aantal gebruikers en dienen de chauffeurs meer en meer ritten te rijden.  Tegelijk zijn enkele chauffeurs omwille van leeftijd of ziekte niet meer zo actief, zodat we nu opnieuw op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers-chauffeurs om onze dienst mee te bemannen.

Wat houdt deze job in voor de chauffeur?

  • De vrijwilliger-chauffeur vervoert de leden met haar of zijn eigen auto. De vrijwilliger ontvangt hiervoor een onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer.  
  • Jij bepaalt als chauffeur uiteraard zelf op welke dagen je kunt rijden. Je bent door Taxistop Gent gedekt door een omniumverzekering voor je auto en door een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid.
  • Beschik je over een wagen en een rijbewijs, wat vrije tijd en een telefoon? Ben je graag tussen de mensen en wil je die ook graag helpen waar mogelijk? Dan ben jij de vrijwilliger-chauffeur die we zoeken!

Meer info

Wens je meer informatie over deze vrijwilligers of wens je je op te geven als vrijwilliger, dan maak je best een afspraak met de verantwoordelijke bij de sociale dienst om je inschrijving in orde te maken. 

Vooraf even telefoneren tijdens de voormiddag op het nummer 03 340 39 51 of mailen naar fjacobs@ocmwrijkevorsel.be om een afspraak te maken is aangewezen.