Print

Andy Fairweather Low & The Lowriders

Andy Fairweather Low verwierf in de jaren '60 bekendheid met Amen Corner. Zijn stem kenmerkt klassiekers als '(If Paradise is) Half As Nice', 'Bend Me Shape Me' en 'Hello Suzy'.

Inmiddels heeft de sympathieke zanger/gitarist een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Zo werkte hij samen met vele muzikale grootheden, waaronder Eric Clapton, George Harrison, Jimi Hendrix, David Crosby, Roger Waters, Dave Gilmour, The Who en tientallen andere artiesten.

Voor deze show komt hij met een zevenkoppige band naar de Singer. Met zijn eigen All Star Ensemble treedt hij meer op de voorgrond en vertelt hij tevens smakelijke anekdotes over zijn leven als muzikant.

Andy Fairweather Low is een veelgevraagd sessiemuzikant, maar voor de live optredens met zijn ‘Low Riders’ probeert hij altijd ruimte in zijn agenda vrij te maken. Naast Fairweather Low bestaat deze band uit bassist Dave Bronze, drummer Paul Beavis en Nick Pentelow op saxofoon en klarinet. In 2013 opende de band voor Eric Clapton tijdens zijn Europese tournee. In 2015 werden zij wederom door Eric Clapton gevraagd om te openen voor zijn 70th Birthday tour, waarbij zij maar liefst zeven keer in The Royal Albert Hall stonden. Een opmerkelijke band met een intrigerende frontman. Kortom, een must see voor liefhebbers van blues en soul!

Dit concert was oorspronkelijk gepland op 16 april 2020, maar is verplaatst omwille van de maatregelen n.a.v. het coronavirus.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
de Singer
Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
Datum
23/06/2022
Uren
-
Georganiseerd door

De Singer vzw

Prijs
23 euro
Prijs beschrijving

Basistarief: 23 euro
voorverkoop: 23 euro
inkomprijs: 25 euro
voorverkoop studenten: 14 euro
inkomprijs studenten: 16 euro

Leeftijd
-
Contactpersoon
Locatie
De Singer vzw
Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
BE