Print

Kookboek 'Rijkevorselse recepten'

Op maandag 19 juni 2017 werd het kookboek ‘Rijkevorselse recepten’ voorgesteld. In het boek presenteren personeelsleden, raadsleden en sympathisanten van gemeente en OCMW Rijkevorsel hun favoriete gerechten met Rijkevorselse producten.

Uitdaging Kempen2020

Onder de noemer Kempen2020 voeren 29 Kempense gemeentebesturen, waaronder ook Rijkevorsel, een ambitieus energie- en klimaatbeleid. Hierbij trachten de gemeenten om tegen 2020 minstens 20 % CO2-reductie ten opzichte van 2011 te realiseren op hun grondgebied. Jaarlijks gaan de gemeenten van Kempen2020 bovendien een extra uitdaging aan. Er werd gevraagd om aan de slag te gaan met lokale of streekproducten en hierbij het personeel te betrekken. De voordelen van het gebruik van lokale producten zijn dan ook legio: het verkleint de ecologische voetafdruk, het geeft steun aan de lokale economie en het is bovenal lekker!

'Rijkevorselse recepten'

Het college van burgemeester en schepenen ging de uitdaging met plezier aan. Het resultaat is ‘Rijkevorselse recepten’, een kookboek met heerlijke ‘Rijkevorselse’ gerechten bedacht of aangereikt door enkele enthousiaste personeelsleden, raadsleden en sympathisanten van gemeente en OCMW Rijkevorsel. Alleen recepten waarbij gebruik gemaakt werd van een Rijkevorsels streekproduct of van een product dat zijn oorsprong kent in Rijkevorsel kwamen in aanmerking om opgenomen te worden in het boek. Het leverde een heleboel heerlijke recepten op die je ongetwijfeld doen watertanden!

Voor aanvang van de gemeenteraad van 19 juni werd het boek officieel voorgesteld. De aanwezigen werden door de deelnemende koks getrakteerd op enkele van de lekkere gerechten uit het kookboek. Smakelijker is een gemeenteraadszitting in Rijkevorsel nog nooit begonnen!

Het boek is niet te koop, maar zal door het bestuur aangewend worden als relatiegeschenk.
Een digitale versie van het kookboek kun je onderaan deze pagina downloaden.