Print

Gemeente Rijkevorsel ontvangt SAVE-label voor verkeersveiligheid

De gemeente Rijkevorsel ontving op maandag 30 januari het SAVE-label uit handen van de vzw OVK (Ouders van Verongelukte kinderen) voor het succesvol afronden van het SAVE-actieplan. Rijkevorsel is de 31ste Belgische gemeente en de vierde gemeente in de provincie Antwerpen die het SAVE-label in ontvangst mag nemen. 

Op 29 september 2014 ondertekende de gemeente Rijkevorsel het SAVE-charter. Hiermee gingen we het engagement aan om te werken aan een ‘SAVE-actieplan verkeersveiligheid’ gestoeld op de zeven SAVE-doelstellingen. Het SAVE-actiejaar werd ondertussen succesvol afgerond. De resultaten werden neergepend in het 'Eindrapport SAVE-charter Rijkevorsel'.

De uitreiking van het SAVE-label gebeurde in het bijzijn van de gemeenteraad van Rijkevorsel, een afvaardiging van de vzw OVK, de korpschef van de lokale politie Noorderkempen, verkeersouders en betrokken inwoners. Tijdens het uitreikingsmoment werd een pakkend filmpje getoond van 'Kijk Uit' over vluchtmisdrijf. Na de toespraken van de burgemeester, de schepen van mobiliteit, de korpschef en van OVK werd het SAVE-label overhandigd.

Meer info:

www.rijkevorsel.be/savecharter
save.ovk.be