Print

Studenten Thomas More bouwen originele speeltuigen voor de Kinderclub

Nieuwsbericht 20 mei 2019

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel heeft op maandag 20 mei twee nieuwe speeltuigen in de Kinderclub in het centrum van Rijkevorsel op speelse wijze ingehuldigd. De originele speeltoestellen werden ontworpen en geplaatst door studenten van Thomas More in Geel.

Twee groepen studenten Bachelor in de Bouw mochten hun creativiteit botvieren en een ontwerp maken voor een avontuurlijke buitenruimte. Een jury koos van deze twee het meest geschikte ontwerp uit op basis van de aangeboden spelmogelijkheden, originaliteit, prijs, duurzaamheid, …

Het gekozen ontwerp bestaat uit twee speelopstellingen, die toepasselijk de vorm van een K en een C krijgen van KinderClub. In de K zit onder andere een loopbrug, brandpaal, glijbaan, klimmuur en een chillhoek. In de C, bestemd voor de kleinsten, is onder meer een huisje, een podium en een helling voorzien.

Het zijn de studenten van Thomas More die ook instonden voor de eigenlijke aanleg van deze spelvoorzieningen. Zij hebben alles van begin tot einde gecoördineerd, uiteraard in overleg met het lokaal bestuur. Het verloop van de werkzaamheden kon je volgen op de speciaal voor het project aangemaakte Facebookpagina Avontuurlijke speelruimte Rijkevorsel #morebouw.

Met de zomer en de start van speelpleinwerking Kiekeboe in zicht zullen de nieuwe speelmogelijkheden ongetwijfeld ten volle benut worden door de kinderen van Rijkevorsel!