Print

Feestelijke opening voor Kinderclub Sint-Jozef en De Schakel

Op zaterdag 9 juni 2018 werd het splinternieuwe gebouw van de Kinderclub Sint-Jozef en De Schakel officieel geopend met een heus tuinfeest. Alle inwoners waren welkom om de prachtige nieuwbouw – met een hapje en een drankje - te ontdekken. Ondertussen konden de kinderen zich uitleven op de Vlaamse kermis.

Al sinds begin mei genieten de kinderen en het personeel van de buitenschoolse kinderopvang van Sint-Jozef en ook de vrijwilligers van De Schakel van het nieuwe gebouw in de Pioenstraat. Er werd al volop door de kinderen geravot en gespeeld en ook de zomercollectie van De Schakel hangt al een tijdje in de rekken.

Kinderclub Sint-Jozef

Voorheen was de Kinderclub Sint-Jozef gevestigd in de Chalet, op dezelfde locatie in de Pioenstraat. De Chalet barstte de laatste jaren echter uit zijn voegen. Meer en meer kinderen uit Sint-Jozef hebben immers opvang nodig voor of na schooltijd.

Met de ruime nieuwbouw is dit probleem van de baan en beschikt de Kinderclub over een moderne infrastructuur, op maat van kinderen. De tuin naast het gebouw is ook een stuk ruimer en vormt een waar speelparadijs voor de kinderen. Tijdens de zomer zal de locatie gebruikt worden als uitvalsbasis van Speelpleinwerking Kiekeboe voor de kinderen van de lagere school.

De Schakel

Ook de vrijwilligers van De Schakel hebben een plek gekregen in het gebouw. De Schakel bestaat uit een groep van 18 vrijwilligers die zich wil inzetten voor mensen in Rijkevorsel die het – om welke reden dan ook – moeilijk hebben. Ze maakt deel uit van een heel netwerk van welzijnsschakels in Vlaanderen.

In de Pioenstraat is er plaats voor de tweedehandswinkel van De Schakel. Iedereen mag er gratis spullen naartoe brengen die vervolgens verkocht worden aan een gunstige prijs. De inkomsten van de winkel gaan rechtstreeks naar de activiteiten die De Schakel organiseert om mensen te helpen die het echt nodig hebben. Zo richt De Schakel onder andere uitstappen in, maar ook knutselactiviteiten, bingo-avonden en etentjes, … Met de nieuwe vestiging hoopt De Schakel dat nog meer inwoners de weg naar de winkel en hun activiteiten weten te vinden.

Samenwerking Kinderclub en De Schakel

De Kinderclub en De Schakel zullen in de toekomst ook samen activiteiten organiseren, om op die manier drempelverlagend te werken naar alle inwoners van Rijkevorsel.