Print

Emiel Michielsen wint de Milieuprijs 2022

Nieuwsbericht 7 maart 2023

Op maandag 6 maart 2023 werd in de raadzaal van het gemeentehuis de Milieuprijs Rijkevorsel 2022 uitgereikt. Inwoner Emiel Michielsen werd bekroond als laureaat.

Winnaar Emiel Michielsen

Emiel Michielsen werd als kandidaat voorgedragen omdat hij reeds vele jaren, met eigen middelen, een volledig stuk bouwgrond naast zijn woning inzaait met wilde akkerbloemen. Het resultaat: een overweldigend bloementapijt waar bijen, vlinders en andere insecten dol op zijn!

Dankzij Emiel kunnen vele wandelaars en buurtbewoners in de bloeiperiode genieten van deze bloemenpracht. Emiel Michielsen is dan ook een terechte winnaar. In het bijzijn van zijn familie mocht hij een oorkonde en een cheque van € 250 in ontvangst nemen.

Milieuprijs Rijkevorsel

De Milieuprijs is een initiatief van de Rijkevorselse GECORO dat kadert in het streekproject Kempen2030.  Doel van dit project is om als gemeente 40 % CO2 te besparen tegen 2030 en in te zetten op klimaatadaptie. De GECORO engageert zich voor dit project en reikt tweejaarlijks een milieuprijs uit voor projecten/initiatieven die kaderen in het gemeentelijk klimaatactieplan.