Print

Winnaars Cultuurprijzen Rijkevorsel 2018

Nieuwsbericht 17 november 2018

De cultuurraad van Rijkevorsel reikt om de twee jaar een prijs uit aan een inwoner en een vereniging van Rijkevorsel die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op socio-cultureel vlak in de gemeente of erbuiten. Op vrijdagavond 16 november 2018 werden in de raadzaal van het gemeentehuis onder grote culturele belangstelling de winnaars van de Cultuurprijzen 2018 bekendgemaakt.

Tijdens de algemene vergadering van de cultuurraad van 7 november 2018 kregen de verenigingen aangesloten bij de cultuurraad de kans om een stem uit te brengen voor hun favoriete vereniging of individu. Hierbij werd de regel gehanteerd dat per vereniging slecht één stem uitgebracht kon worden.

Uitreiking prijs verenigingen

De Singer vzw kwam als winnaar uit de bus voor de Cultuurprijs Rijkevorsel 2018 in de categorie ‘verenigingen’. Uit handen van schepen van cultuur Karl Geens en voorzitter van de cultuurraad Roger Verlinden kregen ze een oorkonde en een cheque ter waarde van € 250 uitgereikt.

VOORSTELLING DE SINGER VZW

De Singer is een club in Rijkevorsel met een boeiend aanbod van rock, jazz, stand-up comedy, enz. De artiesten die er optreden zijn vaak zowel nationaal als internationaal bekend. Bart Peeters, The Levellers, Axelle Red, Fischer-Z, Daan, Raymond van het Groenewoud en zelfs Toots Thielemans traden er op. De Singer is bovendien een vrijwilligersorganisatie, alles gebeurt door de 15 vrijwilligers. Er worden ongeveer 630 optredens per jaar georganiseerd, in totaal vonden al meer dan 70 000 bezoekers hun weg naar deze gezellige club in de Bavelstraat.

De overige verenigingen die werden voorgedragen voor de Cultuurprijs Rijkevorsel 2018 waren:

  • Koninklijke Sint-Jorisgilde
  • NSB Rijkevorsel
  • Rijkevorselse Rederijkers

Uitreiking prijs individu

De winnaar van de Cultuurprijs Rijkevorsel 2018 bij de individuen is Jef Lenaerts geworden. Voor zijn grote verdienste op socio-cultureel vlak kreeg hij een beeldje van kunstenaar Corry Ammerlaan en een oorkonde in ontvangst. Deze werden eveneens uitgereikt door schepen van cultuur Karl Geens en voorzitter van de cultuurraad Roger Verlinden.

VOORSTELLING JEF LENAERTS

Jef is al 30 jaar lid van ’t Veussels Tonjel. Tot 2007 stond hij zelf op de planken, sindsdien is hij actief als verantwoordelijke voor het decor, ofwel 'chef decor. Jef heeft een creatieve geest en is daarenboven nog handig ook. Jef en zijn team wonnen al 2 Gouden Handjes, de Oscars van het amateurtoneel in Vlaanderen. Hij is enthousiast, heeft een tomeloze inzet, staat altijd klaar en heeft een groot hart voor het toneel.

De overige persoon die werd voorgedragen voor de Cultuurprijs Rijkevorsel 2018 was Lisette Hermans, voorzitster en bezielster van Weefkring Rijkevorsel.