Print

Benefiet - orgelconcert ten voordele van Oekraïense vluchtelingen

Het lot van de Oekraïense mensen die hun door oorlog verscheurde land moeten ontvluchten gaat ons allemaal aan. Om hen een hart onder de riem te steken, en om bij te dragen aan de crisishulp, heeft de Kerkraad van de Sint Willibrorduskerk i.s.m. De Orgelvrienden Van Rijkevorsel beslist om het jaarlijkse orgelconcert op het gerestaureerde d'Hondt-orgel te organiseren als een benefiet voor het 1212-consortium.

Het concert zal doorgaan op zaterdag 25 juni 2022 om 19.30 uur in de Sint-Willibrorduskerk van Rijkevorsel.

De concertgever voor dit bijzondere evenement is Jan Noordzij.
Jan is een muzikale duizendpoot. Hij is organist-titularis van de Walburgiskerk in Antwerpen, waar hij een bijzondere collectie orgels en andere instrumenten beheert. Hij heeft reeds meerdere CD-opnames uitgebracht, waarbij hij de grenzen van de mogelijkheden van het orgel aftast en overschrijdt. Verwacht zeker geen "klassiek" orgelconcert, maar een boeiend en gevarieerd programma waar iedereen van zal kunnen genieten.

U bent van harte welkom om dit concert bij te wonen. De toegang is gratis, en er zal een vrije gift gevraagd worden. Tevens kunt u vooraf een steentje bijdragen. Dat kan door te storten op het rekeningnummer BE57 0015 9457 6835 (Kerkfabriek Sint-Willibrordus) met vermelding van "1212 benefietconcert"

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Sint-Willibrorduskerk
Dorp 1
2310 Rijkevorsel
Datum
25/06/2022
Uren
-
Georganiseerd door

Orgelvrienden Rijkevorsel

Prijs
gratis
Prijs beschrijving

Basistarief: 0 euro

Leeftijd
0-
Contactpersoon
Telefoonnummer
contact opnemen met de Kerkraad, via mail orgelvriendenrijkevorsel@gmail.com of Facebook/orgelvriendenrijkevorsel