Print

Contactgroep verslaving Rijkevorsel organiseert bijeenkomsten

Nieuwsbericht 27 oktober 2022

Alcoholmisbruik en gebruik van verslavende middelen geeft veel leed. Het veroorzaakt leed bij de verslaafde zelf en bij zijn omgeving. De coronapandemie heeft zich hier ook laten voelen. Sommige mensen zijn meer gaan drinken of hebben hun toevlucht genomen in andere verslavende middelen. Elke persoon kan geconfronteerd worden met alcohol- of middelenmisbruik, en dit ongeacht leeftijd, geslacht, beroep of opleidingsniveau.

Ervaringsdragers

Het lokaal bestuur Rijkevorsel gaat samenwerken met ervaringsdragers verslaving van de Verslavingskoepel Kempen om personen met een verslaving en hun familie beter te kunnen helpen. Zij kennen de hulpverlening en kunnen vanuit hun ervaring informatie geven. Deze ervaringsdragers vormen een brug tussen de maatschappelijk werkers van het OCMW, de professionele hulp van het CAW en CGG en de verschillende zelfhulpgroepen die in de Kempen aanwezig zijn. 

Startdag contactgroep Rijkevorsel

Vanaf dinsdag 8 november starten ervaringsdragers een contactgroep op in de Kinderclub centrum. Deze vindt plaats in lokaal 5A op de eerste verdieping. De contactgroep is vrij toegankelijk, start om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De ontmoetingen vinden elke tweede en vierde dinsdag van de maand plaats. 

Iedereen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, iets te maken heeft met verslaving kan terecht in de contactgroepen waar ze lotgenoten op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Ook individuele begeleiding en gesprekken zijn mogelijk. Deze contactgroepen bieden aan iedereen (gebruiker, familielid, vriend (in) of professionele hulpverlener) de kans om in een veilige omgeving ervaringen uit te wisselen.

Meer info

Wil je meer informatie of wil je spreken met een ervaringsdrager verslaving, stuur dan een e-mail naar rijkevorsel@verslavingskoepel.be. Ook de sociale dienst van het OCMW kan je hiermee helpen, je kunt hen contacteren via socialedienst@rijkevorsel.be. Op de website www.verslavingskoepel.be vind je ook een aantal nuttige telefoonnummers terug.