Print

Zwemtoelage

Aangezien we in Rijkevorsel zelf niet over een eigen zwembad beschikken, wil het lokaal bestuur via het reglement ‘betoelaging buitengemeentelijk zwembadgebruik’ voor inwoners van Rijkevorsel het zwemmen promoten. De korting die de inwoners van Rijkevorsel kunnen bekomen, bedraagt 30 % van de prijs van het abonnement, de beurtenkaart of de zwemlessenreeks.

Welke zwemformules komen in aanmerking voor een toelage?

Enkel voor beurtenkaarten, abonnementen en zwemlessen kun je een toelage krijgen. Dit is niet het geval voor losse zwembeurten of groepslessen zoals bijv. aquagym. Ook de aansluiting bij een zwemclub komt niet in aanmerking voor een toelage.

Uitzondering op deze regel is dat specifieke groepslessen voor senioren wel in aanmerking komen. Daarnaast kun je maximaal drie keer een lessenreeks voor zwemlessen indienen per persoon.

Meer info over de specifieke abonnementen en beurtenkaarten vind je terug in het reglement (zie onder).

Welke zwembaden zijn opgenomen in het reglement?

Je kunt een korting bekomen voor bepaalde beurtenkaarten, abonnementen en zwemlessen van de zwembaden in:

  • Beerse
  • Brasschaat
  • Herentals
  • Hoogstraten
  • Turnhout
  • Zundert

Personen met een handicap die in het Gielsbos gaan zwemmen, kunnen ook een aanvraag indienen. Dit zowel voor de persoon met een handicap als voor één begeleider. Aangezien er in het Gielsbos niet met abonnementen of beurtenkaarten gewerkt wordt, tellen hier wel losse zwembeurten.

Hoe verkrijg je een zwemtoelage?

Bezorg een kopie van je abonnement of beurtenkaart, je identiteitskaart en je betalingsbewijs aan de sportdienst. Dit kan door deze tijdens de openingsuren af te geven aan de onthaalbalie van de sector vrije tijd in de Leo Pleysierbibliotheek. Of doe het online via het e-loket op de website van het lokaal bestuur. Het aanvraagformulier en het reglement kun je onderaan deze pagina downloaden. 

Aanvragen tot terugbetaling kunnen ingediend worden voor een abonnement/beurtenkaart met een aankoopdatum in het lopende kwartaal of het vorige kwartaal. De uiterlijke termijnen van indiening per kwartaal zijn: de laatste week van maart, juni, september en december.

  • Voorbeeld: beschik je over een abonnement/beurtenkaart met aankoopdatum op 15 januari, dan kun je de terugbetaling hiervan aanvragen in het kwartaal januari-maart of in het kwartaal april-juni. 

De betaling van de toelage gebeurt na elk kwartaal. Dit wil zeggen in de maand april voor aanvragen ingediend in januari tot maart, in juli voor aanvragen ingediend in april tot juni, in oktober voor aanvragen ingediend in juli tot september en in januari voor aanvragen ingediend in oktober tot december.

Voor meer info ben je altijd welkom bij de sportdienst: sport@rijkevorsel.be of 03 340 00 54.