Print

G-sport@school

Sporten met één been, als je in een rolstoel zit of als je blind of doof bent... Gaat dat wel?

Natuurlijk gaat dat! Ook personen met een beperking sporten net zo gewoon als iemand zonder beperking. Samen met Sport Vlaanderen willen wij ons inzetten om het taboe rond G-sport te doorbreken. Door het taboe weg te werken, willen we de drempel voor personen met een beperking om te gaan sporten verkleinen.

Het project

G-sport@school is een sensibiliserend project voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar, waarin zij kennis maken met G-sport. Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' brengen we leerlingen al van jongs af bij dat sporten met een handicap perfect mogelijk is.

Het project bestaat uit twee delen:

  1. In dit deel lezen de leerkrachten samen met de leerlingen het stripverhaal G-sport@school. Aan de hand van deze strip willen we aantonen dat sporten met een handicap even goed kan en dat G-sporters vaak dezelfde interesses hebben.
  2. Tijdens het tweede deel laten we de leerlingen zelf proeven van G-sport. Op deze manier ondervinden de kinderen zelf hoe het is om te sporten met een handicap. De leerlingen krijgen in kleine groepen gedurende een halve dag initiaties in vier verschillende G-sporttakken.

Initiatielessen in Rijkevorsel

Voor de scholen in Rijkevorsel zijn dit jaar de initiatielessen op woensdag 8 maart, donderdag 9 maart en vrijdag 10 maart 2023.