Print

Rijkevorsel kleurt groener door acties 1.001 bomen en Behaag onze Kempen

Nieuwsbericht 17 november 2020

Om de gemeente verder te vergroenen, kreeg elk gezin uit Rijkevorsel een gratis boom aangeboden via de 1.001-bomencampagne. Maar liefst 592 gezinnen gingen in op dit aanbod. Zo komen er binnenkort 192 appelbomen, 139 perenbomen, 79 winterlindes, 78 kersenbomen, 50 veldesdoorns, 34 hazelaars en 20 sporken bij in Rijkevorsel. Samen maken deze Rijkevorsel weer heel wat groener en geven ze een extra stimulans aan de biodiversiteit.

65 gezinnen bestelden ook nog extra plantgoed via de actie Behaag onze Kempen. Nog eens goed voor 2 000 haagplantjes, 875 bloembollen, 71 stuks kleinfruit, 54 fruitbomen, 14 klimplanten en 220 m² bloemenweide.

Levering aan huis in plaats van afhaling

Vanwege de geldende coronamaatregelen is het niet wenselijk om alle bestellers naar de gemeentelijke werkplaats te laten komen om hun boom af te halen. De technische dienst zal deze bomen dan ook aan huis komen leveren. Alle aanvragers worden hierover verder geïnformeerd.

Aangezien de Behaag onze Kempen-actie wordt georganiseerd door vrijwilligers is het op dit moment niet mogelijk om dit plantgoed te verdelen. De verdeling zal uitgesteld worden naar later deze winter. Bestellers worden hiervan verder op de hoogte gehouden.