Print

E-boeken lenen bij de Leo Pleysierbibliotheek

Nieuwsbericht 5 oktober 2020

Nieuw in de Leo Pleysierbibliotheek! Vanaf 5 oktober 2020 kun je als lid van de Leo Pleysierbibliotheek e-boeken lenen op je eigen e-reader, smartphone of tablet. Onze gemeente gaat in op een aanbod van Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en het platform Cloudlibrary (Bibliotheca). Het lokaal bestuur neemt de kosten hiervoor op zich. Voor jou als lid van de bibliotheek is dat dus helemaal gratis!

Hoe kun je van deze service gebruikmaken?

Je moet lid zijn van de bibliotheek én een ‘Mijn Bibliotheek’ profiel aanmaken op onze online-catalogus. Je kunt maximum twee e-boeken tegelijk lenen voor zes weken. Na deze uitleentermijn verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel, dus over boetes hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt ook twee e-boeken reserveren die je later graag wil lezen.

Je kiest zelf het toestel waarop je de e-boeken wil lezen. Dit kan op een tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers. Op je tablet gebruik je de app Cloudlibrary. Die vind je in de App- of Playstore. Voor je e-reader, pc of laptop ga je naar www.yourcloudlibrary.com.

Als je in de app of op de website bent, kies dan:

  • België
  • E-boeken Vlaanderen en Brussel
  • de bib

Log op de volgende pagina in met 'Mijn Bibliotheekprofiel'. Nu zie je welke e-boeken je kan lenen of reserveren.

Met vragen kun je terecht bij het bibliotheekteam: 03 340 00 50 of bibliotheek@rijkevorsel.be.

Veel leesplezier!