Print

Wegenwerken in uitvoering

Kabel- en leidingswerken Oude Baan

Vanaf 13 juni 2019 worden en kabel- en leidingswerken uitgevoerd aan de Oude Baan. Het gedeelte van de Oude Baan tussen de Sint-Lenaartsesteenweg en de Torendries wordt afgesloten. De werken zullen - onder voorbehoud - duren tot en met 12 juli 2019.

 

Aanleg 150kV-kabel door Elia van Rijkevorsel naar Beerse

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet,  zal in april 2019 starten met de aanleg van een ondergrondse elektriciteitskabel tussen Rijkevorsel en Beerse. Indien alles volgens de planning verloopt, duren de werken tot eind 2019.

De toename van warmtekrachtkoppelingen en windturbines in de Noorderkempen zorgt voor een groot aandeel gedecentraliseerde energieproductie. De nieuwe dubbele 150kV-kabelverbinding tussen de hoogspanningsstations van Rijkevorsel en Beerse zorgt ervoor dat die energie kan aangesloten worden op het elektriciteitsnet. Daarnaast investeert Elia eveneens in een betrouwbaar en duurzaam elektriciteitsnetwerk in de regio.

Er zal vertrokken worden van de Langstraat, via de Oostmalsesteenweg, Looi, Looiweg, De Parre en dan naar de Hoeveweg. Daar wordt met een gestuurde boring onder het kanaal naar het Pannenhuispad toe gewerkt. Dan gaat het van de Vlimmersebaan naar de Zuiderdijk en zo naar Beerse.

Elia zal maatregelen treffen om de impact op de mobiliteit te beperken. Zo vinden de werken enkel overdag  plaats tussen 07.00 uur en ten laatste 19.00 uur. Indien nodig zullen lichten geplaatst worden om een vlotte doorgang langs de werf te verzekeren. Fiets- en voetpaden blijven steeds toegankelijk.

Voor algemene informatie over het project kan u ook altijd contact opnemen via het e-mailadres omwonenden@elia.be of de gratis infolijn 0800 11 089 (tijdens de kantooruren). Op de webpagina www.elia.be/projecten vindt u steeds de laatste stand van zaken van het project.

De vooropgestelde planning vind je terug op de detailkaart van het hele project.

Update 12 april 2019

De werken in het Looi zullen tot begin mei duren. 
Op 29 april 2019  zal gestart worden op de Oostmalsesteenweg vanaf Staalbeton tot de Langstraat.
Er zal in de werfzone enkel doorgaand verkeer mogelijk zijn komende van Malle richting Rijkevorsel. Het verkeer dat komt van Rijkevorsel en naar Malle moet, zal worden omgeleid via Stevennekens en de Vlimmersebaan. Deze fase zou duren tot 12 juni 2019.