Print

Familie van Rijckevorsel bezoekt Rijkevorsel

Nieuwsbericht 4 juli 2023

Op zaterdag 1 juli 2023 ontving het lokaal bestuur de familie van Rijckevorsel. Het geslacht van Rijckevorsel behoort tot de Belgische en Nederlandse adel en ontleent zijn naam aan onze gemeente. In 1948 werd de familievereniging van Rijckevorsel opgericht. In 1974 en 1998 verwelkomden we de familie reeds in Rijkevorsel. Dit jaar bestaat de vereniging 75 jaar en mocht een bezoek aan de bakermat van hun voorouders niet ontbreken.

In de voormiddag startten de familieleden met de algemene vergadering van de familievereniging. Om 12.00 uur begon het officiële gedeelte van de dag met het welkomstwoord door de burgemeester en toespraken van de schepen van cultuur en de voorzitter van de familievereniging.

Na de lunch trok het gezelschap naar het oorlogsmonument naast de Sint-Willibrorduskerk waar bloemen werden neergelegd ter nagedachtenis van de gesneuvelden.

Om 14.00 uur betraden Kamilla Bystrova, een aangetrouwd familielid, en haar muziekpartner Thorwald Jørgensen het podium van de kiosk achter het gemeentehuis voor een wel zeer bijzonder miniconcert. Kamilla op piano met naast haar Thorwald die een theremin bespeelde. De theremin is een elektronisch muziekinstrument (het oudste bekende) waarbij de muzikant geen fysiek contact heeft met het instrument. Dit elektronische instrument wordt bestuurd via twee antennes door de afstand van beide handen. Eén hand regelt het volume en de andere de toonhoogte.

Na het optreden trakteerde de familie van Rijckevorsel op een drankje. Het plaatselijk bier ‘Forsela’ van brouwerij Tikkeneike en de likeur ‘Veusseltje’ werden gesmaakt door de aanwezigen.