Print

Rodrigo Amado's The Bridge

Rodrigo Amado, die eerder al in de Singer te gast was met zijn Motion Trio, het Humanization 4tet en met Joe McPhee, Kent Kessler en Chris Corsano, is de voorbije twintig jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese improvisatoren. 

In dit kwartet, dat het afgelopen jaar furore maakte in Europa, verzamelt hij drie van zijn grootste invloeden, drie leiders op hun eigen gebied. De Duitse meesterpianist Alexander von Schlippenbach is een van de absolute architecten van de vrije jazz in Europa en schreef geschiedenis met het door hem geleide Globe Unity Orchestra. De Noorse bassist Ingebrigt Håker Flaten maakte ooit furore met The Thing, maar is sindsdien in talloze gelauwerde projecten actief, waaronder zijn eigen band Exit Knarr en in trio met David Murray. De fenomenale Amerikaanse drummer Gerry Hemingway maakte ooit deel uit van het legendarische Anthony Braxton Quartet en hanteert een onwezenlijke, persoonlijke taal. 

Voor Amado betekent deze nieuwe band een diepe duik in zijn eigen wortels, iets waar hij zich de laatste jaren steeds meer op toelegt. Met deze drie kanonnen aan zijn zijde heeft hij de ideale context om het materiaal te verkennen dat hij beschouwt als de basis van zijn reis als muzikant, een impuls die deels hemzelf en deels de geschiedenis is. Het eerste album van dit kwartet, 'Beyond the Margins' (2023), werd overal met lof overladen en werd door verschillende toonaangevende critici en magazines uitgeroepen tot album van het jaar. 

De naam van dit kwartet is een directe hommage aan Sonny Rollins, maar vormt tegelijk ook een brug tussen verschillende talen, achtergronden en generaties, allemaal verenigd door improvisatie.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
de Singer
Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
Datum
04/06/2024
Uren
-
Georganiseerd door

De Singer vzw

Prijs
20 euro
Prijs beschrijving

Basistarief: 20 euro
voorverkoop: 20 euro
voorverkoop studenten: 16 euro

Leeftijd
0-
Contactpersoon
Locatie
De Singer vzw
Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
BE