Print

Ontdek hoe goed jouw dak geïsoleerd is

Nieuwsbericht 27 april 2020

Fluvius nam in 2018 een warmtefoto van het hele grondgebied van Rijkevorsel. Op deze foto kun je voor jouw huis zien of er door het dak veel warmte naar buiten ontsnapt of niet. Zo weet je meteen of je je dak best (extra) isoleert.

Benieuwd naar het resultaat van je woning?

Bekijk het resultaat van jouw dak via dakinzicht.fluvius.be/mijn-dak.

Ziet jouw dak op de foto blauw, dan ontsnapt er weinig warmte doorheen je dak. Bij een groene kleur scoor je matig. Alle andere kleuren geven aan dat er veel warmte doorheen je dak naar buiten vliegt.

Hoe meer warmte er door je dak ontsnapt, hoe hoger je energierekening zal oplopen. Het dak is immers verantwoordelijk voor het meeste warmteverlies van je woning.

Maak een afspraak om jouw resultaten te bespreken

Heb je vragen over de resultaten of vraag je je af wat je kunt doen om een betere score te halen? Of lukt het voor jou niet om de resultaten te bekijken op het internet? Maak dan een afspraak met de diensten van het lokaal bestuur via het online formulier op www.rijkevorsel.be/warmtefoto of telefonisch via het nummer 03 340 00 06.

Groepsaankoop dakisolatie en groendaken

Scoort je dak slecht? Dan is (bijkomende) dakisolatie wellicht een oplossing. Tot 30 juni 2020 kun je nog deelnemen aan de groepsaankoop daksiolatie van het lokaal bestuur Rijkevorsel in samenwerking met IOK. Bovendien voorziet Fluvius een premie voor dakisolatie.

De groepsaankoop dakisolatie wordt gecombineerd met een groepsaankoop groendaken. Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijnstof en NOX uit de lucht. Een groen dak oogt natuurlijk ook veel mooier dan een grijs exemplaar.

Alle prijzen en voorwaarden zijn geldig tot 30 juni 2020 en kun je vinden op www.iok.be/dakisolatie of www.iok.be/groendak. Geen internet? Neem dan contact op met de dienst duurzaamheid (03 340 00 06).

Als de voorwaarden je gunstig lijken, kun je rechtstreeks contact opnemen met één van de gekozen firma’s. De firma bezorgt na plaatsbezoek een persoonlijke offerte op basis van de gekozen prijzen en voorwaarden.