Print

Laureaten Sportgala 2022

Nieuwsbericht 6 maart 2023

Op vrijdag 3 maart 2023 vond het Sportgala 2022 plaats in het Gemeenschapscentrum van Sint-Jozef Rijkevorsel. Kampioenen en unieke personen uit het Rijkevorselse sportlandschap werden op het gala in de kijker gezet. Nadien werd er nog gezellig nagekaart met een drankje en hapje.

Naast het eren van alle sportprestaties werden ook de sportvrouw, sportman, sportjongere, sportploeg en sportvrijwilliger verkozen

Sportvrouw van het jaar: Katrien Vermeiren

Wielrenster Katrien Vermeiren heeft het afgelopen jaar heel wat koersen gewonnen en ereplaatsen behaald. Zo is ze Belgisch kampioen en Wereldkampioen geworden in de klasse retrokoers. Daarnaast heeft ze ook de Grote Prijs Peter Brosens en de kermisproloog van Rijkevorsel gewonnen bij de vrouwen.

Sportman van het jaar: Jeroen Janssen

Jeroen Janssen is actief bij Tafeltennisclub Rijkevorsel. Jeroen is kampioen geworden in de afdeling 5D in de provincie Antwerpen, dit binnen de federatie van de VTTL (Vlaamse Tafeltennisliga). Jeroen behaalde een overwinningspercentage van maar liefst 92,1 %. Zijn prestaties worden bekroond met de titel van 'Sportman 2022 van Rijkevorsel'.

Sportjongere van het jaar: Aaron Dockx

Veldrijder en wielrenner Aaron Dockx behaalde begin 2022 zilver op het Belgisch Kampioenschap veldrijden voor junioren in Middelkerke. Van daaruit ging het naar het Wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. Hij reed die dag waarschijnlijk zijn allerbeste cross van het seizoen. Uiteindelijk eindigde hij na een ware thriller tweede in de sprint, opnieuw goed voor een zilveren medaille.

Sportploeg van het jaar: De Gammelse Wielervrienden

De Gammelse Wielervrienden vieren dit jaar hun 50ste verjaardag. In al die jaren hebben ze talloze kilometers afgelegd, zowel in binnen- als in buitenland. Dit jaar organiseerde de wielerclub voor de 30ste keer hun Kerstmountainbikerit en voor de tweede keer in hetzelfde weekend een gravelrit. Deze happening vindt steeds plaats in het weekend voor Kerstmis in GC Sint-Jozef.

Sportvrijwilliger van het jaar: Kim Van Gestel

In 2020 is Judoclub De Bres gestart met een G–werking onder de naam ‘GG–judo’ (gewoon gezellig – judo). Omdat Kim in haar professionele leven als leerkracht in het bijzonder onderwijs al heel wat ervaring heeft, nam zij deze uitdaging graag op zich. Ze denkt steeds opnieuw mee na hoe ze met de club deze werking kan verbeteren om zo de club toegankelijk te houden.

 

Alle kampioenen en unieke personen kregen een aandenken mee naar huis.

Graag wil Sportraad Rijkevorsel alle sporters, sportclubs, alle vrijwilligers die zoveel voor verschillende sporten doen en het lokaal bestuur bedanken voor de aanwezigheid en de hulp bij de organisatie van het Sportgala 2022.

(foto's Dirk Geets)

Meer foto's vind je nu en de volgende dagen op de Facebookpagina van Sportraad Rijkevorsel en ook op de Instagrampagina 2310 Rijkevorsel.